26 Nisan 2010 Pazartesi

(MADENCİYİZTR) Köylülerden yol kapama eylemi

Köylülerden yol kapama eylemi
 
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kayabaşı köyü sakinleri maden ocağından yük taşıyan taşıyan kamyonların yollarını bozduğu gerekçesiyle trafik akışını engelledi.
 
Köy meydanında toplanan köyü sakinleri, köyden geçmekte olan yolu maden ocağından yük taşıyan kamyonların bozduğunu ve aşırı toz çıkardıkları için sağlıklarının tehlikede olduğunu iddia ederek çam kütükleri ile yolu kapattı. Köylülerin bir kısmı ise araç geçişlerini engellemek için yola yattı.
 
Maden yükü taşıyan kamyonların meydana getirdiği kirliliğin çocukların sağlığını etkilediğini ve bağ, bahçe ve tarlalarındaki ürünlere zarar verdiğini öne süren köylülerden Gülşen Arı, ''Hızla geçen maden yükü taşıyan kamyonların tekerleklerinden sıçrayan taşlarla sürekli evimin camları kırılıyor. Yazın bile pencerelerimi açamıyorum. Yetkilerden yardım bekliyorum'' dedi.
 
En büyük sıkıntılarının toz olduğunu ifade eden Hasan Yılmaz ise, toz nedeniyle bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri yiyemediklerine işaret ederek, ''Bizim tek gelirimiz zeytin. Kamyoncu veya şirketle alıp veremediğimiz yok. Ancak tek sorunumuz yoldaki toz. Biz bir türlü sonuca gidemedik'' diye konuştu.
 
Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise gazetecilere, köyde yaşanan sıkıntıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.
 
Atçı, şunları söyledi:
 
''Köylüler bugün için bir toplantı yapalım demişlerdi. Özel idare yetkililerini aradım. Sıkıntı duyulan yolu Özel İdare Yol Şube yetkililerinin incelenmesini istedim. Daha önce yaptığımız toplantılarda malzemelerin karşılanması madencilerin yapması kararı alındı. Yolun yapımını ise Özel İdare yapacak. Özel İdare, hazır ama madencilerden bir ses çıkmıyor. Köylülerin sıkıntısını mutlaka çözeceğiz. Valimiz de konuyu yakından takip ediyor.''
 
Öte yandan, yol kapayan köylüler ile maden taşıyan kamyon şoförleri arasında yolun trafiğe kapanması nedeniyle tartışmalar yaşandı. Köye gelen jandarma ekipleri ise geniş güvenlik önlemleri aldı. Köylülerin ve jandarmanın bekleyişi sürüyor.
 
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.