12 Şubat 2010 Cuma

{oykusel@googlegroups.com} erkekler ve çiçekler

Iyi bakilirsak cok iyi sevgili olur bizden. Baba, agabey, kardes olur. Ama hayat firtinasi dort yandan eserken zorlaniriz bazen. O zaman isteriz ki, cicek adlarini bilen bir kadin girsin ruzgarla aramiza. Her seyi goze alip korusun bizi

Bakmayin, yufkadir biz erkeklerin yurekleri.
Hassas, kirilgan, pamuk kivamindadir.

Iclerinde hem sevmeye hem de duygulanmaya yetecek yer vardir. Ama gostermeye firsat bulamayiz pek. Cunku geleneklerden olusan gaz ve toz bulutu dogdugumuz an bizi cevreleyip emdigimiz sutu burnumuzdan fitil fitil getirmistir.

Kafamiz luzumsuz dayatmalar, toreler ve erkeklik degerleriyle oyle doludur ki, yuregimize bakip oradaki cicekleri gormeye firsat bulamayiz pek.
Ama cicektir butun erkekler. Nazli, ketum, gururlu ciceklerizdir. Bir kadin bizi anlayip su ve isik verdiginde hemen acip birer botanik harikasina donusuveririz. Kasimpati gibi oluruz mesela... Sert kasim ruzgarlariyla patlar, sert gorunuslu kalbimizin balkonundan seyrederiz geleni geceni.

Dilimizin altinda soylenmemis sozler vardir. Ruhumuzun diplerinde sakli bir sevda bekler. Soylenmemis seylerin guzelligiyle serpilir, uzun sure solmadan durabiliriz. Isteriz ki Akdenizli bir kadin ciksin, sorsun halimizi. Sicak gunesiyle bizi isitsin ve kurtarsin delikanli ruhumuzu, icimizdeki bitmek bilmeyen sonbahardan.

Aksamsefasi gibi ya da...
Sadece yaz aksamlarinda acar, boynumuzu sadece ince bilekli, guzel ayakli kadinlarin onunde egeriz, parmaklarini opmek icin.

Bu gece hayatimiz yuzunden adimiz kolayca capkina, arsiza cikar. Oysa kimse bilmez; ipek gibidir dokumuz. Gunesin sert isigindan, gunduzun itis kakisindan yaralanir, icten ice kanariz. Sonra yine gece olur, giyinip suslenip cikariz piyasaya. Kendimizi dosta dusmana sakinmadan gosteririz. Ilgi cekmek icin misler gibi kokar, sabahin ilk isiklariyla karisiriz kayiplara. Kadinlari kendilerine asik edip kacanlar, sevdigi kiz yuzunden adam vuranlar aksamsefalari arasindan cikar.

 

Yaz asklarini saygiyla yasar, usulca operiz bizi koparan kadinlari boyunlarindan.

Manolya gibi olanlarimiz da vardir. Eger manolya erkegiysek, sadece gorunusumuz degil, adimiz bile iyilik cagristirir. Bizi koklamak guzel olmasina guzeldir de iliski ciddiye biner, hele evlilige falan uzanirsa sorun yasanabilir. Cok ugrasmak gerekir cunku manolyalarla.

Onlara ozen gostermek, baslarini oksamak gerekir. Aslinda yanlarinda kendinizi eski bir Rus romaninda zannetmeniz isten bile degildir. Karin done done yagdigini, uzaktan bir atlinin yaklastigini hayal meyal gorursunuz. Oyle romantik, oyle yigittirler. Sevdiklerine kendilerini oykunun esas kiziymis gibi hissettirirler.

Gerci bu durum bir sure sonra fenalik da getirebilir kadinlarin icine. Simdiki zamani ve gercek hayati ozletebilir. Yine de bir manolya agacina bakip onu zarif bir erkege benzetmek guzel seydir. En azindan manolya tarzi erkekler bayilir boyle benzetmelere.

Erguvan cicekleri de Bogaz kiyilarina bayilir.

Beyefendidir erguvan erkekleri. Kadinlari anlamayi, onlarla konusurken her sozcugu bir solene cevirmeyi gayet iyi bilirler. Asiyan'a gidip bogaz kiyilarini gerdanlik gibi susleyen erguvanlara bakar, orada inci gerdanligin susledigi bir kadin boynunun hayalini gorurler. Bir kadin icin boyle bir erkekle birlikte olmak erguvan omrunu yasamaya benzer. Pembeden eflatuna dogru, sevise sevise gidersiniz. Siz sevisirken aylardan hep Nisan olur, hic bitmez.
Icindeki doganin cosmasini, kadinliginin cicek acmasini isteyenler bilsin: Erguvan erkekleri tam onlara goredir.

Kamelyali kadinlarsa baska erkeklerden hoslanir.
Kamelya erkeklerinde dogunun guzelligini bulursunuz. Narinligi ve gucu ayni anda gorursunuz mesela. Bu yan yana gelis dogrudan disiligine etki eder bir kadinin.

 

'Kamelyali Kadin' oykusundeki ask nasil imkansizsa, kamelyali bir erkegi yuzde yuz anlamak da o kadar imkansizdir. Bu yuzden ulasilmaz gorunurler ilk bakista. Bu yuzden yalniz, tuhaf ve cocuksudurlar. Belki guzeldirler guzel olmasina; ama bu guzellik bazen de huzun verir.

Biz erkekler, cicegizdir. Solmaya hazir tacyapraklarimiz, kolayca bukulen birer boynumuz vardir.

Iyi bakilirsak cok iyi sevgili olur bizden. Baba, agabey, kardes olur. Ama hayat firtinasi dort yandan eserken zorlaniriz bazen. O zaman isteriz ki cicek adlarini bilen bir kadin girsin ruzgarla aramiza. Her seyi goze alip korusun bizi.

Korusun ki acalim, onun guzel bahcesinde!

Kaynak: Kemal Yenlic’ten alintidir

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız: Google
Grupları "ÖYKÜSEL" grubu.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : {oykusel@googlegroups.com}
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
oykusel+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/oykusel?hl=tr?hl=tr adresinde bu
grubu ziyaret edin