28 Kasım 2011 Pazartesi

((slayt izle)) Cennet Vatan Türkiye De Alevi Olmak Olmamak Kürt Doğmak Doğmamak Mersin İçel Burak Canlı

CENNET VATAN TÜRKİYE DE ALEVİ OLMAK OLMAMAK KÜRT DOĞMAK DOĞMAMAK
Lütfen dikkat buyurunuz. Olumlu veya olumsuz! Ölçü bellidir. İnsan insandır. Peki, uygulama da bu öylemidir.
Bir siyasetçi ortaya çıkıp beni bir mezhebin yani Aleviliği kastederek adamları yargılayıp mahkûm ettiler diyecek olursa. Diyelim ki bu durum gerçektir. Ve diyelim ki sen Alevi değilsin diye sana bunu yaptılar. Peki, ulu orta ortaya çıkıp bunu demen ne derece de etiğe yani senin tabirinle ahlaka sığmaktadır.
Diğer bir siyasetçi de bu tür konuşmaların sonucu iç savaşa sürüklenmedir dediğinde haksız mıdır?
Örneğin bir siyasetçi ki adını veriyorum dikkat Devlet Bahçeli Van için yardım mutlaka ve hemen yapılmalıdır. Van Depreminde ırk veya diğer başka tartışma yapan haindir veya başka bir ifade kullandığında ne büyük insan halini almıştır.
Seversiniz sevmezsiniz. Dedim. Demeye de devam edeceğim. Sen farklı demişsindir. Ben de daha bir farklı amaç Van’dır. Amaç vatandır. Amaç insandır. Yani mutlak şekil de Van’a adam gibi yardım edilmelidir.
İnsan olmak yardım etmeyi gerektirir. Bizim insanımıza biz yardım etmeliyiz. Etmeyenler ettiklerini söyleyip de eksik ve tam olmayan yardımları tammış gibi gösterenler bir gözyaşına feda olsun tüm dünya.
Alevi olmak ayrı Alevilik inancına inanmak ayrı! Her halükarda da bizim insanımız. Ve her halükarda da biz onlar, onlar biziz. Yani coğrafyamızda isterim ki mezhep inanış gibi olaylar hiçbir zaman kötülenmesin. Ve bir tek saygı! Ve bir tek saygı!
Evrensel İnsan Hakları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin ortadan kalkmasıyla daha bir sağlamlaşacaktır. İnanınız. İnsan Hakkının Avrupa’sı Asya’sı olmaz. Tek ve her bir coğrafya da geçerli Evrensel İnsan Haklarının kararlılıkla icrasının sağlanması gerekliliktir.

Bu vesileyle Maraş Olayları veya katliamları bu vesileyle Sivas olayları veya katliamları bu vesileyle Tunceli olayları veya katliamları ister olay diye nitelendiriniz ister ise de katliam. Demek olmaktadır ki bu olaylara karışanların gerçekte zerre kadar sorumluluğu bulunmamaktaymış.
Peki neden? Nedeni basit yirmi birinci yüzyılda yani sene 2011’in sonunda dahi sorumsuz yani halkına yani insanına sorumsuz bir takım siyasetçiler halen gözümüzün içine baka, baka beni bu inanışın içerisinde bulunan adamlar yargılayıp mahkûm etti demekteyse o zaman olaylara veya katliama karışan ve bundan sonra da olmasını istemediğimiz olaylara karışacak olanların herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.
Aklımızı başımıza toplayalım. Ezmeye ötekileştirmeye kavgaya dönük politikalara bizler Vatandaş bizler insan olarak prim vermeyelim. İster Aleviyiz ister Kürt doğmuşuz. Cennet Vatan Türkiye’mizde ve aynı Cennet altında yaşamak iyi olandır bizler için. Mersin İçel Burak Canlı
--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com



kaliteli slayt grubu



Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin