17 Şubat 2010 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) Kütahya da 3 kömür işletmesinde çalışma durduruldu.

Maden ocaklarında denetim
Kütahya'da faaliyet gösteren maden ocaklarında iş sağlığı ve güvenliği koşulları ile yasal yükümlülükleri bakımından başlatılan denetlemelerin tamamlandığı bildirildi.
 
 
Kütahya'da faaliyet gösteren maden ocaklarında iş sağlığı ve güvenliği koşulları ile yasal yükümlülükleri bakımından başlatılan denetlemelerin tamamlandığı bildirildi. Toplan 42 ocakta yapılan denetlemelerde 3 kömür ocağının faaliyetinin durdurulduğu belirtildi.
Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şükrü Kocatepe'nin talimatı doğrultusunda Vali Yardımcısı Mustafa İngenç başkanlığında maden ocakları denetlendi. Komisyon, il genelindeki maden ocaklarını, iş sağlığı ve güvenliği koşullarıyla yasal yükümlülükleri bakımından denetledi.
İl genelinde 24 kömür, 6 krom, 3 manyezit, 2 bor, 2 antimuan, 1 gümüş, 1 manganez, 1 şap, 1 feldispat, 1 kuvars işletmesi olmak üzere 42 ocakta denetim yapıldı. Denetim sonucunda 1'i açık olmak üzere 3 kömür ocağının, eksiklikleri tamamlanıncaya kadar faaliyetleri durduruldu.
Başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere gerek işletilen ocakların içinde güvenlik açısından ve gerekse ocak dışındaki sosyal tesisler çevre ile uyum konusunda tespit edilen eksiklikler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ilgili Kaymakamlıklara ve işletme sahiplerine bildirildi.
Komisyon tarafından yapılan denetimlerin Valilikçe uygun görülen periyotlarda devam edeceği, eksiklerini gidermeyen işletmeciler hakkında yasal işlemler uygulanacağı ifade edildi.
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.