9 Aralık 2016 Cuma

((slayt izle)) Cihan der Cennet bizim. Gitmeyince Süphan bilir.

Saygı değer bir arkadaşımızın yazısına ek yorum olarak yazdığım bir yazı.

Cihan der Cennet bizim.

Gitmeyince Süphan bilir.

Not:

Cihan: Dünya halkı

Süphan: denizlerin göllerin akar suların her damlasının içindeki sayısız mikro organizmalardan, hayvanlara, İnsanlara ,cinlere, meleklere, Allah'ın yarattığı her zerrede ki canlı ve cansız varlıkların, yaratanı, besleyeni yaşatanı, ölüden diri diriden ölü çıkartanı, yoktan var edip dilediğini yok edeni. Öğretmeni, eğitmeni, yetiştireni, besleyeni, ihtiyaçlarını yaratanı, kaderlerini yazanı ve daha ila-ahir her ihtiyaçları gören ve öğreteni olan Allah'ı tanıyıp öğrendikleri ismidir. Allahu Teâlâ'nın Süphan isminin tecellileri içinde varlıkta kalabilirler. Özetle Suphan her varlığın kendi idrakince Allah'ın kendisini zikredip kendisinden öğrenip umarak yaşadığı Allah'ın Sıfatlarından biridir. Bunu sadece İnsanlar ve cinlerden kâfir olanlar inkâr edebilirler.

Diyanet Vakfı Mealinden

Bakara / 30 Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.

Diyanet İşleri Meali (Eski) Meali

Ahzâb / 72 Doğrusu Biz, sorumluluğu (emaneti) göklere, yere, dağlara sunmuşuzdur da onlar bunu yüklenmekten çekinmişler ve ondan korkup titremişlerdir; onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim ve çok cahildir. (kabulüne rağmen emanete hıyanet etmektedir)

Hicr Suresinden

28. Hani Rabbin meleklere demişti ki: «Ben kupkuru bir çamurdan, şekillenmiş kara balçıktan bir insan yaratacağım.»

29. «Ona şekil verdiğim ve ona ruhumdan üflediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın!»

30. Meleklerin hepsi de hemen secde ettiler.

31. Fakat İblis hariç! O, secde edenlerle beraber olmaktan kaçındı.

Sad Suresinden

71. Rabbin meleklere demişti ki: Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım.

72. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın!

73. Bütün melekler toptan secde ettiler.

74. Yalnız İblis secde etmedi. O büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu.

75. Allah: Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni meneden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin? dedi.

76. İblis: Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi.

77, 78. Allah: Çık oradan (cennetten)! Sen artık kovulmuş birisin, ceza gününe kadar lânetim senin üzerindedir! buyurdu.

79. İblis: Ey Rabbim! O halde tekrar diriltilecekleri güne kadar bana mühlet ver, dedi.

80, 81. Allah: Haydi, sen bilinen güne kadar mühlet verilenlerdensin, buyurdu.

82, 83. İblis: Senin mutlak kudretine andolsun ki, onlardan ihlâsa erdirilmiş kulların bir yana, hepsini mutlaka azdıracağım, dedi.

Burada bir şeye dikkat çekmek isterim. Allah, benim yarattığım bu çamura secde edin demiyor. Ben ona ruhumdan üflediğim de diyor. Bundan şunu anlamak da mümkündür. Bizim bilmeden cahilliğimizden dolayı kabul ettiğimiz ilahi emanet Allah'ın farklı tecellilerini onun Halifesi olarak dünya hayatı ile sınırlı kalmak üzere kabul edip, Bizlere üflenen ilahi Ruh ile dünya sahnesinde ilahi rollerimizi sahneleyerek İlahi tecellileri diğer yaratılmışlara öğretmektir. Bunu farkında olmadığımız için bu durumu bu fakir naçizane şöyle tarif etmektedir. Bizler bu dünya sahnesine Tanrılık şarabı içmiş sarhoşlar olarak gelmiş durumdayız da farkında değiliz. Bizleri dünya sahnesinden seyir eden yaratılmış melekler ve diğer varlıklara bizler gerçek tanrı olsa idik içimizden hangi birimiz İlahi adalete ve diğer hükümlerine uygun yönetebilirdik. Hiç bir versiyonu muzun, Allah'ın sadece bir Esması-nın (İsim ve sıfatlarından her hangi birinin dahi tam kemali ile tecellisini aksettirmeyeceğimizi ama İlahi tecellilerin nelere kadir olduğunu ve ilahi sulta ile yaratanın nelerin aslını yarattığını temsili olarak açıklamaktayız. Sonunda oynadığımız rollerin akıbetinin ne olacağını da bilahare hem kendimiz öğrenecek hem de diğer yaratılmışlara öğreterek ders araç ve gereçleri olarak sahnede yer almış olacağız. Yazımıza Bir Hadisi Şerif ile nokta koyalım.

İnsanlar uykudadır. Ölünce uyanırlar. Hadisi Şerif. Hazreti Muhammed (Sav)

Ahmet Doğan Şimşek

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.