17 Şubat 2010 Çarşamba

((slayt izle)) Cumhuriyet ve Hukuk katlediliyor!



                                                                                                                               17 Şubat 2010

 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin:

 

Yüksek Yargı Kurumlarını göreve çağırıyoruz!

Erzincan’da Cumhuriyet ve Hukuk katlediliyor!

 

 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, bugün (17 Şubat 2010) bir basın açıklaması yaparak Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın kanunsuz biçimde tutuklanmasına tepki gösterdi. Gültekin'in açıklaması şöyle;

 

            Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in, kıdem olarak kendisinden daha aşağıda bulunan Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal tarafından gözaltına alınması ve ardından tutuklanması, Ergenekon soruşturması ve yargılaması ile başlayan kanunsuzluğun vardığı son aşamayı göstermesi bakımından önemlidir.

            Anayasa ve yasalar açıkça çiğnenmektedir.

            Hakim teminatı, bağımsız yargı, ayaklar altına alınmıştır

            Yasalarımıza göre birinci sınıf hakim ve savcılar ancak Yargıtay tarafından yargılanabilir. Hakim ve Savcılar Yasası’nın 90 ve özel yetkili hakim ve savcıların görev alanını tanımlayan Ceza Yargılama Yasası’nın 250/3 maddesinde bu durum açıkça saptanmıştır.

            Ama Türkiye’de, yasaların hiçbir hükmü kalmamıştır.

            Erzincan Başsavcısı hakkında, Erzurum Özel Yetkili Savcısı tarafından yapılan şikayet üzerine, Yargıtay 11. Ceza Dairesinde yargılama halen sürmektedir. Yani Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin yetkilerini gaspetmiştir.

            Öte yandan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı’nın, Osman Şanal hakkında yaptığı suç duyurusuna ise Bakanlık izin vermemiş, bunun üzerine Ankara 1. İdare mahkemesine dava açılmıştır.

            Bu dava da sürmektedir.

            Yani Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal, iki kez mahkemelik olduğu bir Başsavcı hakkında soruşturma yürütmekte, yetkisini aşmakta ve tutuklanmasını sağlamaktadır.

 

SORUMLU HÜKÜMETTİR

            Bütün bu kanunsuzluklar, AKP iktidarının koruması altında gerçekleşmektedir. AKP Hükümet üyelerinin, Erzincan’da Cemaat soruşturmasının başladığı 2007 yılından bu yana, Başsavcı’ya yönelik olarak uyguladığı baskılar bilinmektedir.

            AKP’nin eski Adalet Bakanı, bugünkü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gözaltına alınan Cemaat üyelerinin serbest bırakılması için baskı yapmıştır.

            AKP’nin şimdiki Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Erzincan Başsavcısı hakkında soruşturma izni verirken, Erzurum Özel Yetkili Savcısı hakkında soruşturma izni vermeyerek amacını belli etmiştir.

            Yaşanan kanunsuzluğun sorumlusu AKP Hükümetidir.

            Sorumluları derhal istifa etmeye davet ediyoruz.

AKP Hükümeti bugüne kadar ki uygulamaları ile on kez, Yüce Divana gitmeyi hak etmiştir.

            Esasen yapılan icraatlar, “Cumhuriyet’e karşı eylemlerin odağı olduğu” Anayasa Mahkemesi kararı ile saptanmış olan bir partinin icraatlarıdır.

 

YARGITAY İLE HSYK’YI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

            2007 yılına Ümraniye tertibi ile başlayan ve “ayarlanmış” hakim ve savcılar ile sürdürülen kanunsuzluğa göz yumulduğu için bugünkü noktaya gelinmiştir.

            Gelinen aşamada Hakim güvencesi, bağımsız yargı ayaklar altına alınmıştır.

            Bir yanda “ayarlanmış” hakim ve savcılar Habur’a gitmekte ve AKP’nin açılımlarına uygun kararlar vermekte, öte yandan gene “ayarlanmış” hakim ve savcılar, Ergenekon tertibini yürütmektedir.

            Türkiye’yi bugünkü noktaya, “yargılamanın sonucunu bekleyelim” aymazlığı getirmiştir.

            Türkiye’de “yargılama” yapılmamakta, Atlantik ötesinde planlanmış bir operasyon yürütülmektedir.

            Operasyonu yürütenler, attıkları her kanunsuz adımdan sonra daha büyük bir cesaretle yeni adımlar atmaktadırlar.

            Artık ne Yargıtay üyelerinin, ne de HSYK üyelerinin de hakim güvencesi yoktur. En yüksek yargıçların bile en temel haklarının ayaklar altına alındığı koşullarda, yurttaşlarımızın, Atlantik ötesinden sürdürülen bu saldırıya karşı koruyacak hiçbir güvenceden söz edilemez.

            HSYK’nu göreve çağırıyoruz.

            Üç yıldan bu yana Cumhuriyet’e ve Hukuk Devleti’ne karşı sürdürülen yasadışı operasyonda görev alan ve haklarında HSYK’na suç duyusunda bulunulan bütün ilgililer, derhal görevden alınmalıdır.



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin