21 Nisan 2010 Çarşamba

((slayt izle)) Burak CANLI nın Demokrat Parti DP'den Yönetim ve İlgili Görevlerinden İstifasına Yönelik Basın Açıklaması Mersin.

BURAK CANLI NIN DEMOKRAT PARTİ DP’DEN YÖNETİM VE İLGİLİ GÖREVLERİNDEN İSTİFASINA YÖNELİK BASIN AÇIKLAMASI MERSİN İÇEL İLİNDEN.

 

Fikir özgürlüğü ve insanı temel alan demokrasi anlayışı çizgisin de sosyal hakları sahipleriyle buluşturma gayret ve çabası içerisinde bulunmak amacı içerisindeydim. İktidarın yanı bir yana, güçlünün yanında olmamaya özen gösterdim. Günümüz terminolojisinde yer alan muhalefet kelimesini bir kelime olarak değil de aktif bir şekilde yazılarımda ve sözlerimde yerine getirmeye çalıştım.

 

Mutlaka ki deneyimsizliğim ve bilgi yetersizliğim ışığında hareket etmekte olduğum açıktır. Fakat iyi niyetimden şüphe edilmemesini temenni etmekteyim. DP’nin iktidar olması düşüncesiyle değil haklı ve yerinde muhalefet yapabilmesi dileğiyle 29 Mart yerel seçimlerinden beri “ Mersin Toroslar DP Belediye Başkan Adayı” beklemekteydim.

 

Sayın ve Sevgili Hüsamettin CİNDORUK’un DP’ye ivme kazandırmadığını söylemek mümkün değildir. Mutlaka ki ANAP ve DP birleşmesi olumlu sonuçlarını genç, dinamik ve özlenen bir genel başkanla sonuçlandırmalıydı. Oysa DP’nin maddi ve manevi eksiklik ve yetersizliği yüzünden Gelecek vadeden bir genel başkan için uzun soluklu bir süre beklenmesi şu anda durumu içerisinden çıkılmaz bir noktaya taşımıştır.

 

Yazılarımda ve sözlerimde her zaman belirtmiş olduğum bir takım hususlar bulunmaktadır;

 

1-      Muhalefet yapmamanın ve insanların haklarını savunmamanın hiçbir mazereti bulunamaz.

2-      İktidar hiç şüphesiz ki bizim de içerisinde bulunduğumuz bir birleşimdir. Bu bileşikte bizlerin de hataları ve kusurları bulunmaktadır. Gökyüzünde kendimizi görmek ve kusurumuzun olmadığını iddia etmek gerçeklerle bağdaşmamak anlamına gelecektir.

3-      Hakiki değer insandır. İnsan doğayla paylaşım içerisin de üstün görülmesi gereken bir varlıktır. Bu halde insan ayırt edilmeden insan haklarının savunulması bu doğrultu ve zeminde gerçek demokrasiyle kucaklanılması gerekmektedir.

4-      Muhalefet canlı ve gerçekçi olmalıdır. Doğru şekil de iktidarı onarmalı ve onun yıkıcısı değil eksikliklerinin tamamlanabilmesi adına destekçisi olmalıdır.

5-      Parti yöneticileri dâhil her kesimden yönetici yukardan her hangi bir direktif beklemeden olumlu ve hayatı daha bir yaşanılır kılabilecek hareketlere girmelidirler.

6-      İnsanların Vatandan soğumaları engellenmeli ve bu doğrultuda neden sevmemiz gerektiği sadece öğretilmemeli sevmek içinde nedenlerin yaşatılabilmesi için çalışılmalıdır.

7-      Neticede belleklerden çıkarılmaması gereken tek gerçeğin, Hukuk ve Yasa Kurallarından daha ziyade istisnalara takılıp kalmadan, sorunun parçası olan bir modelle değil de, çözümün bir parçası olunabilen, insanı hedef ve temel alan Demokrasinin, sözde ve yazılı metinler den ziyade hayatın her alanında uygulanması, gelecek beklentisi olan her bir canlı için, gerekliliktir.

8-      Özeleştiri yapabilen. Ben demeyen. Koltuk ve makam düşkünü olmayan! Fikir ve düşüncelere açık! İlerici! Her bir şekil de bilimi arkasına alıp hareket edebilen. Çalışkan, samimi bulunan kuşakların varlığının gelecekte var edilmesi için çalışılmalıdır.

Bu doğrultuda yetersiz oluşum ve gerçek hizmet yapacakların öne çıkabilmesi için Demokrat Parti DP’den Yönetim Kurulu ve ilgili diğer görevlerime ilişkin olarak istifa ettiğimi ve gene aktif siyaseti şu anki yetersizliğimden dolayı sonlandırdığımı bundan böyle diğer başka yönlerle hizmete devam edeceğimi belirtir saygılarınıza sunarım.  MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin