28 Nisan 2010 Çarşamba

((slayt izle)) İNÖNÜ-CHURCHİLL Yenice Görüşmesi ve Sivil Toplum Kuruluşları yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

İNÖNÜ-CHURCHİLL YENİCE GÖRÜŞMESİ ve SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

 

30 Ocak 1943 tarihinde İnönü- Churchill Yenice Beyaz Vagon Görüşmesin de bulunmuşlardır. Sakın bana sormayın burada ne görüşmüşler ve ne gibi karar almışlardır diye. Bilmiyorum. Büyük Şef mutlaka iyi bir takım şeyler yapmıştır.

 

23 Nisan günü hiç Trene binmeyen bir arkadaşımla yola çıkıp Yenice de indik. Orada çarşıya kadar yürüyüp arkamıza bakmadan İstasyona geri döndük. Arkadaşım dırdırcının teki. Diyor ki Yenice’yi tanıtan bir tane broşür yokmuş. Bilgilendirme bürosu yokmuş. Turistler nasıl bilgilenecekmiş. Falan filan. Yetkililer versin ona cevabını. Ya böyle abuk sabuk kişilerle gezersen olacağı budur. Dünyanın hesabını bana kesecek. Sanki ben sorumlu müdürüm.

 

İçimden diyorum ki Yenice halkı mutlaka çok güzel insanlardan oluşmaktadır. Peki, bu insanların güzelliğini daha iyileştirebilecek düzeyde sivil toplum kuruluşlarının ne gibi çalışmaları bulunmaktadır.

 

Sen sivil toplum kuruluşusun. Kur bir tane kuruluş yap kendini Başkan. Aha oldun sen de bir Başkan. Etrafta sağa sola ben Başkanım diye kendini tanıt. Yok, öyle iki kuruşa beş köfte! Sadece kendine Başkan sıfatını vermekle sıyrılamazsın bu işin içinden. Çalışanlara, emek sarf edenlere lafımız yok. Bizlerin lafı hareketsiz olanlara! Ayağa kalkın ve gidin Yenice’yi görün. Oraya ait köyleri gezin. Gerçi durumu gösterir asıl tablo için çarşısını görmeniz yeterli olacaktır ama sizler gene de gidin.

 

Açın Yenice’nin içini Turizme açın. Güzel olabilecek her bir şeye açın. Kahveler tıka basa dolu. Hareket yok. Hareket getirin oraya. Tüm yemekli şölenlerinizi Yenice’de yapın. Gerekirse Yenice de evlenin. Gerekirse toplantılarınızı Yenice de yapın. Yapın da şu güzelim Yenice’yi dünyaya açın. Yenice kalkınsın. Yenice’ler kalkınsın. Kalkınalım. Hep birlikte ayağa kalkalım. Dimdik.

 

Derneklere, Vakıflara büyük işler düşmektedir. Onlar içerisinde bulunduğu kırgınlığı kıracak olursa rüzgâr gibi esecek ve de bahar gibi yaşamı hayatı müjdeleyeceklerdir.

 

Neyse Yenice Garın da bir şeyler yedik. Tarih 23 Nisan 2010. Saatler kaçı göstermekteydi ki. Bir oradan bir buraya giden yolcular. Aktarmanın yapıldığı yer Yenice Garı. Hava güzel. Kuş sesleri. Doyum yok. Sizdeler de işiniz olmadığı zaman binin bir trene. Hızlısı yavaşı eskisi yenisi deneyin her bir türlüsüne binin. İnin Yenice Garında. Bakının etrafınıza. Dinleyin sesleri. İzleyin etrafı. Yoksa olmadı bir iki simit. Bir yol gelin gidin. Orada çeşme de bulunmakta. Piknik gibi. Değişik bir hava!

 

Çarşılara doğru beyaz eşya satan bir dükkân bulunmakta! Gidip girin oraya. Telaşsız. Tasasız. Sorun ne var kaç para diye. Taksitli peşin. Belli mi olur belki alırsınız. İleri de tatlıcı. Ucuz. Sağlı sollu iki fırın! Olmadı marketten iki yumurta. Yapar iki dakika da pide. Tadına doyum olmaz.

 

Sorun etrafa Beyaz Vagon da neler görüşmüşler. Bileni araştırın. Test edin. Olmadı bilmekteyseniz siz anlatın. Orada bulunanlarla paylaşın. Yenice halkına sevgi ve saygılarımı sunar sağlıcakla giden günler dilerim. MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin