28 Nisan 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Kömür Kongresi Kentucky`de başladı, bir sonraki durak İstanbul

Kömür Kongresi Kentucky`de başladı, bir sonraki durak İstanbul
 
NEW YORK(CİHAN)- Uluslararası Kömür Hazırlama Kongresi (ICPC) önceki gün ABD`nin Kentucky eyaletinin Lexington şehrinde başladı. Beş gün sürecek konferansa aralarında Türkiye`nin de bulunduğu kömür üretimi konusunda lider sayılan 10`un üzerinde ülke  
 
NEW YORK(CİHAN)-
 
 
Uluslararası Kömür Hazırlama Kongresi (ICPC) önceki gün ABD`nin Kentucky eyaletinin Lexington şehrinde başladı. Beş gün sürecek konferansa aralarında Türkiye`nin de bulunduğu kömür üretimi konusunda lider sayılan 10`un üzerinde ülke katılıyor. 1950`den bu yana her 4 yılda bir gerçekleştirilen kongrenin bir sonraki durağı ise Türkiye olacak. Normalde dört yılda bir yapılmasına rağmen ilk kez bir yıl önce yapılacak 17. uluslararası kongrenin bir sonraki durağı 2013`te İstanbul olacak.
 
 
Konferansın katılımcıları arasında, Türkiye`yi temsilen Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Selahaddin Anaç, Ortadoğu Üniversitesi`nden Prof. Dr. Gülhan Özbayoğlu ile İstanbul Teknik Üniversitesi`nden Dr. Güven Önal, kömür konusunda sunumu olan birçok öğretim görevlisi yer alıyor. Kongrenin katılımcı listesinde olmasına rağmen geçtiğimiz hafta `yumruklu saldırıya` maruz kalan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise kongreye katılmadı.
 
 
1-6 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul`da yapılacak Uluslararası Kömür Hazırlama Kongresi, sektörün en büyük organizasyonu olarak planlanıyor. Soma ve Yatağan madenleri üzerine yapılacak özel konferansların da olduğu Kentucky`deki programda, kömür hazırlama ve kömür teknolojileri konusunda çeşitli konular tartışılıyor. Sektördeki son gelişmelerin de aktarıldığı sunumlarla birlikte kömür hazırlama makine ve teçhizatlarının tanıtıldığı bir fuar da sektör uzmanlarının beğenisine sunuluyor.
 
 
Uluslararası Kömür Hazırlama Kongreleri`nin organizasyonu, dünyanın önemli kömür üreticisi ülkelerin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 14 kişilik `Uluslararası Organizasyon Komitesi-IOC` tarafından gerçekleştiriliyor. Komitenin başkanlık görevini, o yılki kongreye ev sahipliği yapan ülkenin IOC`deki temsilcisi yürütüyor.
 
 
Komite, yaklaşık 8 yıl önceden, birbirini takip edecek iki kongrenin hangi ülkede yapılacağına karar vererek çalışmalarına başlıyor. Uluslararası Kömür Hazırlama Kongreleri katılımcı ülkeler şu isimlerden oluştu: Avustralya, Kanada, Çin, Almanya, Macaristan, Hindistan, Polonya, Rusya, Güney Afrika, Türkiye, Ukrayna, İngiltere ve ABD. (CİHAN)
 
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.