6 Şubat 2010 Cumartesi

((slayt izle)) Kıymetli Grup üyesi kardeşlerim, bana gelen ÇETKODER iletisisni sizlerle paylaşıyorum. ÇETKODER çok önemli bir seminer daha vermiş...

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş “İç ve dış siyaset de Türkiye, Dünya Konjektörü ve küreselleşmede Türkiye Gerçeği” konulu halka açık ücretsiz olan bir seminer daha düzenledi.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel merkezi Genel Başkanları Genel Başkanı Mustafa Göktaş öncülüğünde “İç ve dış siyaset de Türkiye, Dünya Konjektörü ve küreselleşmede Türkiye Gerçeği” konulu toplumsal bilinçlenme ve kalkınma adına halka açık ve ücretsiz olarak bir Eğitim semineri daha düzenledi.

31 İLDEN KATILIM VARDI

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bitlis, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Van, Tunceli, Hakkarı, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Nigde, Aksaray, Karaman, Konya, Antalya, Isparta, Burdur, Nevşehir, Çankırı, Kırşehir, Tokat, Sivas, Amasya, Mardin, Muş, illerinden ÇETKODER mensuplarına ve katılım yapan vatandaşlara 3 saat boyunca, Mersin’de Dernek ana binasında konferans salonunda seminer verdi.

DİKKAT ÇEKİCİ KONULAR ELE ALINDI

3 saat süren seminere 120 kişi katılım yaptı ve sertifika aldı. Seminerde konuşan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş son günlerde ÇİN de yaşanan ekonomik ve politik olaylara da değinerek,

ABD nin Irak savaşı,

Felluce de yaşanan olayın arkasındaki gerçekler,

İran meselesi,

Büyük Ortadoğu Projesi (BOP),

Büyük İsrail Projesi (BİP),

ABD yi ve Dünyayı düşündüren ÇİN meselesi,

Meclisten ardı ardına geçen uyum yasaları,

Yabancıya satılan mülk satışları ardındaki gerçekler,

Ege ve kıt-a sahanlığı meselesi,

12 mil olayı,

Kıbrıs meselesi,

AB nin Ülkemiz üzerinde oynadığı tarım politikaları,

iç ve dış siyaset de ülkemizi bizleri ilgilendiren meseleleri bir eğitim programı çerçevesinde gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’Yİ KÜÇÜMSEMEYİN, GÜCÜMÜZÜN FARKINDA DEĞİLİZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş seminerde:  “Avrupa Birliği Türkiye için Vazgeçilmeyecek bir pazardır. Türkiye AB’nin içine alınmasa da, Türkiye ile AB arasındaki ekonomik ilişkiler gelişmesini sürdürecektir. Türkiye, yarınlarda AB nin içine alınmayacağını bile bile; 1995 te kurulan tek yanlı ilişki düzenini sürdüremez. AB üyeliği ile oyalanarak, ödün vermeyi kabul edemez. Meclisten çıkan son 10 yıldaki bu uyum yasaları milletimizin geleceğini ipotek altına alan yasalardır. Bir kısmı uygundur. İyidir güzeldir hoştur da, birçoğu milletimizin yararına değildir. Türkiye kendisinden, hem de her alanda çok geri olan bazı ülkelerin bile gerisine itilmiştir. Türkiye AB ile, ekonomik alanda, Norveç ve İsviçre’nin yaptığı gibi, çok iyi ilişkiler içinde olabilir. Yalnız Türkiye’nin bu ülkelerden farklı bir konumu vardır; Bu ülkeler, kendileri istemedikleri için AB ye girmiyorlar, Bu ülkeler, AB tarafından “dışlanmıyorlar” Ve ayrıca, bu ülkelerde, Türkiye üzerine yapılan hesaplar gibi, “Batı’nın hesapları” yapılmıyor. O zaman Türkiye’nin AB (ve ABD) ile ulusal çıkarlarını koruyacak bir konumda olması ile kendi bölgesi içinde, Batı’dan bağımsız güç dengeleri oluşturması gerekir. Avrupa Birliği (ve Batı’ya) bağımlı iken, Batı karşısında ekonomik ve politik çıkarlarını koruyamaz. Kendi bölgesindeki büyük ülkelerle ekonomik, politik ve hatta askeri örgütlenmeleri de hesaba katması gerekir. Bütün yumurtaları aynı sepete koymuş bir Türkiye, bu yumurtaları koruyamaz. Türkiye’nin hem tarihi, hem de coğrafyası, bu sonucu zorunlu kılmaktadır. Türkiye’nin gelecekte ulusal çıkarlarını ve ulusal bütünlüğünü koruyabilmesi, içerde, bu gerçeği kabul edecek siyasal bir iradenin oluşmasına bağlıdır. Bu gerçekleştiği zaman Türkiye, AB ile ilişkilerini, karşılıklı çıkarların korunabildiği bir düzen içinde yürütebilir. Ya da Bunun bir tek alternatifi vardır; yavaş yavaş “AB himayesine girmek” O zaman da kendimize ihanet etmiş olacağız” dedi.

DÜNYADAKİ KÜRESEL VE POLİTİK DEĞİŞİME DİKKAT ETMELİYİZ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş seminerde yaptığı konuşmasında sözlerine devamla; “Ayrıca Dünya konjöktöründe son 5–6 yılda hızla yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelere paralel ABD nin Irak’a girmesi ve yıllarca burada kullanım hakkına sahip olması gerçeği ile İRAN ve Oradan da ÇİN hesabı var. Yani bir başka deyişle Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) meselesi var.  ÇİN bugün korkunç derecede teknolojide ve ekonomide söz sahibi… Bu gün ÇİN malları dünyayı istila etti. Amerika bunu gözlüyor. Amerika her şeyin farkında… Onun hedefi IRAK değildi. Hedefi ÇİN ve bu nedenle son 4 yıldır İRAN’ı gündeme getiriyor. Ve şimdi İran’daki gelişmelere göz atın. Seçimler ve sonrasındaki isyanlara bakın. İç karışıklık ve huzursuzluk halen devam ediyor. Sonrası malum.. ABD bir yandan bizimle Cento, Nato ile dost gözüküyor ve el altından AB ye girmemizi de destekliyor gözüküyor, biz bununla oyalanırken o hedefini seçmiş hızla ilerliyor. Dünya hızla dönüyor. Her gün yeni bir şeyler gelişiyor. Belki de AB tam üyeliği için bize verilen 2015 tarihlerinde AB dağılabilir. Nitekim Irak savaşında AB üyesi ülkeler birbiri ile çelişkiye girmedi mi? Almanya ve Fransa aynı safta yer alırken İngiltere ve İtalya ABD’nin yanında yer almadı mı? Esasında bütün bu gelişmelerin özünde ABD ve AB nin çıkar çatışmaları yatmakta. Ülkemiz zengin su kaynakları, bor madenleri, petrol yatakları bol olan komşuları, Çanakkale Boğazı gibi önemli özelliklere haiz. ABD nin bölgedeki çıkarları ile özellikle Almanya ve Fransa’nın çıkarları çatışmaktadır. Türkiye, ABD ile stratejik ortak olmanın verdiği ağır sorumlulukların altında sıkıntılar yaşamaktadır. İşte bu bağlamda Dünden bu güne gelinen çizgide bizlere sizlere, düşünen insanlara, aydın insanlara, büyük görevler düşüyor. Milli şuur ve heyecan içinde, geçmişi unutmadan, geçmişten ders alarak, milli iradeye uygun AB gerçeğini görerek çalışmalar yapmak ve fikirler üretmek zorundayız. Bugünümüzün ümidi ve aynası geleceğimizin güveni ve teminatı olan gençlerimizin önünü açmak, istihdam yaratmak ve işsizliğin önüne geçmek için projeler üretmek ve uygulamak durumundayız. Türk Tarımına gelince, yapısal sorunlarına kalıcı çözümler getirmek lazımdır. Gübreden zirai ilaca kadar yeniden her şeyin gözden geçirilmesi lazımdır. Ayrı yeten, tarımsal bölgelerde sosyal gelişim amaçlı eğitim, altyapı ve hizmetler sektörünün güçlenmesini hedefleyen bir kırsal kalkınma programı lazım ki, Türkiye tarımsal dönüşümü yeniden sağlasın” dedi.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com

ÇETKODER BASIN DUYURUSU İÇİN GOOGLE GRUBU:

http://groups.google.com.tr/group/cetkoder

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin