11 Kasım 2011 Cuma

((slayt izle)) Doğu Perinçek: İkinci İsrail'in ilanına hazır mısınız?

Doğu Perinçek
Aydınlık - 7 Kasım 2011

  

İkinci İsrail’in ilanına hazır mısınız?

 

 

         Yaşadığımız bütün olayları açıklayan merkezdeki olay şudur: ABD, Irak’ın kuzeyinde fiilen kurduğu İkinci İsrail devletini ilan aşamasına gelmiştir.

         Daha sonraki aşama ise, Türkiye’nin Güneydoğusunda fiilen kurulmakta olan yönetimin İkinci İsrail ile bütünleştirilmesi ve nihayet bu devlete Doğu Akdeniz’de bir çıkış kapısı açılmasıdır. Bu planı ABD nereye kadar yürütebilecek? Kimsenin seyirci kalmayacağını ve ABD’nin yıkılışının bu iklimden başlayacağını göreceğiz.

        

İkinci İsrail’in ön koşulları

         İkinci İsrail’in ilanı için, TSK’nin ve yurtsever güçlerin etkisiz hale getirilmesi gerekiyordu. Ergenekon-Balyoz tertipleriyle bu konuda hiç kimsenin aklına getiremeyeceği ağırlıkta darbeler indirilmiştir.

         Yine İkinci İsrail’in ilan edilmesi için, Türkiye’nin cephe cepheye getirilmesi gerekiyordu. Bu da olmuştur.

 

Üstün başarı madalyaları

         Her iki uygulamada Tayyip Erdoğan-Fethullah Gülen-Abdullah Gül üçlüsünün özel görevlerini yerine getirmedeki başarıları, kuşkusuz ABD’nin ve İsrail’in başarısıdır.

         İkinci başarı madalyası, kuşkusuz PKK’nındır. İkinci İsrail’in ilanı için, Türk Ordusunun başının belâda olması gerekiyor. Tayyip-Fethullah-Abdullah üçlüsü Beşiktaş cephesinden, PKK Güneydoğu cephesinden plandaki görevlerini yerine getiriyorlar. Ancak bu sürecin Güneydoğu kentlerinde tertiplenecek ayaklanmalarla yeni bir düzleme sıçratılacağını gösteren işaretler de yoğunlaşmaktadır. Düğmeye basılınca o da olur.

 

Stratejik cepheleşmeyi görmek

         Görülmesi gereken en önemli gerçek şudur: PKK, ABD’nin İkinci İsrail uygulamasının başoyuncularındandır. Ne ABD PKK’dan vazgeçer, ne PKK ABD’ye hizmetten vazgeçer.

         Burada PKK ile Barzani arasında uzlaşmaz çelişmeler görmek isteyen dostları ve herkesi özellikle uyarıyoruz: Güncel dalgalanmalar, taktik düzlemindeki bazı olaylar, stratejik saflaşmayı perdelemesin. Stratejik cepheleşmenin odağı, Irak’ın kuzeyindedir. Bütün güçler, bu eksende cepheleşmektedir. Irak’ın kuzeyinde hem Tayyip-Fethullah-Abdullah üçlüsü, hem de PKK; ABD ve İsrail ile aynı cephededir. Belirleyici cephe budur ve olayın devamında da bu cepheleşmeyi yaşayacağız.

 

ABD’nin “Esas oğlan”ı

         Dahası PKK, ABD açısından bu sürecin “esas oğlanı”dır. PKK’ya Barzani’den daha büyük roller verilmiştir. Bu çok önemli saptamayı birkaç kez bütün kanıtları sıralayarak yazdık. Ama karşıt güçler, bunu perdelemek durumundadırlar. Bazı dostlar ise, bu olguyu görmezsek sanki işlerimiz kolaylaşacak gibi düşünüyorlar.

 

Kuzey Irak’ta birlikte olanlar

Türkiye’de niçin hasım pozundalar

         Bu tabloda açıklanması gereken bir olay var. Irak’ın kuzeyinde İkinci İsrail’in yasallaştırılmasında birlikte olan AKP ve PKK, Türkiye’de bugünlerde hasmane bir görüntü veriyorlar.

