25 Aralık 2016 Pazar

((slayt izle)) Sosyal medyada çıkan karşılıklı atışmalara sebep olan yazışmalardan birine yorum.

Saygı değer ve değerli arkadaşlar. Bir ismin çevresinde başlayan bir atışmada sadece çevresinde tartışma çıkan Yazarın İsmini açık yazacağım. Umarım yıllardır bazı çıkışlarımı hoş gördüğü gibi bu yazımı da hoş görür.

Sayın Ali Aslan Dumanol Beyefendi ile yazışmalarda, yazışma kalitesinin gittikçe düştüğünü ve gittikçe de süflileşmeye devam ettiği daha ileride bu farklı fikirlerden oluşa bilmiş Saygı değer farklı düşüncelerden katılan Hanımefendiler ve Beyefendilerin istifade edebilecekleri hiç bir söz kalmayacağından bu ortak siyaset, Dünya, Kavimler, Kavim üstü milletler, bir birinden farklı dinler mezhepler, İnsan muhayyilesi ürünü olan zan'ni uluhiyet felsefeleri etrafında toplanan felsefi paganist dinler gibi her konuda yapılan konuşmalarımız (yazışmalarımız) hak ettikleri değerleri kaybetmeye başlayacağından ve kaybedeceğinden dağılıp gideceğiz. Bu dağılmaya katkıda bulunanlarda ilerideki yıllarda daha sakin düşünmeye başlayınca yanlışlar yaptığımızın farkına varıp üzüleceğiz.

Yazışmaları gerilimli tartışmalar haline dönüştürüp lütfen kavgalara dönüşmesine izin vermeyelim.

Bir Hadisi Şerif:

Allah'ın Resulü Hz. Muhammed (Sav) bazı sahabeleri ile bir kenarda oturmuş konuşurlarken oradan bir cenazeyi taşıyan bir grup mezarlığa doğru giderler. Allah'ın Resulü hemen ayağa kalkıp Cenazenin geçişi süresince saygı ve tazimde bulunur. Sahabeler Ya Resulullah ona neden tazim ve saygı gösterdin o bir Yahudi idi derler.

Resulullah Hz. Muhammed (Sav) Ama o bir insandı diye cevap vererek, Kişinin kim ve hangi kavimden olursa olsun Allah'ın Kullarından biri olduğu için daima saygı ve tazim gösterilmesi gerektiğine işaret ederek. Bizlere de miras kalan bir edep dersi verir.

İkinci bir Hadisi şerif daha anlatayım.

Allah'ın Resulü şöyle buyurdu: İki kişi her hangi bir şeyden kavga ederde biri diğerini öldürür ise, her ikisi de cehenneme gider. 

Sahabeler, hadi katil cehenneme gider ya maktul neden cehenneme gider diye sorarlar. 

Çünkü o da ötekini öldürmeyi amaçlıyordu buyurur.

Demek ki kavgadan kaçınmak yiğitlik ve mertliktendir. Tevazu göstermek Allah yakınlıktır.

Bir zamanlar Ankara Cebeci dört yolda kendi açtığımız dövüş sanatı salonunda, kendim de Tea Kwon Do çalışmıştım. Artık kendimden iki kat güçlü görünen kişilerden bile asla çekinmez duruma gelmiştim. Ama bir daha bana meydan okuyan hiç kimse ile dövüşmedim. O zamanki hocamız Koreli So Si Co. Tea =El, Kwon= Ayak ve Do da Ahlak olarak öğretmişti. Kavgaya kalkışanları kardeşçe davranıp barışa kavuşturdum. Kavga Savaşa benzemez. Kavga da Şeytan her iki tarafı da kışkırtır. Sonunda hırs ile kalkan zarar ile oturur. Öfke ve hırs aklı giderir. Aklı olmayanın imanı da pek kâmil olamaz.

Gelelim Sayın Ali Aslan Dumanol Bey'in Sürekli Türk kelimesini, Türkler kazanacak diye kullanmasına bir örnek bulmaya.

Çalıştığım yabancı Büyükelçilik de, Türkiye de uzun yıllar görevli kalmış ve Türkçeyi çok güzel konuşan bir tarım ataşesi vardı ve çok başarılı çalışıyordu. Hem Türkiye'ye yeni tarım tekniklerini başarı ile öğretiyor, hem de kendi ülkesine sevgi saygı ve sempati topluyordu. Sonra aniden görevden alınıp yerine başkası gönderildi. Neden görevden alındığını ise şöyle açıkladılar. Artık kendimiz olarak düşünemez oldu ve sürekli Türk gibi düşünmeye başladı diye açıklandı.

Evet İslam da başkalarını küçük düşürecek şekilde Irkçılık yapmak İmana zarar verebilecek bir günah olarak bildirilmiş ve kimsenin kimseye ırkı ile üstünlük taslaması hoş görülmemiştir. Ama günümüz de Türk kelimesi 1920'li yıllara kadar bütün dünyada İslam kelimesi ile özdeşleşmiş olarak kullanılırdı. Bu halkımızın kalbinde hala böyle yaşamaktadır. Sayın Ali Aslan Dumanol Bey de bunu böyle yaşatmaya çalışan samimi bir Mehmet Akif örneği milliyetçisidir. Sadece kendi kökeninden dolayı değil farklı kavimlere dağıtılmak istenerek parçalanmak istenen Türk cengâverliği ve idari sistemindeki İslam âlemini yöneten kabiliyeti yaşatmaya çalışmak azmindendir diye inanıyorum. Doğu Türkistan çok değerli İslam âlimleri yetiştirmiştir. Yıllardır Çin komünizm-i işgali altında çekmediği çileler kalmamıştır. Ama hala koskoca milyardan fazla Çinliler tarafından kendi içlerinde eritilip hazım edilememiştir. Çünkü orada da Türk olarak yaşamaya devam edişleri gerçek anlamda çektikleri sıkıntılar ile Allah daha sıkı bağlanışlarından ve Resulünün Şefaati ile eninde sonunda İstiklallerini kazanacakları umudunu asla kaybetmemelerinden-dir.

Şimdi Birde Sayın Ali Aslan Beyefendinin Türkiye de benimsediği ve dünyada da uygulanmasından memnun olacağını düşündüğün her yazısının altına eklediği Halkımızın Anayasal güvencesine bakalım.

E-Posta ile gönderdiğim Kişisel Blog ve Sosyal Medya sayfalarımda yayımladığım tüm demokratik protesto, bilgi, haber, yorum ve sosyal/siyasi içerikli paylaşımlar T.C.  ANAYASASI'nın: MADDE 24/3:  Kimse, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz. Dini inanç ve kanaatlerin den dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. MADDE 25: Herkes düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. MADDE 26: Herkes düşünce ve kanaatlerini; söz, yazı, resim veya başka yollarla Tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. YGK: Şiddet çağrısı içermedikçe sözlü ve yazılı ifadeler cezalandırılamaz. Bu düşünceler şok edici bile olsa... (Yargıtay Genel Kurul Kararı.) Demokratik düşünce ve kanaatlerimin engellenmesi ve/veya şiddet/baskı altına alınması, bu nedenle, "Hakkımda olası her türlü anti-demokratik yasal girişimi" T.C. Anayasası, AİHM ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi kapsamında, Her türlü yasal haklarım saklı kalmak üzere, peşinen reddederim. Ali Aslan DUMANOL

Bu durumda maalesef 2003 yılına kadar anayasada mevcut olduğu halde görmezden gelinip uygulanmayarak Müslüman halkımıza ille de batılı olacaksınız diye İslam'ı aşağılayıp Hristiyanlaştırma çabası ve mezheplere ırklara bağlı olarak Türkiye'yi parçalara bölmek isteyenlerin dikkate almamak da ısrar edenlere herkes dininde özgürdür ve Milletimize din ve inanç baskısı yapılamaz diye hatırlatan bu yazınında ışığında düşünerek lütfen hem kendisine hem de bir birbirilerimize karşı kırıcı ve saygısızca sözler ile hitap etmeyelim. Hepimiz insanız ve hiç birimizden birden den fazla kişi ortalıkta yoktur. İslam Barış dinidir. Müslüman Kürt kardeşlerimiz PKK baskısından kurtulmaya başladıktan sonra nasıl hızla milli birliğin içinde yer almışlar ise, Yurt içinde veya dışarıda kalmış, diğer kardeşlerimizin de başına bela edilmiş rejimler yüzünden düşman gibi gösterilmelerine asla inanmayalım. Beynimi programlayıp bizleri ayrılığa düşürmek isteyen uluslararası emperyalist ülkeler ve medyalarının yönlendirmelerine asla teslim olmayalım.

Bizler ve Milletimiz Dünya dengelerinde en adil düzenleri kurabilen insanların bir araya gelişlerindeki kardeşlikten dolayı dünyada ekmeği en adil Türkler böler sözünün Eski Osmanlı ülkeleri ve diğer pek çok ülkelerde hala yaşatan bir milletiz. Unutulmuş ise yeniden hatırlatırız. Batı medeniyeti denilen insanlığını kaybetmiş deniyet (Deniyet=Medeniyetin zıddı) öldürmekten beslenir. Bizler ise hayat vererek, lokmamızı paylaşarak şerefle yaşar ve şerefle ölürüz.

Bütün Arkadaşlarımıza Selam Saygı ve en içten iyi dileklerimle  birlik ve dirliği yeniden kuracak yolda çalışmayı ve kendi aramızda Selâmen Selama, yani daima iyi dilek ve düşünceler ile ilişkilerimizi sürdürerek bir olup büyük güçlü ve adil olmayı yaşayalım ve dünyaya da öğretmeye çalışalım.

Selamlar

Ahmet Doğan Şimşek

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.