21 Nisan 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) CHP'Lİ ÜYELERDEN SANAYİ KOMİSYONU TOPLANTISININ SON ANDA İPTAL EDİLMESİNE TEPKİ

CHP'Lİ ÜYELERDEN SANAYİ KOMİSYONU TOPLANTISININ SON ANDA İPTAL EDİLMESİNE TEPKİ
 
21.04.2010 15:32
________________________________
TBMM Sanayi Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Maden Kanunu tasarısının görüşüleceği komisyon toplantısının iptal edilmesine tepki gösterdiler. -CHP'li Seyhan, "AKP günlerden beri toplumsal mutabakat aramadan yangından mal kaçırır gibi Anayasa değişikliği yapmaya çalışacak Meclis'i adeta pansiyona çevirmiştir, aynı keyfi anlayışla komisyonları da çalıştırmak istemiştir" diye konuştu.
 
-Baytok, "Önce milletvekillerini sonra milleti uyutacaklar, uyuya uyuya yasa çıkarılır mı" dedi.
 
 
ANKARA (ANKA)-TBMM Sanayi Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Maden Kanunu tasarısının görüşüleceği komisyon toplantısının iptal edilmesine tepki gösterdiler.
Meclis Sanayi Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan Meclis'te düzenledikleri basın toplantısında, Maden Kanunu Tasarısı'nın görüşüleceği komisyon toplantısının iptal edilmesine tepki gösterdiler. Seyhan, Meclis'in AKP'nin yeni bir ciddiyetsiz, sorumsuz, duyarsız yönetim anlayışına daha şahit olduğunu ifade ederek, "AKP günlerden beri toplumsal mutabakat aramadan yangından mal kaçırır gibi Anayasa değişikliği yapmaya çalışarak Meclis'i adeta pansiyona çevirmiştir. AKP yönetimi aynı keyfi anlayışla komisyonları da çalıştırmak istemiştir." dedi. Sanayi Komisyonu'nun CHP'li üyelerin bu çalışma temposunda sağlıklı bir komisyon görüşmesi yapılamayacağını söylemelerine rağmen, toplantı için ısrarcı olunduğunu, ve önce sabah saat 9.30 için toplantıya çağrıldığını, ardından saat 12.00'ye ertelendiğini ve sonra da iptal edildiğini kaydeden Seyhan "Saat 12.00'de komisyonun ertelendiği duyurulmuştur. Birçoğu da şehir dışından olmak üzere onlarca sektör temsilcisinin işlerini bırakarak gelmiş olmalarına rağmen toplantı son anda duyarsızca iptal edilmiştir" dedi.
 
-"ALİ BAYRAMOĞLU YASASIDIR"-
 
AKP'nin, Maden Kanunu tasarısına son anda kanunla ilgili olmayan maddeler ekleyerek içtüzüğü ihlal ettiğini daha sonra CHP'nin uyarısıyla hatasını anladığını ve apar topar kanun teklifi hazırladığını ve komisyona havale ettiğini kaydeden Seyhan Meclis Başkanı'nın da "keyfiyete' bağlı yönetimin bir parçası haline geldiğini ve "AKP'nin üyesi' gibi davrandığını savundu. Seyhan "Madencilik yasası 13 aydır Meclis'e getirilmemişken şimdi apartopar getirilmektedir. Aslında yasa madencilik yasası da değil, Ali Bayramoğlu yasasıdır. Bir oldubittiyle çıkarılmaya çalışılmaktadır. Günlerdir vekilleri uyutarak Anayasa yapan iktidar aynı uygulamayı sektörü uyutarak komisyonlarda da sürdürmek istemektedir. CHP olarak bakanlık ve komisyon başkanlığı başta olmak üzere tüm yöneticileri ciddiyete, duyarlılığa ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz" dedi. Seyhan bir soru üzerine "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci ve AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile ilgili elimizde dosyalar var. Madencilik sektörünü de çay sektörüne benzetecekse, bu yasanın neden böyle geçtiği belli olacaktır. Önce bu arkadaşlarımız, hakkındaki davalardan aklansınlar, daha sonra maden kanunu yapsınlar"dedi. Seyhan basın toplantısında, basına yansıyan "Uyuyan milletvekili ve bakan" fotoğraflarını da gösterdi.
 
-"UYUYA UYUYA YASA ÇIKAR MI?"-
 
CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ise AKP'nin önce milletvekillerini sonra milleti uyutacağını savunarak "Uyuya uyuya yasa çıkar mı? Bakanlar uyuyor. Sonra kabul edenler, etmeyenler, uyuduğunda neyi kabul edip etmediğini nereden bilecek? Meclisi, milletvekillerini, bakanları uyutuyorlar, CHP'yi uyutamıyorlar" diye konuştu. Baytok, Sanayi Komisyonu toplantısının son anda iptal edilmesini de protesto ettiklerini bildirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğdu da oldubittiyle karşı karşıya olduklarını belirtirken, TBMM Madencilik Sorunlarını Araştırma Komisyonu çalışmaları tamamlanmadan, Maden Yasası tasarısının görüşülmemesi gerektiğini kaydetti. Aydoğdu, Maden tasarısının Zeytincilik sektörünün sorunlarını artıracağını ifade etti.(ANKA)
 
 
Kanun hayırlısıyla bir çıksa da ....
 
 
 
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.