27 Nisan 2010 Salı

((slayt izle)) İran Tehditleri Nasıl Savuşturuyor?


İran Tehditleri Nasıl Savuşturuyor?

Bülent ESİNOĞLU


Bu yazacağım yazının başlığında İran ifadesinin yerine Türkiye koymayı çok isterdim.

Çünkü İran’ın tehditlere karşı koyma iradesi var. Türkiye ise, Batıdan gelen tehditleri, önce halkına hazmettiriyor, sonra meşrulaştırarak demokratik kılıf giydirmeye çalışıyor.

İran tam da bunun tersini yapıyor. Cepheden karşı çıkıyor. Karşı çıktıkça Batının talepleri geriliyor.

İran Batıya direnerek güçleniyor. İran Batıya direndikçe, halkı devletine destek veriyor.

Direnmek içi boş bir olgu değildir. Direnmek kuvvet yaratılarak olur. Direnmek bilgiyi ve üretimi artırma ile olur. Direnmek yani savunmak, bilgi üretiminin enerji kaynağıdır.

Direnme enerjisini bulanlar, bilgiyi de, kuvveti de bulurlar.

Biz de Kurtuluş Savaşında bu direnme gücünü bulmuştuk, ama Batı ile işbirliği yapanlar bu direnci kırdı.

Bir cümle ile Chavez’i araya sıkıştıralım. O da emperyalizme direnerek kuvvet yaratıyor.

Biz Batıya teslim oldukça, Batı yeni talepler ve tehditler ile üzerimize geliyor. (Ermeni, Güneydoğunun Federasyon olması, Kıbrıs’tan çekilme v.s.)

Sömürgeleşen ülkelerde kuraldır: Sömürge yöneticilerinin diktatör olması gerekir. Bu şu sebepten zorunludur. Emperyalizmin talepleri halkın talepleri ila çatışır. Halkı bastırmak için zor kullanılması gerekir. Eş Başkanın Anayasal Diktatörlük istemesi boşuna değildir.

Batıdan gelen talimatların Anayasa Mahkemesi, asker yâda başka bir kurumun engeli olmadan uygulanması için karşı denetim kurumlarının olmaması gerekir.

Siz sömürge olup da demokrasi ile yönetilen bir yer gördünüz mü? Böyle bir şey, sömürge işleyişi ile uyuşan bir durum değildir.

Ülkenizde, NATO, OECD, AB, Gümrük Birliği olacak, siz ülkeyi yönetiyorum sanacaksınız. Emperyalistler tarafından size bırakılan alan, sadece emperyalist taleplere karşı çıkanları ezmek için yetkili olmanızdır. Yetki alanınız zaten bununla sınırlıdır. Batının Anayasa değişikliğini desteklemesinin nedeni budur.

Siyasetin ana ekseni, ekonomi, savunmanın temel unsurları dışa bağımlı olacak, siz bu durumda İran gibi Batıya direnemezsiniz.

İşte İran’ın direnirken yarattığı kuvvet budur. Ülkesinde Batı siyasi kurumları yoktur. Direndikçe güçlenir. Güçlendikçe direnir.

Bu direnme, bakın bilgiyi de nasıl yaratıyor. F-14 uçaklarının kabiliyetlerini yükselttiler.(Upgrade) Kendi uçağını zaten kendisi yapıyor.

Siz direnirseniz, direnme iradeniz olursa size başka ülkeler de destek çıkabiliyor. Tıpkı Kuruluş Savaşında Rusya’nın bize destek olması gibi.

21.4.2010, bulentesinoglu@gmail.com


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin