17 Temmuz 2011 Pazar

((slayt izle)) Ak Mizah ABD İnsanların Uçabilmesini Sağlasa İdi! Mersin İçel Burak Canlı

AK MİZAH ABD İNSANLARIN UÇABİLMESİNİ SAGLASA İDİ!

İlginç bir konu! ABD insanların uçabilmesini sağlasa idi insanın tanımı ne olurdu? İnsanların uçabilmesi. Hadi lütfen insanlar zaten uçuyor demeyin. Uçmaktan kastım. Süper Adam gibi!

Düşünün bir kere uçuyorsunuz. Hop yukarı. Hop aşağı. Vay be.

İnsan Hakları mevzuatları ve devamında yapılan antlaşmalar. Tüm bunlar nereye kadar ve ne derece de geçerlidir.

Gerçekte tüm bunların geçerliliğin teminatı nedir?

Birleşmiş Milletler gerçek bir güce ve kuvvete sahip midir? Güçlünün dediği mi yoksa doğrunun veyahut etiğin dediği mi geçerlidir.

Sor baba sor. Sorabildiğin yere kadar sor. Ne fayda. Kime yarıya.

Başlıkta da belirtilen üzere adı ABD olmuş ve adı DBA olmuş fark keder mi. Güçlü insanlarının uçabileceği bir teknoloji geliştirmiş. Bu iş ve teknoloji uçaklara da benzemez. Sonrasında insanın ve insanlığın tanımı ne olacaktır.

Uçurum. Birileri gelişiyor. Uçurum. Birileri ilerliyor. Uçurum. Ki ne uçurum!

Diyelim ki dediğimiz gibi biri gelişmeyi sağladı. Ve bunun yanında da insanların uçmasını. Sonrası felaket mi olur yoksa Kapitalizmin olanaklarında paylaşmak mı? Bir yer de Kapitalizmde tıkanacak. Bir yer de mutlaka düzen değişecek. Bir yer de mutlaka dünya eskisi gibi dönmeye devam etmeyecek.

İşte tam da burada ileri düşünüp hayalimizi kurcalamaya başlayalım. İnsanların tanımı düşünebilen ve uçabilen! Peki ya uçamayanlar onlar sürüngen.

Hani iki el iki göz masalı gibi! Onların da senin gibi iki eli iki gözü var. Ya artık onların on iki ayağı on iki gözü olacak olursa evet dediğim gibi olacak olursa. O zaman ne olacak?

Dağlar bizimdir masalı. Hangi benimdir. Benim bir tapum dahi yok. Hangi dağ benim. Yiyen sen. Satan sen. Dağı olan ben!

Düşünmek gerekmekte. Gerçekten de düşünmek gerekmekte. Dağ benimmiş. Deniz benimmiş. Para olmadıktan sonra! Güç bende bulunmadıktan sonra! Dağlar da ölen gene ben.

Bundan iki buçuk üç yıl kadar önce ki yazılarıma bir göz atın. Bir de şimdikilere. Hepsi dramatik bir hikâye! Vurmayın. Kırmayın. Yapmayın. Yapan yapıyor. Vuran vuruyor. Kıran kırıyor. Emeklinin maaşıymış. İşçinin hakkıymış. Öğrenci zor durumdaymış.

Dağ bizim olduktan sonra hepsiciği boş nakarat. Cep de para yok diğer dünyalar nerdeyse insanlığın tanımını değiştirecek güce ulaşmış biz hala ilim bilim fen demeyelim. Haydin birlikte ıslanmaya. Elli yıldır aynı hikâye aynı nakarat. Adamlar yağmayan yağmuru yağdırıyor. Yağan yağmuru durduruyor. Aynı nakarat. Haydin birlikte ıslanmaya. Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin