23 Şubat 2010 Salı

RE: (MADENCİYİZTR) RE: Bu nasıl bir çelişkidir bilen varsa lütfen anlatsın......

Öncelikle Dursunbey'de yaşanan kazadan dolayı hepimizin başı sağolsun.İstiyorumki başsağlığı dileklerimi en aza insin hiç olmasın.Olmamasını isterkende birtakım olmazsa olmazları sıralamak gerekiyor.Bazılarımıza zamanı uygun gelmesede
Yine yeni bir güne başladık ,aktivitemizdevam ediyor.Dün akşam(23.02.2010)yaşanan kazayıda konuştuk tartıştık.Aynı yaşantımızı devam ettiriyoruz,ettireceğizde.Buraya kadar  olağan durum.Bundan sonrası vahim,içler acısı durum.Aynı kanıksamışlıkla işlerimizi sürdürmek acı.
Bu ülkede Maden Mühendisliği görevini yürüten tüm meslektaşlara yüklenen görevler var.Bunlar;
-Kamu malı olan yeraltı ve yer üstü zenginliklerini tüm insanların hakkı olduğu düşüncesi ile işletmek(Bazılarını tenzih ederim sektörde bulunan sermayedarların çoğunluğu madenciliği DEFİNECİLİK olarak görmektedir.)
-Kendimizden başlayarak çalışan ,çalıştıran ve çevre sakinlerini eğitmek.(İNANMADIĞINIZ DEĞERLERE KİMSEYİ İNANDIRAMAZSINIZ.)
-Tüm sektörlerde olamazsa olmaz olan İŞ GÜVENLİĞİ ödünsüz olarak uygulamak.(İş kazaları ve meslek hastalığının sonuçlarını tüm boyutlarıyla ele almalıyız.Ocaklar sönüyor,acılar yüreklerden yaşam boyu silinmiyor.İnsanlara istihdam alanı açmak isteyen insanların önü kapanıyor.)
-İçinde bulunduğumuz koşullarda madenciliği bizden daha iyi bilen yoktur.Yeterki kendimizi bu mesleğe verelim.Araştıralım,sorgulayalım ve en önemlisi en basit kuralları uygulayalım.Biraz emek verip irade koyalım.
-Birbirimizi yermek yerine inanalım ve güvenelim.Çünkü bizler olmadan bu iş yapılamıyor.(Teknik nezareçisi atanmayan sahada işletme yapılamaz.)
Son olarak; ÇALIŞMADAN YORULMADAN ÜRETMEDEN RAHAT YAŞAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN TOPLUMLAR ÖNCE KİŞİLİLĞİNİ,SONRA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ,SONUNDA GELECEĞİNİ YİTİRMEYE MAHKUMDUR.
Not:Olayı öğrenen odamız yönetimi olay yerine anında hareket etmiştir,ne acıdırki daha önce yaptığı tespit doğru çıkmıştır.
 En içten üzüntülerimle;
Mehmet UYGUR
Maden Mühendisi  

From: vural_umut@hotmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Subject: (MADENCİYİZTR) RE: Bu nasıl bir çelişkidir bilen varsa lütfen anlatsın......
Date: Tue, 23 Feb 2010 20:10:13 +0200




 
                 Bizler maden mühendisi olarak hak ettiğimiz değere ne zaman ulaşacağız. Teknik nezaret üçretlerimizi ne zaman düzgün alacağız.
işimizi görevimizi nezaman engelsiz yerine getireceğiz. Boynmuzda idam ipiyle dolaşıyor nezaret işimizi tam yapamıyor. ücretimizi alamıyoruz. Kanun bizlere verdiği mühendislik işini tam yapmaya kalksak işsiz aşsız kalıyoruz iş veren azil ediyor. Yapmasak zaten iş verenin vicdanına kalmış üçretimiz alamayıroz.
                Bu nasıl bir çelişkidir bilen varsa lütfen anlatsın...... 




Windows Live Hotmail: Arkadaşlarınız Facebook'taki güncellemelerinizi doğrudan Hotmail®'den görür.
--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


Hotmail: Microsoft’un güçlü İSTENMEYEN POSTA koruması ile güvenilir e-posta. Hemen kaydolun.