21 Nisan 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Dünyada madencilikte satınalmalar arttı...

Honbridge Holdings Limited 390 milyon $’a Brezilyalı maden şirketi aldı
 
Salı, 20 Nisan 2010 05:54:26
| Daha fazla
Etiketler: demir cevheri , hammaddeler , Brezilya , Çin , Uzak Doğu , Güney Amerika , çelik üretimi , devralım | benzer haberler »
 
Hong Kong merkezli Honbridge Holding Limited, Brezilya merkezli Votorantim Novos Negocios (VNN) ile Brezilyalı maden üreticisi Sul Americana de Metais'in (SAM) tamamının, 390 milyon $ bedelle devralınması için resmi anlaşma imzaladı.
 
Honbridge Holding Limited, SAM'a doğal kaynak onayı ve maden testleri için beş taksitte 35 milyon $ kredi sağlayacak.
 
SAM, Brezilya'nın Minas ve Bahia eyaletlerinde, daha çok demir cevheri üzerine olmak üzere 85 tetkik ruhsatına sahip.
 
--Intergeo Sibiryalı kömür üreticisi Kolmar’ı devraldı
 
Çarşamba, 21 Nisan 2010 02:33:17  | Daha fazla Etiketler: koklaşabilir taş kömürü , hammaddeler , Rusya , BDT , çelik üretimi , devralım | benzer haberler »
 
 
Onexim Group yatırım şirketinin maden varlıklarını yöneten Rus Intergeo, Rusya'nın Uzak Doğu bölgesinde faaliyet gösteren koklaşabilir taş kömürü üreticisi Kolmar'ın çoğunluk hissesini devraldı. Kolmar'ın, Yakutya'nın güneyinde K, GZh ve Zh kalitelerinde 300 milyon mt'luk koklaşabilir taş kömürü rezervi bulunuyor.
 
Alımı değerlendiren Intergeo Başkanı Maxim Finsky, "Bu devralım varlık protföyümüzü çeşitlendirmemize olanak sağlayacaktır. Piyasada şu an yüksek kalite koklaşabilir taş kömürüne olan talep yüksek. Fiyatlardaki yükselme sayri ise yeni başladı," dedi. Devralımın mali ayrıntıları açıklanmadı.
 
2004 yılında kömür madenciliği faaliyetlerinin idaresi ve Güney Yakutya kömür yataklarının geliştirilmesi için yeni projeler oluşturmak üzere kurulan Kolmar'ın başlıca yatırım projelerinden biri de, şirketin Inaglinsky kömür merkezini (maden ve işleme tesisi) de bünyesinde barındıran "Güney Yakutya'nın entegre gelişimi"dir. Kolmar, yıllık üretim kapasitesi 450.000 mt olan Erel açık kömür madeninini yıllık kapasitesi 750.000 mt olan Denisovskaya madeni ve aynı isimle kömür madeni geliştirme ruhsatına sahip olan Dezhnevskaya madeninin sahibi olan Neryungriugol kömür şirketinin faaliyetlerini kontrol etmektedir.
 
Intergeo'nun kendi çelik üretim tesisleri bulunamaması dolayısıyla üretilen kömür satılacaktır. Kolmar'ın bulunduğu mevkiinin Asya piyasalarına yakın olması dolayısıyla şirket istikrarlı bir talep ve düşük nakliye masrafları avantajlarına sahiptir. Ancak, piyasa analizleri, en az iki yıl sonra kara geçmek için Intergeo'nun projeye en az 400-500 milyon $ yatırım yapması gerektiğini belirtmekteler.
 
2012 yılı itibariyle, Intergeo, kontrolündeki 700 milyon mt rezerv ve yılda 8 milyon mt'dan fazla konsantre kömür üretimiyle Rusya'nın en büyük kömür üreticilerinden biri olacaktır
 
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.