12,5 hektarlık rödövansa verilen krom sahasında emin olun tek gram krom yok.oraları adım adım gezdim ben.
19 Kasım 2011 20:07 tarihinde <madenciyiztr@googlegroups.com> yazdı:
Grup: http://groups.google.com/group/madenciyiztr/topics
- Depremde nerede durmalı ? mutlaka okuyun... [1 Güncelleme]
- Seminer: "MOBBING: İş Yerinde Psikolojik Şiddet Seminerimize" [1 Güncelleme]
- ETİ MADEN SEPİYOLİT, ALÇITAŞI, KROM VE DEMİR MADENLERİNİ RÖDEVANS KARŞILIĞI İHALE EDECEK [1 Güncelleme]
"buket demirtaş" <buket5858@hotmail.com> Nov 19 07:43AM
Adım Doug Copp. Dünyanın en tecrübeli kurtarma birimi Amerikan Uluslar arası Kurtarma Ekibinin Kurtarma şefi ve afet olayları müdürüyüm. Bu makaledeki bilgiler bir deprem anında hayat kurtaracaktır.
875 yıkılmış binaya sürünerek girdim, 60 ülkeden kurtarma ekipleriyle çalıştım, birçok ülkede kurtarma ekipleri oluşturdum, ve çok sayıda ülkede birçok kurtarma ekibinin üyesiyim. 2 Yıl boyunca birleşmiş milletler felaket 'azaltma' uzmanıydım. 1985'ten beri aynı anda gerçekleşenler hariç dünyadaki bütün büyük felaketlerde çalıştım.
1996'da benim hayatta kalma metodumun geçerliliğini ortaya koyan bir film yaptık. Türk hükümeti, İstanbul belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Case yapımcılık, ve ARTI bu pratik ve bilimsel testin filme alınmasında işbirliği yaptılar.
İçinde 20 maket (mannequis) olan bir okulu ve evi yıktık. On maket 'çömel ve korun' metodunu uygularken, 10 maket 'hayat üçgeni' metodumu uyguladı. Tasarlanmış yıkımdan sonra görüntüleri filme almak ve sonuçları belgelemek için enkazı geçip binaya girdik. Bina yıkımlarında oluşabilecek şartlar dahilinde direk olarak gözlemlenebilen ve bilimsel şartlar altında hayatta kalma tekniklerimi uyguladığım film 'çömelip korunan/saklanan' kişiler için hayatta kalma şansının sıfır olduğunu ortaya koydu.
Hayat üçgeni metodumu kullananlar için hayatta kalabilme şansı yaklaşık olarak % 100 oldu. Bu film Türkiye'de ve Avrupa'nın geri kalan kısmında milyonlarca izleyici tarafından izlendi. Bu film ABD, Kanada ve Güney Amerika'da RealTV programında izlendi.
Enkazına girdiğim ilk bina 1985 Mexico City depreminde bir okuldu. Bütün çocuklar sıralarının altındaydı. Her bir çocuk kemiklerinin kalınlığına kadar ezilmişlerdi. Sıralarının yanındaki koridorlara uzanmış olsalardı hayatta kalmış olabilirlerdi. Bu 'ayıptı, gereksizdi' ve çocukların neden koridorlarda (sıraların arasında) olmadığını merak ettim. O an, çocuklara bir şeyin/eşyanın altına saklanmalarının söylendiğini bilmiyordum.
Basitçe ifade edilirse, binalar yıkılırken, objelerin üzerine düşen tavan ağırlığı veya içerideki mobilyalar bu nesnelere çarparken yanlarında bir yer, boşluk bırakırlar. Bu boşluk benim 'hayat üçgeni' dediğim alandır. Nesne ne kadar büyük ve ne kadar dayanıklı olursa daha az ezilecektir.
Nesneler ne kadar az ezilirse boşluk ve bu boşluğu kullanan kişinin yaralanmama olasılığı o kadar artar. Bir dahaki sefere televizyonda yıkılan bina izlerken gördüğün üçgenleri say. Heryerdeler.
Yıkılan bir binada göreceğiniz en yaygın biçimdir.
Deprem anında hayatta kalma, ailelerine bakma ve başkalarını kurtarma hakkında 750 bin nüfuslu Trujillo kentinin İtfaiye bölümünü eğittim. Trujillo İtfaiye Departmanının kurtarma şefi Üniversitede profesördür. Bana her yerde eşlik etti. Kişisel ifadeleridir:
'Adım Roberto Rosales. Trujillo kurtarma ekibi şefiyim. 11 yaşındayken çöken bir binada mahsur kaldım. Mahsur kalışım 1972 yılında 70.000 kişini öldüğü depremde oldu. Erkek Kardeşimin motosikletinin yanında oluşan 'hayat üçgeni' içinde hayatta kaldım.
Yataklarının veya sıraların, masaların altına giren arkadaşlarım ezilerek öldüler (isim, adres vb detayları anlatıyor). Ben hayat üçgeninin yaşayan örneğiyim. Ölen arkadaşlarım 'çömel ve korun' örnekleridir.
DOUG COPP'UN ÖNERİLERİ ;
1) 'Binalar çökerken basitçe 'çömelen ve korunan' kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar. Masa, araba gibi nesnelerin altına giren kişiler her zaman ezilirler.
2) Kediler, köpekler ve bebekler'in hepsi doğal bir şekilde dizlerini ana rahmindeki gibi karınlarına doğru çekerek kıvrılırlar. Deprem anında sizde bu şekilde kıvrılmalısınız. Bu doğal bir güvenlik ve hayatta kalma içgüdüsüdür. Daha küçük bir boşlukta hayatta kalabilirsiniz. Hafifçe ezilecek ama yanında boşluk yaratacak bir kanepe, geniş büyük bir eşyanın yanında durun.
3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenliyapılardır. Sebebi basittir; ahşap esnektir ve depremin zorlamasıyla hareket eder. Eğer ahşap bina çökerse geniş yaşam boşlukları oluşur. Ayrıca, ahşap binalar daha az yoğunlukta yıkılış ağırlığına sahiptir. Tuğla binalar ayrı tuğla parçalarına ayrılacaklardır. Tuğlalar bir çok yaralanmalara sebep olacaktır, ama (beton) bloklardan daha az ezilmiş vücutlar yaratırlar.
4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.
5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse, kanepe veya büyük bir koltuğun/sandalyenin yanında cenin pozisyonunda kıvrılarak yere uzanın..
6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür...Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!
7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir 'frekans aralığına' sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar.
Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır.
Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.
8) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun, mümkünse dışına çıkın. Binanın iç kısımlarındansa dış kısımlarına yakın yerlerde olmak çok daha iyidir. Binanın dış çevresinden ne kadar içeride olursanız, çıkış yolunuzun kapanma ihtimali o kadar artacaktır.
9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların meydana getirdiği gibi, deprem anında üst yolun yıkılmasıyla ezilen araçların içinde bulunan insanlar ezilirler. San Francisco depreminin kurbanlarının hepsi araçlarının içindeydiler. Hepsi öldü.
Araçlarının dışına çıkıp,aracın yanına uzanıp veya oturarak kolaylıkla hayatta kalabilirlerdi. Ölen herkes eğer araçlarından çıkıp, araçlarının yanına oturabilseler veya uzanabilselerdi yaşıyor olabilirdi. Ezilen bütün araçların yanında-kolonların direkt olarak üzerine düştüğü araçlar hariç- 3 feet yükseklikte boşluklar oluşmuştu.
10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kağıdın olduğu ofisleri dolaşırken kağıdın sıkışmadığını/ezilmediğini
keşfettim. Kağıt yığınlarının/kümelerinin etrafında geniş boşluklar bulunur/oluşur.
Bu mesajı mümkün olduğu kadar çok kişiye iletmeniz önemle rica olunur...
"Sibel Yıkılmaz" <sibelyikilmaz@gmail.com> Nov 19 11:04AM +0200
"MOBBING": İş Yerinde Psikolojik Şiddet isimli seminerimiz 23 Kasım 2011
Çarşamba günü gerçekleşecek! Ücretsiz olan seminerimize tüm halkımız
davetlidir. Seminerin olacağı adres için
tıklayınız.<http://www.tutev.org.tr/iletisim/genel-merkez>
<http://www.tutev.org.tr/haber/mobbing-is-yerinde-psikolojik-siddet><http://www.tutev.org.tr/haber/mobbing-is-yerinde-psikolojik-siddet>
__._,_.___
--
*Sibel YIKILMAZ
Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı
AB Proje Koordinatörü
*------------------------------------------------
*İletişim Bilgileri:
*Tel : (0312) 222 20 82
Faks : (0312) 222 32 58
Adres: Mebusevleri Mahallesi
İller Sokak No:4
Tandoğan /Ankara
abtutev@tutev.org.tr
www.tutev.org.tr
ourgoldi <ourgoldi@yahoo.com> Nov 18 11:12AM -0800
Merhabalar,
Önce rodövans anlaşması yaparlar. Sonra bazı siyasiler, milletvekilleri vs. üst yönetime talimat / yönlendirmeleri ile devam eden 5+5+5 yıllık anlaşmanın ilk beş yılında yükümlülükler yerine getirilmiş - uzatma talep edilmiş, yatırım yapılacağı beyan edilmiş olmasına rağmen ;
kendilerinin devlet memurluklarını garantiye alan anlaşmalar yapmaları sayesinde
sözleşme uzatmayarak menfaatlere / talimatlara göre hareket eden ETİ MADEN yönetimine , bizler gibi herseylerini sektörde var olmak için ortaya koyup onlar nedeni ile yaralar almış insanlardan SELAMLAR EDERİM.
Devlet bile olsa (KİT) sadece kendi gücünüze güvenmeniz dileği ile ihaleye giren arkadaşlara Allah'tan sabır ve başarılar dilerim. Gerçi ihaleler gidecekleri yeri kötü kokulu rüzgarlarla buluyor...
Best Regards,
Burak ERSAVAS
Mining Engineer
Gsm : + 90 533 511 44 84
________________________________
From: Abdullah AKÖZEL <aakozel@gmail.com>
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Sent: Friday, November 18, 2011 12:29 PM
Subject: (MADENCİYİZTR) ETİ MADEN SEPİYOLİT, ALÇITAŞI, KROM VE DEMİR MADENLERİNİ RÖDEVANS KARŞILIĞI İHALE EDECEK
Maden Sahaları Aramalara Açılacak
Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği
ETİ MADEN SEPİYOLİT, ALÇITAŞI, KROM VE DEMİR MADENLERİNİ REDEVANS
KARŞILIĞI İHALE EDECEK
10:30:19 17.11.2011
TEŞEKKÜLÜMÜZE AİT 4 ADET LOKAL ALANIN REDEVANS KARŞILIĞI İŞLETİLMESİ
3. ŞAHIS VEYA ŞİRKETLERE AÇIK İHALE USULÜ İLE VERİLECEKTİR
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünden:
Teşekkülümüze ait 1 adet sepiyolit, 1 adet alçıtaşı, 1 adet krom ve 1
adet demir lokal alanının redevans karşılığıişletilmesi açık ihale
usulü ile verilecektir.
1 - İdarenin:
a) Adresi:Cihan Sokak No: 206430 Sıhhiye/ANKARA
b) Telefon No:(312) 397 25 63 - 64
c) Faks No:(312) 230 71 84
2 - İhalenin Konusu: Aşağıdaki tabloda detayı verilen 1 adet
sepiyolit, 1 adet alçıtaşı,1 adet krom ve 1 adet demir lokal alanının
redevans karşılığıişletilmesi açık ihale usulü ile verilecektir. 4
adet lokalalan için tablodaki sıraya göre 4 ayrı ihale yapılacaktır.
Bu nedenle, her bir ihale için ayrı ihale dosyası satın alınması ve
her ihale için ayrı teklif dokümanı/zarfı hazırlanması gerekmektedir.