         Bu görüntüler İkinci İsrail’in ilanı planıyla ve Türkiye’de özerklik hazırlığıyla bağlantılıdır. Türkiye’nin güvenlik güçleri ülke içinde yükselen terör ve kargaşalıkla uğraşırken, İkinci İsrail ABD-Barzani-AKP ve PKK işbirliğiyle ilan edilecektir.

         Tayyip-Fethullah-Abdullah üçlüsü, Türk milletini “Kürdistan’ın koruyucusu” oluyoruz yalanıyla aldatmaya hazırlanıyor. ADB ise, PKK’ya karşı Türkiye’yi destekliyor görüntüsüyle tertibe dahil etmektedir. Aldatılan yine Türkiye halkıdır.

         ABD’nin Yugoslavya sürecindeki hinlikleri unutulmamalıdır. Sürekli “toprak bütünlüğü” güvenceleri vererek, Yugoslavya’ya karşı savaş yürütülmüştür. Irak ve Türkiye de, yıllardır benzer bir uygulamayla karşı karşıyadır.

 

Köşeyi dönünce şaşırma

         Büyük gerçeği bütün çıplaklığı ve şiddetiyle, İkinci İsrail’in ilanı sürecinde ve sonrasında yaşayacağız. ABD-İsrail-PKK-Barzani-AKP ittifakı o zaman daha kalın hatlarla ortaya çıkacaktır. PKK’nın “esas oğlan” rolüyle öne fırlatılacağı son perde ilandan sonra açılacaktır.

         Türkiye’nin milli olduğunu söyleyen veya solda bulunduğunu düşünen bütün güçleri, bu stratejik süreci ve saflaşmayı görmek durumundadır. Hiç kimse kendisini ve halkı aldatarak, işlerini kolaylaştıramaz. Öncelikle TSK’nin stratejik saflaşmayı cesaretle saptaması gerekiyor. Çünkü bu süreç silahların konuştuğu bir süreçtir ve “yumurta küfesi” de kurum olarak TSK’nin sırtındadır.

 

Çareler tükenmez

         Önümüzdeki yılları, arkamıza bakarak göremeyiz. Oyun zorla sahneleniyor ve zor oyunu bozar. Bu koşullarda kuşkusuz çareler tükenmez. Kimisi daha erken tedbirini almış ve Pensilvanya’ya yerleşmiştir., komisyonları “üçe kapatanlar” uçağa atlar, kaçar veya kaçamaz. İsviçre bankalarında 8 hesap açtırdıklarına göre, çareleri vardır.

         Kılıçdaroğlu yönetimi, en hazırlıksız olanıdır; istifa eder ve köşesine çekilir. Sorumluluk anlayışının zerresiyle tanışmamışlardır.

         MHP yönetiminin iki kasetlik canı vardır.

         Şaşkın şaşkın her yere gözlemci olan bazı sosyalist partiler, tasfiye olan sol örgütler galerisindeki yerlerini alırlar. Beyoğlu’nda hayat “Mütareke günleri”nde dahi cıvıl cıvıldır.

         Eğer görevini yapmayacak komutan varsa, Fenerbahçe Orduevi’ndeki lojmanlara taşınır ve torunlarını sever. Harp Okulundaki yeminler, lojmanlarda unutulmaktadır.

 

Kaçamayacak kurumlar

         Ancak bu sürecin görevlerinden kaçamayacak iki kurum vardır. Biri, Türk Ordusu’dur; diğeri de İşçi Partisi’dir.

         O nedenle bu iki kurumun stratejik süreci ve saflaşmayı, hayalci kolaylıklara kaçmadan, bütün zorluğuyla önlerine koymaları ve daha önemlisi buna uygun bir pratik içinde olmaları gerekir.

         Zorluklardan korkmayalım.

         Unutmayalım ki, büyük çözümler, olağanüstü zorlukların içindedir.

         Büyük zorluklar için varız.

         Büyük çözümler için varız.



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin