1 Nisan 2010 Perşembe

(MADENCİYİZTR) 'MUHATAP BULAMIYORUZ'

'MUHATAP BULAMIYORUZ'
 
Elazığ Mermerciler ve Madenciler Odası Başkanı Yahya Alper Bektaş
Elazığ Mermerciler ve Madenciler Odası Başkanı Yahya Alper Bektaş, sektörün sorunlarını merkezi hükümete iletme noktasında zorluk yaşadıklarını, bu konuda mülki ve idari yöneticilerden destek göremediklerini bildirdi.
Bektaş yaptığı açıklamada, Elazığ’ın en büyük ekonomik girdisinin mermer ve maden sektörü tarafından karşılandığını, sektörde 5 binin üzerinde işçi istihdam ettiklerini ifade etti.
Dünyanın 36 ülkesine ihracat yapan ve yıllık 150 milyar Dolar ciro ile Elazığ ihracatının yüzde 90’ını karşılayan sektörün muhatap bulmakta zorlandığını kaydeden Bektaş, “Sorunlarımızın merkezi hükümete iletilmesi noktasında zorluklar yaşıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olması gereken mülki ve idari yöneticilerimizden yeterli desteği göremiyoruz. Elazığ ekonomisine yön veren sektörümüz, sorunlarını kendi imkanlarını kullanarak çözmeye çalışıyor. Sektörümüzün önü açıldığı taktirde hem ülke hem de Elazığ ekonomisine olan katkımız katlanarak devam edecektir. Bu noktada yetkililerimizden biraz daha duyarlılık bekliyoruz” dedi.
Maden İşleri Komisyon Üyeleri Elazığ’a geliyor
Bektaş, maden ve mermer sektöründe yaşanan sorunların tespiti amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Maden işleri Araştırma Komisyonu Üyelerinin, 5 Nisan Pazartesi günü Elazığ’da geleceğini söyledi.
11 milletvekili ve 10 bürokrattan oluşan komisyon üyelerinin, Etikrom A.Ş’nin ev sahipliğinde yöredeki maden işletmelerinde incelemelerde bulunacağını belirten Bektaş, bu ziyaretin sektörün geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Dünyanın 2. büyük fuarı
Bektaş, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ve dünyanın en büyük ikinci fuarı özelliğini taşıyan İzmir Mermer Fuarına Elazığ’dan 10 firma ile katıldıklarını söyledi.
24- 27 Mart 2010 tarihleri gerçekleştirilen ve 262`si yabancı, 884`ü yerli olmak üzere toplam Bin 146 firmanın katıldığı fuara Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) üyesi Abamer Mermer, Akdağ Granit Mermer, Alacakaya Mermer, Bilçağ Madencilik, ATM Mermer, Elmad Mermer, Mesta Traverten, Nergiz Granit Mermer, Özerhan Granit Mermer ve Romer Mermerin katıldığını anlatan Bektaş, fuarda özellikle Elazığ vişneçürüğü mermerinin büyük ilgi gördüğünü vurguladı.
Bektaş, fuarda ayrıca önemli bağlantıların kurulduğunu bunun yanısıra Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneğince hazırlanan ve uluslar arası düzeyde yayınlanan, bölge mermer ve maden sektörü temsilcilerinin tanıtıldığı Marble Economy adlı dergiyi ücretsiz dağıttıklarını belirtti
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.