6 Şubat 2010 Cumartesi

((slayt izle)) Fwd: Yetimin hakkını Bakan Çiçek'in oğlu yiyor...



---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Ali Serdar Bolat <serdarbolat@superonline.com>
Tarih: 05 Şubat 2010 13:20
Konu: Yetimin hakkını Bakan Çiçek'in oğlu yiyor...
Kime:


 
Necati Doğru açıkladı:
Yetimin hakkını Bakan Çiçek'in oğlu yiyor.
 
+++++++++++++++++++++++++++++++
 
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in oğlu Ahmet Çağrı Çiçek, bir devlet şirketi olan "Sigara Sanayii İşletmeleri Tic. A.Ş." de yönetim kurulu üyesi.
14 Temmuz 2009 tarihinde işe başlamış.
Aldığı maaş da 4-5 bin lira arası.
Ayrıca her ay "hakk-ı huzur" adı altında külliyetli miktarda para da cukka.
Dahası, emrine şoförlü makam arabası tahsis edilmiş.
İşte Bakan oğlu, diğer yandaş yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yetim hakkını böyle lüpletiyor.
Şirket hiç bir iş yapmadığı için, bunlar da hiç bir iş yapmadan oturarak, hatta şirkete bile gitmeyerek yetim hakkını en alasından cukkalıyorlar.
 
++++++++++++++++++++++++++++++++
 
12 Eylül darbesinin çocuğu Özal'ın başlatığı özelleştirme politikalarını devam ettiren AKP Hükümeti, sanki babasının malı imiş gibi, kıymetli arsaları ile birlikte TEKEL sigara fabrikalarını yok bahasına İngiliz-Amerikan şirketine satıyor. İşçileri işten atılıyor.
 
Tekel işçileri "Bizi işimizden atmayın, aynı maaş ve aynı haklarımızla devletin başka kadrolarında çalışmaya devam edelim" diyerek 4-C kölelik rejimine karşı çıkıyorlar.
 
Tayyip Bey: "Devletin kasasını size soydurmam, yetim hakkını size yedirmem" diyor.
Haklarını isteyen işçilerin üzerine biber gazı ve soğuk pis su sıkıyor Ankara'nin ayazında, havuza atıyor onları.
 
Ancak, arsaları, binaları, fabrikaları gavura satıldığı için yapacağı bir iş kalmayan ve tabela şirketi haline gelen "Sigara Sanayii İşletmeleri Tic. A.Ş." yönetim kuruluna yandaşlarının yanısıra Cemil Çiçek'in oğlu da sokuluyor.
Hiç bir şey yapmadan her ay yetimin parasını tıkır tıkır ceplerine indiriyorlar.
 
Bu arada Tayyip Bey işçilere:
"Fabrikaları yabancıya sattık, size iş kalmadı, alın kıdem tazminatını çekin gidin, özel iş kurun... Koç gibi, Sabancı gibi siz de birer holding olun" derken, eski bakan Cemil Çiçek'in oğlu, diğer AKP yandaşları ile birlikte, bir masa 5 iskemle ve bir odadan ibaret devlet şirketinde işe bile gitmeden ayda 4-5 bin lirayı her ay mükemmelen cukkalıyor.
 
Bitmedi: Maaştan ayrı "hakk-ı huzur" adı altında da külliyetli miktarda ödeme alıyor.
Dahası var: Emrine şoförlü makam arabası tahsis ediliyor.
 
++++++++++++++++++++++++++++++++
 
Cemil Çiçek, bunları köşesinde yazan Necati Doğru'yu telefonla arıyor:
"Oğlum ismini sildirdi"
 
Bundan sonrasını Necati Doğru'dan dinleyelim:
 
Sayın Bakan, nasıl olur; ben önceki gün (salı) devlet şirketi Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti A. Ş’nin internet sitesine girdim baktım. Sizin oğlunuz Ahmet Çağrı Çiçek, Yönetim Kurulu üyeleri listesinde 5. sırada yer alıyor. Çıktı (print) da aldım, işte liste önümde duruyor. Dilerseniz size fakslayayım.
Bakan, "Oğlumla konuşayım" dedi.
10 dakika sonra yeniden aradı. Dedi ki; “Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılmıştı, ismini listeden silmemişler; konuştu, silecekler.”

Dün Bakan bana anlatıyor:
Oğlumun eğitimi yeterlidir.
İşsiz mi kalsın!
Özel şirketten istiyorlar.
4 misli maaş veriyorlar.
Laf olur diye gitmiyor.
Devlette çalışıyor.

Atama kanunlara uygundur.

++++++++++++++++++++++++++

Yasalara uygun olabilir ama “vicdana” uygun değil. 12 bin yaprak tütün işçisi, devletin diğer kurumlarında herhangi bir yerde işe yerleştirilip, aynı maaş ve aynı haklarla çalıştırılmayıp kapı dışına konulurken, iktidar partisinde bakanlık yapmış bir partilinin oğlunun Yönetim Kurulu’na alınması, maaşının yanısıra her ay hakkıhuzur ödenmesi, şoförlü makam arabası tahsis edilmesi etik değil.

Halkı kandırıyorsunuz.

++++++++++++++++++++++++++

Tayyip Erdoğan Hükümeti’nin yandaşlarını doldurduğu Özelleştirme İdaresi, 72.5 milyonluk milleti aldatıyor. Özelleştirme Kanunu, “özelleşecek devlet fabrikalarında çalışanlar aynı özlük hakları ile devletin başka kurumlarında işe yerleştirilir” diye çıkmıştı.

Kanuna, AKP Hükümeti zamanında (2004 yılında) geçici 18. madde eklenmesiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda 4C olarak anılan “geçici personel statüsü” peydahlandı.

TEKEL işçileri işte bu yeni peydahlanan “4C maddesine” sokularak ve “size devletin kasasını soydurtmam” diye aşağılanıp hakaret edilerek, cami avlusuna bırakılmış babası belirsiz piç çocuklar gibi dışarıya atılıyor. Bakan’ın oğlunu ise Yönetim Kurulu üyesi yapıyorlar.

++++++++++++++++++

Vicdanı olan sorar:

Özelleştirme sonrası 12 bin TEKEL işçisi işsiz kalmasın diye Dünya Bankası’nın da uygulamayı kabullenip parasal destek vermesiyle “işçiyi eğitimden geçirerek devletin diğer birimlerinde işe yerleştirme programı” niçin yapılmadı?

Bu programı kim engelledi?

Bu vicdansız engeli kim icat etti? Özelleştirme İdaresi’nde 2004 yılında yasaya geçici 18. maddeyi eklemeyi akıl eden uzman kim? Adı ne? O da mı yönetim kurulu üyesi?

+++++++++++++++++++

 

Necati Doğru'nun sorduğu "o vicdansız engeli" icat eden, kendi kendine "Müslüman" payesi verip milleti türbanla kandıran AKP Hükümetidir.

 

+++++++++++++++++++

 



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin