20 Şubat 2010 Cumartesi

((slayt izle)) Öykü, Rüzgarın İçindeki Rüya, Mustafa TOPÇU yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

ÖYKÜ, RÜZGÂRIN İÇİNDEKİ RÜYA, Mustafa TOPÇU yazan: MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

 

Günlük koşuşturmanın içerisinde vakit ayırmak! Sevmeye, sevilmeye daha bunlar gibi binlerce şeye. Yazarın ismi Mustafa TOPÇU! Karatay Konya’dan gelen bir posta! Kendisini hiç görmedim. Ve hatta telefon dâhil mail yoluyla dahi bir konuşmamız bulunmadı kendisiyle. Tanışmak mutlaka her bir kişinin isteyebileceği bir düş.

 

Mutlaka okumalıyım dedim. Evet, Rüzgârın İçindeki Rüya adlı kitapta yazan Öykülerle tanışmalıyım. Bende yazmak istiyorum. Hayalim bu. Hayallere devam. Kendim bastırırım diyorum. Yani anlayacağınız kendi kendime gaz veriyorum. Vermeye devam.

 

İşte yazar ağabeyimiz de öyle yapmış anlaşılan. Kapak fotoğrafını İrfan Çakır yapmış. İrfan bey bu işten anlamakta! Eline koluna sağlık! Diyelim ki kıramadığım bir dostum bu kitabı benden almaya kalkacak. Asla ve hiçbir şekilde vermem. Ama gider alırım. Ona hediye ederim. Severim. İnsanlara kitaptan daha değerli bir şeyi hediye etmek mümkün değildir.

 

Dizgi Tasarım Reflex tarafından dizayn edilmiş. Belki işinize yarar diye 0 322 351 00 17 teli. Ben hep aklımda tutacağım. Belli mi olur. Aldığım gaz ve kurduğum hayallerimle belki. Matbaa Meltem Ofset 0322 350 72 29 tel no. Demek ki sade yazmak da yeterli değilmiş. A! dostlarım yazmakla da olmuyor.

 

Kitap 10 hikâyeden oluşmakta. Topu, topu 59 sayfa. Sıkmaz. Bunaltmaz. Akıcı. Durağanlıktan uzak. Bazı yerlerini çizmişim. Genç Romantiğin İki Avrupa Anısı adlı öyküde “Kafasında şekillendirmeye çalıştığı şey ekmekti. Yüzünden okuyabildiğin mutluluk ise bu ekmeğin büyüklüğü ile orantılıydı.” Aynen böyle yazılmış. Muhteşem bir anlatış ve üslup. Rüzgârın İçindeki Rüya adlı öyküde ise “Kavgayı hak ve yetenek sayarız” yazılmış. Nehir Kıyısında adlı öyküde ise “ yürüdüm yalnızlığımla” yazılmış.

 

İnanınız Öykü Kitabından kendime göre çizdiğim birkaç parça bunlar. Fakat bu parçalar yürekte, için en gizemli yerlerinde derin izler bırakmaktadır. Söz konusu kitabın arka kapağının arka sayfasında ise bu sefer göze çarpan şey yazarın beş altı satırdan oluşan hayat hikâyesi ve Sessizlik adlı öyküden alınan gene beş altı satırlık cümle. İşte bu insanı çarpan bir yıldırım gibi! Aman diyorsunuz içinizden. Hemen bu öyküyü okuyayım. Oysa hemen okumanıza imkân yok. Zira bu öykü kitabın en son öyküsü! Sabır diyorsunuz içinizden. Sabır. Oraya gelene kadar bekleyeyim. Ama inanın ki ilk öyküden sonra artık bu öykü aklınıza dahi gelmiyor. Zira diğer öyküler sizi sarıp sarmalıyor.

 

Kitabın yazarı Mustafa Bey Genel Müdür Yardımcılığı görevlerin de dahi bulunmuş. Bir dostumla konuşmamda ya bu zat bu görevler de dahi bulunmuş ve böyle bir kitabı kendi ve yanında bulunan dizgici, matbaacı, fotoğrafçı gibi hayalperestlerle bastırmayı başarmış. Neden? Neden? Dedim. Bu kadar zahmet ne diye? İhtiyaç yok ki. Helal olsun. Bu Dizgiciye, bu matbaacıya bu kapak fotoğrafçısına helal olsun. Senin de Mustafa ağabey ellerine emeğine sağlık. Keşke her birey sizler kadar üretebilme isteğiyle dolu olabilmiş olsa.

 

Ülkemizde alışagelmiş olan okuma oranının küçüklüğü yazma oranının küçüklüğüne paralel bir şekil de denk gelmektedir. Mutlaka ithal kitaplar da bulunmalıdır. Oysa kendi içimizden kendimize ait bulunan birilerinin de çabalarını görmezden gelmemeliyiz. Bu sebepten dolayı da bu söz konusu kitabı etrafımızda arayalım, soralım, ondan bahsedelim. Konya da doğan bu yazarımız ayrıca Ülkemiz açısından da bir ümit kaynağı olacaktır. Onun başarısı sadece bu kitabın baskı sayısıyla değil ondan önce gelenlerin ve onunla birlikte bu işe soyunanların emeğiyle geleceklerin başarısı olacaktır.

 

                                                                                MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin