17 Nisan 2010 Cumartesi

Re: (MADENCİYİZTR) CHP`DEN ÖNERGE: ANTİK KENTİN YANINDA ÇİMENTO FABRİKASI, MADEN OCAĞI OLUR MU?



17 Nisan 2010 19:40 tarihinde Abdullah AKÖZEL | www.madenilan.com <abdullah@madenilan.com> yazdı:
CHP`DEN ÖNERGE: ANTİK KENTİN YANINDA ÇİMENTO FABRİKASI, MADEN OCAĞI OLUR MU?
 
-CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a `Tarihi alanların ve antik kentlerin yanı başlarında maden ocağı, taş ocağı veya çimento fabrikalarına izin verilmesi, Bakanlığınızın tarih, kültür ve tabiat varlıklarına
 
-CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a `Tarihi alanların ve antik kentlerin yanı başlarında maden ocağı, taş ocağı veya çimento fabrikalarına izin verilmesi, Bakanlığınızın tarih, kültür ve tabiat varlıklarına bakışının ve yaklaşımının bir sonucu mudur? `diye sordu.
 
ANKARA(ANKA) - CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`a `Tarihi alanların ve antik kentlerin yanı başlarında maden ocağı, taş ocağı veya çimento fabrikalarına izin verilmesi, Bakanlığınızın tarih, kültür ve tabiat varlıklarına bakışının ve yaklaşımının bir sonucu mudur?` diye sordu.
 
Ayhan Meclis Başkanlığı`na sunduğu yazılı soru önergesinde 10 Nisan`da Antalya`da düzenlenen `Garanti Anadolu Sohbetleri`nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay`ın yerel yönetimlerin kendilerine verilen imar planlaması yetkisini kötü kullandıklarına dikkat çektiğini ve Türk turizminin önündeki en büyük engelin, çarpık şehirleşme, rant ve aç gözlü yerleşim anlayışı olduğunu söylediğini hatırlattı. Ayhan `Turizm haftasını kutlayacağımız bugünlerde Sayın Bakan tarafından yapılmış olan değerlendirme; turizm ve çevre konularında çalışmalar yürüten kimi çevrelerce, samimiyetten uzak ve kamuoyuna hoş görünmek adına yapılmış manevralar olarak değerlendirilmektedir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca verilen yaklaşık 43 bin maden arama ruhsatının önemli bölümünün, turizm bölgelerine yakın alanlarda yada turizm potansiyeli bulunan bölgelerde yer alması, orman alanlarının yüzde 30`unda turizm amaçlı yapılaşmaya açılmasına olanak sağlayan Turizm Teşvik Yasasının bizzat Bakanlık tarafınızdan desteklenmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan kimi ÇDP ve İmar Planlarının `kamu yararı bulunmadığı` gerekçesiyle bağımsız mahkemeler tarafından iptal edilmesi tarihi, kültürel ve doğal varlıklarımızın tahribatına neden uygulamalara birkaç örnek olarak karşımızda durmaktadır. Söz konusu, uygulamaların tamamı Sayın Bakanın açıklamalarının aksine, AKP hükümetince ve merkezi idarelerce gerçekleştirilmiştir` dedi. Ayhan Kültür ve Turizm Bakanı Günay`a şu soruları yöneltti:
 
`Bakanlığınız tarafından onaylanmış, ancak `kamu yararı bulunmadığı` gerekçesiyle dava konusu olmuş kaç Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı ya da Uygulama İmar Planı bulunmaktadır? 2004 tarihli maden yasasının yürürlüğünden bu yana kaç maden sahası ve taş ocağı için Bakanlığınızın görüşüne başvurulmuştur? Bakanlığınızca maden sahası ve taş ocağı alanı açma taleplerine uygunluk raporu verilen alanlar hangi bölgelerimizdedir? Tarihi alanların ve antik kentlerin yanı başlarında maden ocağı, taş ocağı veya çimento fabrikalarına izin verilmesi, Bakanlığınızın tarih, kültür ve tabiat varlıklarına bakışının ve yaklaşımının bir sonucu mudur? Tarih, kültür, doğal çevrede yaşanan katliamların neredeyse tamamının Merkezi idarenin izinleri ve gözetiminde gerçekleşmesi; hükümetinizin turizm, çevre, tarih ve koruma politikalarında sürdürülebilirlik gibi bir kaygısının olmadığını mı ortaya koymaktadır? Lagina antik kentindeki kazı çalışmalarının Bakanlar Kurulu kararı ile durdurulması, iddia edildiği üzere, Başbakan Erdoğan`a yakınlığı ile bilinen Çalık Holdinge bağlı bir şirketin Lagina antik kenti bölgesinde termik santral kurmak istemesinden mi kaynaklanmaktadır?` (ANKA)
 
CHP böyle giderse tüm madenler kapansın diyecek....a.a. 
-
   Yanında, yöresinde ne olduğuna bakmadan bulduğumuzu çıkaralım mı? ... g.ö.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.