28 Temmuz 2011 Perşembe

((slayt izle)) BAŞBAKANI İLAHLAŞTIRMAK // ŞEBNEM ÖZBEK



 sebnem ozbek ssebnemenator@gmail.com
 28 Temmuz 2011 15:28

 BAŞBAKANI İLAHLAŞTIRMAK


Hatırlayınız Denizli’de emekli bir imamın karısı “İlahilerle Hakka Çağrı” isimli bir şiir kitabı yayınlamış ve camilerde bedava dağıtımını sağlamıştı. Kitabın ismi her ne kadar masum görünse de kitabı yazan kadın şiirlerinden birinde “Tayyip Allah yolunun bekçisidir. Tayyip’i üzmek Allah’ı üzmektir” cümlesine yer vermişti.

Bu dizenin dini en iyi bilenlerden biri olması gereken kişilerden imamların ne durumda olduğunu gözler önüne sermesini bir kenara bırakıp AKP Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’in “Başbakanımıza dokunmak ibadettir” beyanına gelelim.

Kimse kusura bakmasın her iki söz de “Allah’tan başka İlah yoktur” diyen Kuran’a açıkça karşı çıkmak ve Allah’a şirk koşmaktan başka bir şey değildir. Oysa Kuran şirk koşmayı en büyük günahlardan biri olarak görür.

Her iki olay da bilinen bir kişi üzerinden medyaya yansıdığı için dikkatleri çekmiştir. Oysa bunun gibi sıradan “kul”ların ilahlaştırıldığı ve bu ilah kulların da durumdan yararlandığı birçok olay mevcuttur. Ne yazık ki söz konusu olaylar tarikat ve dergâhlarda yaşanmakta bu tarikat ve dergâh şeyhleri kendilerini ilahlaştırırken özellikle cinsel yönden müritlerini kullanmaktadır.

Bakınız Kuran “kulların ilahlaştırılması” konusunda ne diyor: “Fırkalar oluşturmuş rabler mi hayırlıdır yoksa Vahid ve Kahhar olan Allah mı”(Yusuf39)

Kişilerin ilahlaştırılması ve bir nevi tapınılacak puta dönüştürülmeleri halkın kendine yeni tanrılar edinmelerine ve bölünmeye yol açar. Bu ise Müslüman’ların bütünlüklerini korumalarını engeller.

Dinimiz ilahlaştırmayı üç açıdan inceler: Melekleri, Peygamberleri ve diğer insanları ilahlaştırma. Erdoğan’ı ilahlaştıran kişiler, üçüncü yani kişileri ilahlaştırma günahını işlemişlerdir.

Söyler misiniz Allah; Peygamberimizin bile rableştirilmesine engel olmak için “Hz Muhammet Allah’ın kulu ve elçisidir” diye özellikle belirtmişken, bırakın sevgili Peygamberimizi herhangi bir kulu Allah’a ortak konumuna getirmek “Tayyibi üzmek Allah’ı üzmektir, Başbakanımıza dokunmak ibadettir” demek şirk değil de nedir?

“Allah’ım benden sonra kabrimi tapılacak bir put yapma” diyen Peygamberin dininden olduğunu iddia eden birilerinin; her ne maksatla söylemiş olurlarsa olsunlar Başbakan ile Allah’ı bir tutmaları, ibadet edilecek tek mercii Allah iken sıradan bir faniye dokunmanın ibadet olduğunu söylemeleri akıl dışı bir tutumdur.

Bugün Allah’ın neden diğer Yahudi ve Hıristiyanlara nazaran Müslümanları başarılı ve üstün kılmadığını kendine soranlar öncelikle şu soruyu cevaplamalıdır: “Yüzlerce yedek ilahın, dirisi veya ölüsünden medet umulan şeyhlerin, hoca efendilerin Yaradan’a ortak edildiği, şirk koşulduğu toplumları Allah neden başarılı kılsın?”

Dinde yozlaşmanın gittikçe artması sözüm ona din adamları olan kişilerin ve örnekte gördüğümüz gibi sıradan kişilerin ilahlaştırılması ile mümkün olmuştur. Bu da Müslüman toplumların gerçek İslam’dan uzaklaşmalarına ve bugünkü içler acısı durumlarına düşmelerini sağlamıştır.

İlahlaştırılan bu kişilerin hoş gördüklerini helal, beğenmediklerini haram kabul etmek Kuran’da açıkça karşı olunduğu bildirilen bir konu olarak gösterilmiştir. Hz. Peygamberimiz de kendisine sorulan “Hahamların ve rahiplerin putlaştırılması nasıl olur” sorusuna “Bu rableştirme halkın onlara ibadet etmeleri, tapmalarıyla değil; onların helal ilan ettiklerini helal bilmek, haram ilan ettiklerini haram bilmekle olur”(Tirmizi hadis no:3095) diyerek cevap vermiştir.

Ne yazık ki özellikle AKP içinde ve ona oy verenler arasında Başbakan Erdoğan’ın sözlerini buyruk kabul eden, o ne demişse doğrudur diyen, onun sevdiğini seven karşı olduğuna karşı olan, neyi oyladığını dahi bilmeden sırf Başbakan öyle istiyor diye parmak kaldırıp indiren kişiler mevcuttur. Özgür iradeleriyle akıllarını kullanmak yerine "şıhım, şeyhim, hoca efendim, siyasi liderim ne derse doğrudur” demek sadece kolaycılığa kaçmak değil aynı zamanda “Sakın raiyyeleşmeyin”(hayvan sürüsü olmayın) diyen dinimize uymayan bir davranış şeklidir.

ŞEBNEM ÖZBEK

28.07.2011



--
YA YOLUNDA YÜRÜRÜZ..
YA BU UĞURDA ÖLÜRÜZ..
 
 
ŞEBNEM ÖZBEK
 
 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin