26 Şubat 2010 Cuma

((slayt izle)) ADD 'NİN SAYGIN ÖRGÜTÜNE // Ertuğrul KAZANCI

                                          ADD ‘NİN SAYGIN ÖRGÜTÜNE

 

    

      7 Şubat 2010 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği Olağanüstü Genel Kurulu,Ankara’da toplanmıştır.Kemalist Aydınlanma Devrimi’nin şerefli örgütü ADD Genel Kurulu,ortak bir irade sonucunda “ Önceki Genel Başkan” sıfatı taşıyan beni oybirliği ile Genel Kurul Divan Başkanı olarak seçmiş ve değerli arkadaşlarımızdan oluşan Divan kurulunun diğer üyelerini de görevlendirmiştir.

    Divan Başkanlığınca, yönetsel işleyişte görev bölümü yapılarak her divan üyesi işlevsel kılınmaya çalışılmıştır. Başkanlık;Genel Kurul işleyişini gözetirken, iki arkadaşımız tüzük maddelerinin sunulması ve kongre katılımcılarının saptanmaları ve belgelenmesi konusunda görev almış diğer iki arkadaşımız da konuşma sıra ve düzeninin sağlanması görevini üstlenmişlerdir.

     Kemalist İdeolojinin açıkça tasfiyeye hedef tutulduğu bir süreçte dost ve düşmana karşı; düşünceyi ön planda tutan, yekdiğerine saygılı, olgun ve tutarlı bir örgütselliğin yansıtılması Genel Kurul toplantısında olağanüstü özen gösterdiğimiz başlıca duyarlılık olmuştur.

     Örgütsel demokratik işleyişin en geniş anlamda yürütülmesi kaygısıyla, Genel Kurulda söz almak isteyen tüm arkadaşlarımıza, zaman sınırlaması bile getirmeden söz verilmeye çaba gösterilmiştir.,Bu konuda; tekrarcı,demokratik hoşgörü sınırlarını aşan ve fazlaya yönelik söz almaların değerlendirilmesi Genel Kurula bırakılmıştır. Genel Kurulun ortaklaşa önerdiği Divan görevinde, demokratik ve hukuksal gereklerin yürütülmesi ölçüt alınmıştır. Bunun için de ortaklaşa destekle işbaşına gelen Divan kurullarının kaderi bulunan ;“Divan şu veya bu tarafı kayırıyor” şeklinde doğabilecek geleneksel önyargılara karşı önlemli bir eylemsellik sergilenmeye çalışılmıştır.Yöntemine uygun olarak; tüm tutanak, video kayıtları elden geçirilmiş gereken yazılımlar bunlara göre yapılmıştır.

     Olağan veya Olağanüstü Genel Kurullar, çok aralıklı zaman dilimlerinde toplanırlar. Aynı zamanda akademik bir değer taşırlar.Düşünsel bir özgörevi yerine getirirler. Bunun için de Genel Kurulların 1 günlük saat dilimi içine sıkıştırılmaması olumlu olacaktır.Özellikle Sendikalar  ve çalışılan kamu kurum ve kuruluşlarının konukevleri başta olmak üzere yararlanabilecek  yerlerin,konaklama için gündemde  tutulması yararlı olacaktır.Bu yöntemin uygulanması sürekli yaşanmıştır.Gerçi çeşitli güçlüklerle uzak yollardan gelen saygın Kemalistlerin bir an için yörelerine dönmeyi istemeleri doğaldır.Ama dar ve aceleci saatlerin tutsağı olmaktan kurtularak bir arada bulunmanın güçlü beğenisi de  yaşanacaktır.

      Gündem gereği ele alınacak konuların  çoğu irdelenerek, karara bağlanmış ancak 2/3 çoğunluk gerektiren son bir-kaç madde sonraki Genel Kurula bırakılmıştır. Nitelikli çoğunluk istemeyen diğer  maddelere geçilerek, Genel Kurul tamamlanmıştır.

      İsmet İnönü; “Eşkıyanın yarın ne yapacağı bilinmez” der. Kurtuluş Savaşından bu  yana  ülkenin ve halkın güç koşullara düştüğünde yol gösterici çare, Kemalist İdeoloji olmuştur. Cumhuriyet ve Devrim bilinci; ilerici, toplumcu ve demokratik tüm insani  idealleri  içinde barındıran Atatürkçü Düşünceyle kıvanç ve kıvam kazanmıştır.

      ADD Örgütselliğinin, çetin koşullar içinde ülke ve ulus için dürüstçe ve mertçe çabalarını sürdüreceği inancıyla saygı ve sevgilerimi sunarım.

 

 

 

                                                                                        Ertuğrul KAZANCI

         

         

 

      

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin