26 Nisan 2010 Pazartesi

RE: (MADENCİYİZTR) Muğla`daki patlayıcı madde nakil kursu sona erdi. DEVAMI VAR...


Biz madenciler ve patlayıcı maddeyi kullanan ehliyetli ateşçilerin haricinde, nakliyesini yapacak olan kişilerin de;
-Taşıdığı malzemenin özellikleri ve neden olabileceği sonuçları hakkında,
-Teslim almasından, teslim edeceği yere kadar dikkat etmesi gereken hususlar hakkında,
bilgi sahibi olması ve sadece sertifika sahibi kişilerin naklini gerçekleştirmesi ileriye yönelik atılmış önemli bir adım olduğunu düşünüyorum.
 
Tehlikeli madde yüklü araçlar nasıl özel araçlarla ve tankerlerle taşınıyorsa, patlayıcı maddeler de buna benzer özel araçlarda sertifika sahibi kişilerce ayrı ayrı taşınması gerekir. Böylece uyarı ve ikaz levhaları olduğu için diğer taşıt sürücüleri bu hususa dikkat edeceklerdir. Bence sürücünün; patlayıcı maddelerin ve piroteknik malzemelerin nakli ile ilgili eğitim alması, yaşanmamasını isteyeceğimiz olayların meydana gelmesini engelleyecektir.
 
Birçok madencilik firmasının yetkililerinin, ehliyetli ateşçilerin ve maden mühendislerinin katıldığı kurs; yaşanmış görsel örneklerle oldukça eğitici ve bilinçlendiricidir.
 
 
Sinan ÖZTEKİN
Maden Mühendisi

 

Muğla`daki patlayıcı madde nakil kursu sona erdi
 
MUĞLA(CİHAN)- Muğla`da açılan ve Türkiye`de ilk olma özelliği taşıyan patlayıcı madde nakil kursunu tamamlayanlara, törenle sertifika verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okan Toplantı Salonu`ndaki törende 30 kursiyer, sertifikalarını Vali Ahmet Alt  
 
MUĞLA(CİHAN)-
 
 
Muğla`da açılan ve Türkiye`de ilk olma özelliği taşıyan patlayıcı madde nakil kursunu tamamlayanlara, törenle sertifika verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okan Toplantı Salonu`ndaki törende 30 kursiyer, sertifikalarını Vali Ahmet Altıparmak, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ve İl Emniyet Müdürü Kadir Ay`ın elinden aldı.İl Emniyet Müdürü Ay, patlayıcı madde naklinde görevlendirilecek kişilerin işini daha bilinçli ve güvenli yapabilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak kurs düzenlediklerini söyledi. Bunun Türkiye`de ilk olduğunu kaydeden Ay, farklı sektörlerden 30 kursiyere patlayıcı maddelerin sınıflandırılması, patlayıcı madde ambalajlamalarında alınacak önlemler, patlayıcı madde taşımada alınacak güvenlik önlemleri ve patlayıcı madde yüklemede yapılacak işlemler konusunda eğitim verdiklerini aktardı.Vali Altıparmak ise patlayıcı maddelerin, yüklemeden taşımaya ve kullanmaya kadar ciddi riskleri bulunduğunu vurgulayarak, `Dolayısıyla işimizi ciddiye almak zorundayız. Bizim bölgemiz hassas. Bir patlama, çok farklı yorumlanabilir ve dünyanın çok farklı bölgelerinde ses getirir.` dedi.Kursiyerler adına konuşan maden mühendisi Nedim Kirişçioğlu da şunları söyledi: ``Doğru bildiğimiz çok sayıda şeyin yanlış olduğunu öğrendik. Bu tür kurslar tekrarlanmalı. Yaptığımız işin riskinin farkında olmamız lazım.``Daha sonra Vali Altıparmak, Başkan Gürün, Başsavcı Akbaş ve Emniyet Müdürü Ay, kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını verdi
 
 BENDE İLK KEZ DUYDUM....İLGİNÇ BİR KURS..
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


Windows 7: Gündelik işlerinizi basitleştirin. Size en uygun bilgisayarı bulun.