26 Temmuz 2011 Salı

((slayt izle)) Özerklik Kürdümüze hangi "statüyü" kazandırır


Doğu Perinçek: Çözüm: Efendi statüsü

23 Temmuz 2011

 

Doğu Perinçek, Aydınlık, ROTA, 23 Temmuz 2011 Cumartesi
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, 23 Temmuz Cumartesi günü Aydınlık gazetesinde yayınlanan yazısını aşağıda sunuyoruz.

Özerklik Kürdümüze hangi “statüyü” kazandırır

Hiç unutmam, 1989 yılında Paris’te yapılan Kürt Konferansı’na konuşmacı olarak katıldığım zaman, Eski Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı M. Ali Aslan ile otelde söyleşiyorduk. “Özerklik Kürtler için statü kaybıdır.” demişti.

M. Ali Aslan, seçkin bir aydınımızdır; sosyalizme emek vermiştir. Kürdümüzün eşit haklara kavuşması, gönüllü birlik içinde eğilmeden bükülmeden mücadele etmiştir.

Azınlık statüsü

Özerklik, aslında Kürdümüz için ikinci sınıf statüsüdür! Türkiye ölçeğinde düşünün, özerklik Kürtleri bir “etnik azınlık” tanımı içine sokar. Dünyanın her yerinde “azınlıklar” korunmaya muhtaçtırlar. Azınlık konumu, bir statü kaybıdır. Yalnız Türkiye’nin her yerinde yaşayan Kürtlerimiz için değil, Güneydoğu’da çoğunluk olan Kürtlerimiz için de!

Kürdümüzün ABD ve AB tarafından dayatıldığı üzere hukuken “azınlık” haline getirilmesi, eşitliğe ve özgürlüğe doğru bir adım değil, daha eşitsiz ve daha baskıcı bir topluma ve devlete yönelmektir. Bunlar, yaşanınca daha iyi öğrenilir. Ancak M. Ali Aslan gibi birikimli aydınlar, bunu önceden görürler.

Özerklikte ısrarın anlamı

Peki ABD, AB ve PKK, özerklikte niçin bu kadar ısrarlı?

Çünkü amaç, Kürde Türkiye içinde “statü” kazandırmak değildir. Amaç, ayrı devlet kurmaktır. İsrail’in eyaleti statüsünde bir sözde “Kürdistan” oluşturmaktır. Bu amaçlarını bölgenin bütün ülkeleri görüyor ve saptıyor. Türkiye, İran ve Suriye’ye karşı cephe tutan PKK, kendisini ABD ve İsrail’e zincirlemektedir.

Bu zincirli statünün bir yükseliş olduğunu iddia edenler, Kürdümüze en büyük kötülüğü yapıyorlar.

Özerklik, ayrı devlet olmak için bir basamak sayılınca mantıklı oluyor. Hedefe bir çırpıda ulaşmayı planlamak, ancak hayalperestlerin işidir.
PKK/BDP’nin birlik söylemi bütünüyle kandırmacadır. ABD ve İsrail zoruyla elde edilen bir özerkliğin, iç çatışma-kaos süreçlerinden geçerek ayrılmaya gideceğini onlar da biliyorlar ve söylemeye de başladılar.

Silahla getirilen ayrılık

Kaldı ki, bu özerklik silahlı mücadeleyle dayatılmaktadır. O silah, Kürtlere statü değil, derin ayrılıklar getiriyor; birlikte yaşama koşullarını dinamitliyor. Zaten istenen de budur.

Çözüm: Efendi statüsü

Kürdümüz için statü yükselişi, bütün Türkiye halkıyla birlikte hükümet olmaktır. Aynı milletin eşit ve özgür yurttaşı olarak her kademede, yönetime katılmak, Türk-Kürt bütün millet/halk için biricik “statü” kazanımıdır. Türk ve Kürt, birbirinden “statü” koparamaz. Ya ABD güdümlü bir Mafya-Tarikat diktası altında birlikte sürünürler veya birlikte ayağa kalkarak halk hükümeti kurarlar. O halk hükümeti kuşkusuz, köy ve mahalleden merkeze kadar halk yönetimini ifade eder. Milli ve mezhepsel eşitsizlikleri ve haksızlıkları ortadan kaldırmanın ötesinde, halkı efendi statüsüne kavuşturacak çözüm budur.


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin