26 Temmuz 2011 Salı

((slayt izle)) PERİNÇEK HAYALETİ GÖREN GAZETECİ!

23 Temmuz 2011

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu:

Perinçek Hakkında Çöplükten Toplanan Yalanlara Son Örnek

PERİNÇEK HAYALETİ GÖREN GAZETECİ!

Bugün gazetesi köşe yazarı Nuh Gönültaş, 21 Temmuz 2011 tarihli “ ‘PKK niçin bitirilemiyor’un cevaplarından sadece birisi…” başlıklı yazsında, “emekli subayların 28 Şubat sürecinde Ankara’da yaptıkları gizli toplantılar”dan söz etmiş ve “bu toplantıların kayıtlarının Doğu Perinçek’ten çıktığı” iddiasına yer vermiştir.


Gönültaş, “2455 sayfalık iddianamede yer alan bir belgeden… Toplantı kayıtlarının Doğu Perinçek’ten elde edildiğini öğreniyoruz” diyerek büyük bir yalanın altına imzasını atmıştır.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ankara’da gözaltına alındığında, İşçi Partisi’nde ve evinde yapılan aramalarda el konulduğu belirtilen belgeler bir tutanakla kayıt altına alınmıştır.

Doğu Perinçek’ten elde edilen belgeler arasında, Gönültaş’ın iddia ettiği gibi Org. Çetin Doğan ve beraberindeki bazı subayların yaptığı toplantıların kayıtlarını içeren bir belge yer almamaktadır. El koyma tutanakları mahkemede yer almaktadır ve gerçeği öğrenmek isteyen herkesin ulaşabileceği uzaklıktadır.

Doğu Perinçek’e, gerek gözaltına alındığında savcılıkta, gerek tutuklandığı mahkemede, gerekse yargılanmakta olduğu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Nuh Gönültaş’ın Doğu Perinçek’te çıktığını iddia ettiği konuya ilişkin tek bir soru sorulmamıştır.

Savcılık, tutuklama mahkemesi ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi tutanakları da ortadadır.

Peki, gerçek nedir?

Gönültaş, iddianamede yer alan başka bir şahsın emniyet ifadelerinde geçen satırları, hayal gücünü kullanarak Doğu Perinçek’e mal etme yolunu seçmiştir.

İddianamenin 1595. sayfasına bakıldığında, gerçek ortaya çıkacak, Gönültaş’ın nasıl bir yalan batağında debelendiği vicdanını yitirmemiş bütün basın mensupları tarafından anlaşılacaktır.

Nuh Gönültaş’ın belge diye iddia ettiği ve Doğu Perinçek’ten elde edildiğini söylediği yazılar, Ergenekon davasından yargılanan Aydınlık dergisi yöneticisi Adnan Akfırat’ın evindeki aramalar sırasında el konulan Aydınlık dergisinin haberi olduğu anlaşılacaktır.

Aydınlık dergisi yöneticisi Adnan Akfırat’ın Emniyet ifadesinde de belirttiği gibi, söz konusu yazılar, Hasan Celal Güzel tarafından 1997 yılında yaptığı bir basın toplantısında dağıtılmış, Aydınlık dergisi de Güzel’in bu açıklamalarını haber olarak yayımlamıştır.

Org. Çetin Doğan da, bu konuya ilişkin Ergenekon Savcıları hakkında dava açmıştır.

Yani, Gönültaş, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i yaralayacağı sanısına kapılarak, Perinçek’e ait olmayan yazıları onunmuş gibi göstermekte, yalana başvurmakta bir beis görmemiştir.

Ergenekon tertibinin başından beri, psikolojik savaşın gereği olarak Doğu Perinçek hakkında sürekli olarak uydurma ve yalanlara dayanılarak bir sürü iftirada bulunulmuştur.

İddianameyi yazan savcılar, inceleme gereği bile duymadan, Perinçek’in Haymana Cezaevinde bulunduğu Şubat 1999 tarihinde TSK ile Apo arasında görüşmeler örgütlediği, toplantılar düzenlediği yalanlarına iddianamelerinde yer verebilmişlerdir.

Bu uydurma iddialar bir yılı aşkın bir süre psikolojik savaşta kullanıldıktan sonra, savcılar bu uydurmaların gerçekle bir ilişkisinin olmadığını kabul etmişler ve “hukuki bir sonuca bağlamadıklarını” belirterek iftiralarını geri çekmek zorunda kalmışlardır.

Sayın Doğu Perinçek, bunun gibi iddianamede yer alan 21 iddiayı mahkeme önünde belgeleriyle çürüterek, bunların yalandan ibaret olduğunu kanıtlamıştır. Bütün bunlar mahkeme tutanaklarında sabittir.

Gönültaş da bu yalanlara bir yenisini eklemek istemiştir. Ancak, yalanın üzerinden birkaç gün bile geçmeden suçüstü yakalanmıştır.

İşçi Partisi, şimdiye kadar bu yalan ve iftiraları nasıl bir bir ortaya çıkardıysa, bundan sonra da psikolojik savaşın silahı olarak milletimizin önüne sürülen yalanları ortaya çıkaracak ve sorumlularından mahkeme önünde hesap soracaktır.

Nitekim, Sayın Doğu Perinçek hakkında yalan ve iftira yolunu seçen onlarcası mahkemeler önünde mahkum edilmiştir.

Basınımızın gerçek sahiplerine, vicdanlarını yitirmeden gazetecilik yapan basın emekçilerimize de bir görev yüklemektedir bu yalan ve iftiralar. Gazetecilik kisvesi altında tetikçilik yapanları mesleklerinin yüz karası ilan etmelidirler.


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin