18 Nisan 2010 Pazar

((slayt izle)) Gebelikte ilaca dikkat!

Gebelikte ilaca dikkat!

Türkiye'de doğan her 1000 bebekten 3'ü işitme engelli...

Hamilelik sürecinde kullanılan kimi ilaçların, gebelikte geçirilen enfeksiyonların, doğumda sorun yaşanmasının, bebeğin yoğun bakımda yatmasının, bebekte özür bulunmasının işitme kaybı açısından önemli risk faktörü olduğu belirtildi.

Uzmanlar, çocukluk döneminde menenjit, sarılık, yüksek ateşli hastalık ya da havale geçirilmesinin, iç kulağa zararlı ilaç kullanımının ve aile öyküsü bulunmasının ileri dönemde işitme engelinin gelişmesi açısından risk doğurduğunu belirterek, bu tür çocukların, 6 yaşına kadar belirli aralıklarla hekim kontrolünden geçmesi gerektiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Klinik Şef Yardımcısı Doç. Dr. Ali Özdek, Türkiye'de her yıl ortalama 1 milyon 300 bin bebek dünyaya geldiğini, doğan her bin bebekten 3'ünün işitme engelli olduğunu söyledi.

Erken teşhisle bebeklerin yüzde 90'ından fazlasının tedavi edilebildiğini vurgulayan Özdek, ailelerin bebeklerine mutlaka işitme taraması yaptırtması gerektiği uyarısında bulundu.

Özdek, işitme taramalarının, üniversite ve devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatarak, işitme kaybının genellikle genetik kaynaklı olduğunu belirtti Anne adayının gebelik döneminde kullandığı ilaçların da bebekte işitme kaybına neden olabildiğine dikkati çeken Özdek, ''Hamilelik sürecinde kullanılan kimi ilaçlar, gebelikte geçirilen enfeksiyonlar, doğum sırasında yaşanabilen sorunlar, bebeğin doğum sonrası yoğun bakımda yatması, bebekte özür bulunması da işitme kaybı açısından önemli risk faktörleridir'' dedi.

--
Basın Bültenlerinizi, haberlerinizi yayınlayabilirsiniz
Hizmet ve ürülerinizi tanıtabilirsiniz
Duyurularınızı, ilanlarınızı yayınlayabilirsiniz
Facebook: Rektan Reklamail (reklamil@reklamail.com)
Facebook Grup: Reklamail Reklam Tanıtım Haber
Twitter  Reklamail
Friendfeed  Reklamail
www.reklamail.com

http://groups.google.com.tr/group/hava_civa

Bitkisel Sağlık Ve Güzellik
www.doganinsihri.com
Web sitemize üye olun, süprizlerden yararlanın

SeVdİKlErİnİzE En ÖzEl MeSaJıNıZ İçİN KaRtLaRıMıZ YaRdImCıNıZ OlSuN
www.sihirlikartlar.com

http://groups.google.com.tr/group/bitkiselguzellikvesaglik




--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin