1 Şubat 2010 Pazartesi

((slayt izle)) ÇETKODER PLASTİK TORBA VE POŞETLER SAĞLIĞIMIZLA OYNUYOR ARTIK KULLANILMASIN ÇAĞRISI YAPTI

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Halen piyasada kullanılmakta olan plastik torba, poşet ve saklama kaplarının resmen sağlığımızla oynadığına dikkat çekerek, Tüketicilere ve yetkililere artık bunları kullanmayın, kullanılmasına müsaade etmeyin çağrısı yaptı.

 

“Plastik torba, poşet ve plastik saklama kapları tehlike saçıyor”

 

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Bugün beraberinde geldiği heyetle beraber Kayseri’de bir dizi incelemede bulundu. Daha sonra yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

 

KAYSERİ ÇOK SOĞUK VATANDAŞLAR DİKKAT ETSİN

 

Göktaş yaptığı yazılı açıklamasında: “Bugün Kayseri’deyiz ve görüyoruz ki çok soğuk. Bu havada ister istemez herkes kömüre, oduna dayanıyor. Lütfen bacalarınızı elden geçirin. Evlerinizde ve kullandığınız mekânlarda camları elden geçirin, fitillerini kontrol edin. Kalorifer peteklerinizi kontrol edin. Isınacağız derken havayı ısıtmayın. Kesenize de yazık, size de yazık” uyarısı yaptı.

 

PLASTİK POŞET, TORBA, SAKLAMA KABI TEHLİKE SAÇIYOR

ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, “Yıllardır uyarıyoruz. Zaman zaman açıklamalar yapıyor ve siz saygıdeğer basın aracılığı ile tüketicilerin dikkatini çekmeye, ilgili ve yetkilinin dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Dünyanın her yerinde, özellikle AB ülkelerinde plastik torbalar, poşetler, saklama kapları artık kullanılmıyor. Çünkü plastiğin içindeki kimyasalların insanların yaşamlarını olumsuz etkilediğini artık herkes biliyor. Ne hikmet ise bizde halen çarşıda pazarda plastik poşet, torba, evlerde ve gıda maddesi satılan yerlerde saklama kabı olarak da yine plastik ürünler tercih edilmektedir. Bu son derece yanlış uygulamayı defalarca dile getirmemize rağmen, yetkili makamlarda oturanlar gereken titizliği ve hassasiyeti göstermiyorlar. Vatandaşlara sesleniyorum. Sağlığınızla oynuyorsunuz. Yaşamınızı yok ediyorsunuz. Buna müsaade etmeyin” dedi.

 

ÇARŞI PAZARDA HALEN SİYAH POŞET KULLANIMI VAR

Göktaş, “Çarşı pazarı gezin halen siyah poşet kullanımı devam ediyor. Oysa poşetlerin en zararlısı da bu… Çünkü atık maldan üretiliyor. Zehir oranı, kimyasal katkı oranı daha fazla… Yeril yönetimler bu hususa çok dikkat etmeli vatandaşın genel sağlığına önem vermelidir. Evlerimiz ve iş yerlerimizde kullandığımız tüm plastik ürünler, başta bu poşet ve torbalar ile saklama kapları çöpe atıldığı zaman doğada yüz yıllar boyu kaybolmamakta ve doğayı da kirletmekte, zehirlemektedir” dedi.

 

FİLE VE KÂĞIT TORBA TEŞFİK EDİLMELİ

Göktaş, ”Eskiden olduğu gibi insanlarımızın çarşı pazarda gıda maddesi aldığında kullanması gereken taşıma maddesinin file ve kâğıt torba olması gerektiğini, yâda bez torba olması gerektiğini bilmesi gerekir. Bunun içinde yetkili ve ilgililer özellikle yerel yönetimler tüketicileri teşvik etmelidir. File, kâğıt torba, bez torba yaygın hale gelmelidir” dedi.

 

KARAMAN’A GEÇTİ

Göktaş beraber geldiği 30 kişilik heyetle beraber “Çarşı Pazar ekonomisi ve Tüketicinin korunmasına“ yönelik ÇETKODER gönüllülerince hazırlanan konferansa katılmak üzere KARAMAN iline hareket etti.

 

ÇETKODER GENEL MERKEZİ İRTİBAT: cetkoder@gmail.com

ÇETKODER YAZIŞMA BİLGİ VERME BASIN DUYURUSU GURUBU:

http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin