14 Kasım 2011 Pazartesi

(MADENCİYİZTR)

BAŞKAN ÇELİK:  ÇAĞLAYIK MEVKİİNDE 2 YENİ KUYU DAHA  AÇIYORUZ

 Frig Medeniyetinin başkenti Gordion’da termal turizme kazandırmak  için çalışmalar yürüten Ankara'nın Belediye Başkanı Yakup Çelik, MTA’dan   satın aldıkları Çağlayık Termal alanında 2 adet yeni kuyu daha açacaklarını,  bölgeye turizm tesisi kazandırmak için müteşebbislerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.  Belediye  Başkanı Yakup Çelik, ''şehir merkezine 40 km mesafede Çağlayık Mevkiinde  MTA'dan satın aldığımız bir kuyumuz var. Burada en az 2 kuyu daha açmayı planlıyoruz. İller Bankasından aldığımız  sondaj şantiyesinin bize  teslim edilmesini bekliyoruz. İnşallah Kasım ayı içerisinde bu kuyuları açmaya başlayacağız.

Aynı zaman da Çağlayık termal kuyusunun civarında, Şabanözü, Sarıhalil, Karahamzalı, Basri, Yassıhöyük köyleri civarında jeofizik etütleri yaptırdık, İller Bankasından aldığımız sondaj şantiyesiyle buralarda yeni kuyular açacağız.

Sonraki merhalede ihaleye çıkarak termal yatırımlara girişeceğiz, müteşebbislerle termal su anlaşması yaparak, Turizm Bakanlığının standardı kişi başı 4 yüz litre/ saniye ona göre bir hesapla verilecek. İnşallah biz 2 bin kişilik tesis veya tesislere su verebilecek kapasiteyi taşıyoruz.  Günü birlik tesisler için çalışmamız olacak'' dedi

Belediye Başkanı Yakup Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bu suyun tahlillerinide İstanbul Üniversitesinde  yaptırdık.43 Santigrat derece… sıcaklık ve mineral değerler olarak güzel bir su; romatizmal eklem rahatsızlıklarından akne tedavisine kadar, ekzamaya kadar, florürlü, tuzlu, kükürtlü su olması itibariyle bir yığın özellikleri taşıyan zengin bir su.

Şu anda tesislerimizi kuracaksak onların tespiti ve hazineden yerlerinin tahsisi, satın alınması ve bunların planlanması çalışmasını yürütüyoruz. Aynı zamanda bu suyun kullanılacağı yerlerin ve suyun taşınmasına ilişkin çalışmaların safahatını yaşıyoruz.

Bunlar çok hızlı yürüyen çalışmalar değil pek çok kurumla birlikte çalışma yürütüyoruz.

Geldiğimiz nokta iyi bir noktadır''

 




--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.