27 Nisan 2010 Salı

(MADENCİYİZTR) Milaslı kadınlar yol kapattı

Milaslı kadınlar yol kapattı
 
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde yaşayan bir grup kadın, maden ocaklarından malzeme taşıyan kamyonların yolları bozduğu gerekçesiyle yol kapatma eylemi yaptı.
 
Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu Kayabaşı köyü sakinlerinden 50 kişilik bir grup, maden ocaklarından malzeme taşıyan kamyonların köylerinde geçen yolları bozduğu gerekçesiyle, kamyonların geçtiği yolları getirdikleri büyük kütükler ile trafiğe kapattı. Köylüler, 10 civarındaki maden ocağından çıkarılan feldspat madenini Güllük Liman İşletmesi’ne götüren kamyonların yolu bozduğu, kamyonların köy içinden çok hızlı geçtikleri için çocuklarının ve kendilerinin canlarını tehlikeye attıkları, yoldan kalkan tozların da sağlıklarını tehdit ettiğini ileri sürdüler.
 
Kaymakam, vali ve başbakanın hallerini görmesini istediklerini belirterek yetkililere seslenen köylülerden Hasan Şahin, “Ekmeğimizi tarımla uğraşarak kazanıyoruz. Maden kamyonların neden olduğu toz nedeniyle arazilerimiz ve ürünlerimiz zarar görüyor. Zeytincilik ve arıcılık yapamaz hale geldik” dedi.
 
Köylü bayanlardan Gülşen Arı da, “Evimin pencerelerini açamaz hale geldim. Kamyonlardan fırlayan taşlar evimin camlarını kırıyor. Kamyon kullanıcılarını yavaş gitmeleri noktasında uyarıyoruz. Ancak, ‘İnadına hızlı gideceğiz’ diyorlar. Yıllardır burası böyle. Bahçemizde tozdan oturamadığımız için, evlerin içinden dışarı çıkamaz hale geldik. Sabaha kadar kamyon gürültüsünden uyuyamıyoruz” diye konuştu.
 
“AŞIRI TONAJIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”
 
Son beş yılda 3 kez yolun trafiğe kapatıldığını belirten Köy muhtarı Mehmet Baş ise, “Yetkili makamlara defalarca dilekçe verdik ama bir sonuç alamadık. Köyümüzün temel geçim kaynağı zeytincilik, sebzecilik ve meyvecilik ama tozdan dolayı bunlarda bitme noktasına geldi. Bölgede yaklaşık 10 maden ocağı var. Yol kenarında oturan köylüler, kamyonların neden olduğu toz nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladı. Maden firmaları ile görüşüldü, fakat bir sonuç alınamadı. Daha önce köye 2 kilometre yeni yol yapılacağı söylendi. Fakat 400 metre yol yapıldı. Kamyonların aşırı tonaj yüklemesinin önüne geçilmediği sürece yapılan bu yolarda bozulacak” şeklinde konuştu.
 
Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile Milas Kaymakamı Bahattin Atçı gelmeden eylemlerine son vermeyeceklerini ifade eden köylüler, yetkililerle telefon görüşmeleri yapıldı. Telefon görüşmeleri sonucu Vali Altıparmak ve Kaymakam Atçı’nın önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için köye geleceğinin bildirmeleri üzerine köylüler eylemlerine son vererek, yolu yeniden trafiğe açtı.
 
Arkadaşlar özellikle köylerin içinden geçen güzergahlarda çok dikkatli olmak gerekiyor..Bazen kamyonlar çok hızlı gidiyor..yollar bozuluyor..Bu tip şikayetlere duyarlı olup olay olmadan çözmeliyiz..Bazen gerekli şeyleri zamanında yapmak gerekiyor..yola hız engelleyici koymak veya yola bakım yapmak çok zor olmasa gerek....Bazen küçük ihmaller büyük olaylara neden olabiliyor..a.a
 
 
 
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.