Aynı istekli, yapılacak ihalelerden birisine, birkaçına veya hepsine
katılmakta serbesttir.
İli Ruhsat No İhale Edilecek Maden İhale Edilecek
Alan (ha) Ruhsat Türü
Eskişehir İR.3825 Sepiyolit 1,999 IV. GRUP
Kütahya İR.1609 Alçıtaşı 2,25 IV. GRUP
Kütahya İR.1609 Krom 12,250 IV. GRUP
Aydın İR.3436 Demir 86,81 IV. GRUP
3 - İhalelerin;
a) Yapılacağı yer:Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Korkut Reis
Mahallesi Cihan Sokak No:2 06430 Sıhhiye-Çankaya/ANKARA
b) Tarihi ve saati:20.12.2011, saat: 14.00
4 - İhale Dokümanı: İhale dosyaları, Eti Maden İşletmeleri Genel
Müdürlüğü Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı İşletmeler
Koordinasyon Müdürlüğü Cihan Sokak No: 2 06430 Sıhhiye-Çankaya/ANKARA,
Bahçekapı Mah. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No:179 Etimesgut/ANKARA,
İstanbul Alım Satım Müdürlüğü (Atatürk Bulvarı No:156
Aksaray/İSTANBUL), İzmir İhracat Müdürlüğü (Halit Ziya Bulvarı No:1
Konak/İZMİR) adreslerinde görülebilir.
İhale dosyaları, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Mali İşler
Dairesi Başkanlığı(Cihan Sok. No: 2 Sıhhiye/ANKARA) veznesine veya T.
Vakıflar Bankası T.A.O. Ankara Kurumsal Merkez Şubesi nezdindeki Şube
Kodu 425, İbanNo: TR72 0001 5001 5800 7295 1845 40, T. Halk Bankası
A.Ş. Ankara KurumsalŞubesi nezdindeki Şube Kodu:452, İban No: TR33
0001 2009 4520 0013 0000 06 ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Kurumsal
Bankacılık Şubesi nezdindeki Şube Kodu 1745, İban No: TR08 0001 0017
4537 7122 4550 01 olan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait TL
hesaplarından birine dosya başına 200,- TL (KDV dahil) yatırılmasını
müteakip, ödenti makbuzunun ibraz edilerek, yukarıda belirtilen
adreslerden temin edilebilir.
Teklif verecek isteklilerin, ihale dokümanını satın almaları zorunludur.
5 - Geçici Teminat: İstekliler sepiyolit, alçıtaşı ve krom redevans
ihaleleri için teklif ettikleri redevans birim fiyatı ile yıllara göre
asgari üretim miktarlarının çarpımlarının toplamından oluşan toplam 5
yıllık redevans bedelinin % 6'sınden az olmamak üzere geçici teminat
vereceklerdir. Demir lokal alanı için ise, teklif ettikleri asgari
değer ile asgari satılık ürün miktarlarının çarpımlarının toplamından
oluşan toplam 5 yıllık bedelin % 6'sınden az olmamak üzere geçici
teminat vereceklerdir.
6 - Teklifler: 20.12.2011 Salı günü, saat 14.00'e kadar kapalı zarfla
ve zarfın üzerine için "İR..... sayılısaha içerisinde yer alan ..........
lokalalanına ait tekliftir" yazılarak Eti Maden İşletmeleri Genel
Müdürlüğü-Genel Evrak Servisi'ne (Cihan Sokak No:2 Sıhhiye/ANKARA)
verilebileceği gibi, iadeli-taahhütlü posta ile de gönderilebilir
(Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır).
--
Bilgi, paylaştıkça çoğalır.
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
İş Sağ ve Güv.Uzmanı
İşyeri hekimi ve İş Güvenliği uzman Eğitimcisi
0506 427 42 22 aakozel@gmail.com
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Sektörü iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com.
--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.
Bu iletiyi, madenciyiztr Google Grubu'na abone olduğunuz için aldınız.
--
E-posta ile yayın gönderebilirsiniz.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak için boş bir ileti gönderin.
Diğer seçenekler için grubu ziyaret edin.
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.
--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.