27 Nisan 2010 Salı

Re: (MADENCİYİZTR) KAOTİK ELEK

Merhaba
 
Eleği çalışmakta olduğum lavuarda kullanıyoruz.Hatta kömür üretiminde sadece bizim firma kullanıyor bu eleği. 190 mikrona kadar ürün alıyoruz. Daha düşük boyut içinde almamız mümkün, ancak çalıştığımız malzeme kömür olması nedeniyle daha düşük boyutlarda kil içeriği fazla olduğundan kömürün külünü etkiliyor. Bu sebeple daha düşük boyut için kullanmıyoruz. Hasan Bey in dediği gibi orjinalinde bez elekler kullanılıyor, çabuk yıpranması nedeniyle çelik tel elek kullanıyoruz. Bizim isteğimiz üzerine 2x 3m ebatında üretildi elek. Nem miktarı % 25-30 civarıdır. 15 günde bir çelik tel eleği değiştiriyoruz. İnce boyut malzeme elde etmek için ideal olduğunu düşünüyoruz. Eleğin çalışmasından memnunuz, gerek enerji sarfiyatı gerekse bu kadar ince boyutlu malzemeyi elde etmek açısından.
Bilgilerinize sunarım.
 
Saygılarımla,
Tülay Suiçmez
Maden Yük. Müh


From: HASAN HACIFAZLIOĞLU <hhacifazlioglu@gmail.com>
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Sent: Mon, April 26, 2010 5:24:50 PM
Subject: Re: (MADENCİYİZTR) KAOTİK ELEK

Kaotik Elek, (from TURKEY)

Cevher Hazırlama kitaplarına girmemiş, dünyada eşi benzeri olmayan(belki Çinliler yapmıştır..??), tahminim o ki, isim babası da sayın MAHMUT AÇIKGÖZ (atalay makina) olan, %100 Türk Malı bir MİKRONİZE ELEME makinasıdır. 

Öncelikle Sayın Mahmet Bey'i bu eleği bize kazandırdığı için tebrik ediyorum. Devamın gelmesi dileğiyle...

TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ;
www.tpe.gov.tr'den FAYDALI MODEL araması yapılırsa aşağıdaki yazıya ulaşılacaktır:

"Buluş, farklı madenleri eleme, separasyon, tozsuzlandırma, susuzlandırma, şlamını atma, filtrasyon için bahsedilen materyalleri eleyen en az bir elek (3), bahsedilen eleğin (3) sabitlendiği en az bir gövde (1) ve bahsedilen gövdeyi (1) taşıyan çoklu sayıda elek ayaklarına (8) sahip; bahsedilen ayakların (8) ve gövdenin (1) titreşime maruz kalmadan sadece eleğe (3) multi-frekanslı düzensiz titreşim vermeyi sağlamak üzere bahsedilen eleğin (3) aşağı bakan tarafında, gövde (1) kenarlarına irtibatlanan, en az bir titreşim mili (2) içeren multi-frekanslı düzensiz titreşim üreten elek titreşim mekanizmasıdır".

Çok ince elemelerde kapasitelerinin çok düşük olduğunu belirteyim. Çok sayıda elek kullanmak gerekiyor. Ancak elenecek malzemenin yoğunluğu 3'ün üstünde ise iyi sonuç alınabilir. Uygulamaları mevcuttur. Kömür elemede biraz sorun yaratabilir.

Sonuç olarak,

KAOTİK ELEK; düzensiz frekanslı elektir. Yani eleğin her bir noktası farklı yöne doğru hareket etmektedir. Daha doğrusu, sadece elek yüzeyleri değişik yönlerde dans etmektedir diyebiliriz.

Bilindiği gibi, elekler genelde doğrusal titreşimli yada dairesel titreşimli olur... iki titreşim şeklinin tek bir elek yüzeyinde gerçekleşmesi kaotik eleğinin temelini oluşturur. Karma titreşimli elek olarakta tanımlanabilir....

Bu arada, bu elekle ilgili yapılmış olan herhangi bir bilimsel çalışma mevcut değildir. Henüz literatüre girmemiştir...

Avrupa Mallarının Yüceltildiği Ülkemizde,
TÜRK MALI bu eleği bize kazandıranlara tekrar teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar.....


Maden Yük.Müh.

Dr.Hasan HACIFAZLIOĞLU






2010/4/24 adem karataşoğlu <a.karatasoglu@gmail.com>

Kaotik elek ile çalışma yapan ve kullanan varmı acaba?
mikron seviyesinde eleme ve süzme yapan bu eleğin endüstriyel çalışma ortamında kapasite ,randıman ve enerji sarfiyatındaki (+) ve (-) leri hakkında uygulamadaki gözlemler/iniz nelerdir?

SYGLR,
 
Adem KARATAŞOĞLU
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.