8 Şubat 2010 Pazartesi

(MADENCİYİZTR) İlginç bir suç duyurusu..

TÜDEF'den 3 isme kaçakçılık suçlaması
 
TÜDEF Başkanı Ali Çetin, dernek avukatı Arzu Dirican ile suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Çetin, Aralık 2009'da, İstanbul'da 2. Uluslararası Altın Zirvesi düzenlendiğini hatırlattı.

İKO Başkanı Kameroğlu'nun, zirvedeki konuşmasında, ''tüm kuyumculuk ve değerli taş sektörünün ve sektörde faaliyet gösteren kendisinin kaçakçılık yaptığını ve vergi kaçırdığını ifşa ettiğini'' savunan Çetin, Kameroğlu'nun, ''ÖTV'yi kaldırmazsanız, kaçakçılığa devam edeceğiz'' dediğini söyledi.

İDMMİB Başkanı Altınbaş'ın da benzer sözleri dile getirdiğini kaydeden Çetin, bu konuşmalardan Kameroğlu ve Altınbaş ile sektörde faaliyet gösteren tüm kesimlerin kaçakçılık suçunu işlediklerini ve işlemeye devam ettiklerinin anlaşıldığını ileri sürdü.

Zirveye telekonferans ile katılan Bakan Şimşek'in ''buna hiçbir tepki vermediğini, kayıt içine alma konusunda ricada bulunduğunu'' iddia eden Çetin, ''bunun suçu ve suçluyu övmek anlamına geldiğini'' savundu.

Çetin, ''Sayın Bakan, göreviyle bağlantılı bir suç işlendiğini öğrenmesine rağmen bu konuda en ufak bir girişimde bulunmamış, yetkili makamlara haber vermemiş, kendi sorumluluğu içinde bulunan bu suçu görmezden gelmiştir. Yani, görevini kötüye kullanmıştır'' dedi.

(AA)


--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22
aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.