4 Şubat 2010 Perşembe

((slayt izle)) Zamba Samba Ülkesinde ki Adalet Anlayışı yazan: Mersin İçel'den Burak CANLI

ZAMBA SAMBA ÜLKESİNDE Kİ ADALET ANLAYIŞI yazan: Mersin İçel’den Burak CANLI    

 

Bu Zamba Samba Ülkesini uzunca yorgun bir günün ardından isteyerek veya istemeyerek de olsa girdiğim bir uyku sonucunda tanıma imkânına sahip oldum.

 

Güzel bir ülkeydi. Yeşilliklerle dolu bir Ülke! Etrafı denizlerle çevriliydi. Meyveleri güzeldi. Fakat zannederim ki mesleğimden kaynaklanan güdüyle ben biraz o söz konusu Ülkenin Hukuk Sistemini inceleme isteği duydum.

 

Ülkede bir davanın sonuçlanma süresi yıllar almakta. Diyelim ki dünyamızdakine benzer bir şekil de basitçe izah etmek gerekirse bir Yakarım Mahkemeleri ve bir de Yıkarım Mahkemeleri bulunmakta. Yakarım Mahkemelerinin karar verme süreci 2,3,4 yılı bulabilmekte.  Bizim dünyamızdaki adı Temyiz iken onların Ülkesinde ki adı GÖNDER GİTSİN GELMEZ ARTIK diye bir yol var. Bu Gönder Gitsin Gelmez Artık yoluyla yargılama dosyasını Yıkarım Mahkemelerine gönderiyorlar. Adından da anlaşılacağı üzere burada doya 3,4 sene kalmakta.

 

Yeryüzünde Avukatlık mesleğini üstlenmiş kişilere de orda İşin Yoksa Bekle Korkuluk Çünkü Senin İşin Beklemek deniliyor. Görüldüğü üzere bizim mizah anlayışımıza göre çok komik bir Ülke ama Ülke insanları bu Yargı Sisteminden bıkmış durumdalar. İşin Yoksa Bekle Korkuluk Çünkü Senin İşin Beklemek olan kişiler Yargılama sistemin de en değersiz kişilerden sayılmamakla birlikte pek de bir değer görememekteler. Bu zatlar bekliyorlar. Bekliyorlar. Çünkü isimlerinde de bekleme kelimesi geçmekte. Bir duruşmaya girebilmek uğruna beklemekteler. Gerçi bizde duruşma kelimesinin yerine o Ülke de Mağduru Daha Bir Mağdur Etme denilmekte. Evet, hak Hukuk aramaya gelmiş Mağdur kesim de Mağduru Daha Bir Mağdur Etme’yi İşin Yoksa Bekle Korkuluk Çünkü Senin İşin Beklemek olanlarla birlikte beklemektedirler.

 

Gezegenimizde ki Geçerli bulunan Baro’ya da Zamba Samba Ülkesin de Ver Aidat adını koymuşlar. Ver Aidat kuruluşu aidatlarını almayı iyi bilen bir kuruluş olarak Ülke Tarihine adını yazdırmayı başarabilmiş. Dünyamızdaki Hâkimlere de oralar da Sana Ne Bana NE demekteler. Yani bu Sana Ne Bana Ne ismini almış şahıslar pek ilgisiz ve de pek bir umursamazlar. Savcılara ise oralar da İktidar Ne Derse O Olur diyorlar. İktidar Ne Derse O Olur’lar Hukuk ve Adalet adına değil de adeta İktidar adına görev yapmaktalar. Zamba Samba Ülkesinde bir de Kolluk Görevlileri bulunmakta. Bunların o Ülkede ki Genel adına Her Şey Siyasi İktidar için denilmekte. Yani bu Her Şey Siyasi İktidar için görev yapan arkadaşlarımız suçu önlemek ve suçluyu yakalamak adına nerdeyse vurdumduymaz bir şekil de çalışmaktalar. Onları harekete geçirecek tek güç adında da olduğu gibi Siyasi İktidar.

 

Bu Zamba Samba Ülkesi bayağı matrak bir Ülke. Adaleti yakalamak, Adalete yaklaşmak bir yana dursun Adalet Kelimesinin A’sı dahi Ülke de bulunmamakta. İnsanları ise yani yaşayan halkları tam bir kamplaşma içerisine girmiş durumdalar. Orda yaşayan insanlar genel olarak Benin İnancım Batıl İnançlardır adlı bir dine inanmaktalar. Yani adı gibi inancın içinde tüm Batıllıklar bulunmakta. İnançlarının temelinde yatan asıl felsefe inanıyormuş Gibi Yapmak. İnanıyormuş Gibi Yap köşeyi dön zihniyeti hâsıl olmuş Ülkeye. Değişik şekil ve biçimler de Dünyamız da bulunan cemaat, aşiret, tarikat, mezhep, ırk, bölge vb. gibi konular da insanlar derin uçurumlarla birbirlerinden ayrılmakta. O kadar derin ki bu yara onları sonunda Nuh’un Gemisi bile kurtaramayacak şekil de birbirlerinden nefret ettirmekte. Ve dünyamızdaki adına Toplum Liderleri denilen ama onlar da ki adına İşime Çıkarıma Bakarım Adamı Madamı Yakarım’lar bu sevgisizliği aşılamakta.

Zamba Samba Ülkesin de ise bizdeki adına Zaman Makinesi denilen ama onlar da Hiçbir Şeyden Ders Almama Makinası icat edileli bayağı bir süre olmuş. Ve Zamba Samba’lılar bu Hiçbir Şeyden Ders Almama Makinesi ile geleceğe doğru gidip gelecekte neler olacağına bakmışlar. Bir de ne görsünler. Gelecekte Zamba Samba’lılar birbirlerini kesip doğrayacaklar. Taş, taş baş, baş üstünde kalmayacak. Gelecek onlar için tam bir fiyasko. Ama zamanlarına geri döndüklerin de aynı şekil de hiçbir değişiklik olmadan yaşamaya devam etmişler.

 

Bu söz konusu rüyamda tanıma imkânı bulduğum Zamba Samba Ülkesinde ki anlatımlarıma bir daha rüyamda raslayacak olursam tekrardan paylaşacağım. Görünen yüze göre tekrardan bu Ülkeyi göreceğim. Umarım bu Ülke insanları için gelecek daha iyi şekil de belirir.

 

                                                                                                    Mersin İçel’den Burak CANLI

 

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin