18 Şubat 2010 Perşembe

(MADENCİYİZTR) 25 MADENDE PİLOT UYGULAMA

25 MADENDE PİLOT UYGULAMA
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, “Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’nin” 2010’da başlayacağını ve pilot il olarak Zonguldak’ın belirlendiğini kaydederek, proje kapsamında iki yıl içinde yaklaşık 25 madende iş sağlığı ve güvenliği konusunda pilot uygulamalar gerçekleştirilmesinin planladığını ifade etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız’ın kayıtdışı madencilere ilişkin soru önergesini yanıtladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, maden sektöründe iş kazası ve meslek hastalıklarıyla karşılaşma ihtimalinin diğer iş kollarına oranla daha yüksek olması sebebiyle meslek odalarıyla işbirliği yapılarak bazı çalışmaların yapıldığı belirterek, bu kapsamda 2007 yılında Bakanlık ile Türkiye Maden Mühendisleri Odaları Birliği arasında “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kampanyası” başlatıldığını kaydetti.
 
-EĞİTİME 3 BİN 400 KİŞİ KATILDI-
 
Kampanya kapsamında 8 farklı ilde düzenlenen eğitim seminerlerine 3 bin 400 kişi katıldığını ifade eden Dinçer, şöyle devam etti:
“Avrupa Birliği ile sürdürülen işbirliği çerçevesinde, 2007 yılı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (lPA) kapsamında, Bakanlık tarafından hazırlanan ‘Türkiye'de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi’ AB Komisyonunca kabul edildi. 2010 yılında pilot uygulamaları başlayacak olan proje kapsamında, Zonguldak ili projenin maden sektöründeki uygulamaları için pilot il olarak belirlendi. Proje kapsamında iki yıl içinde yaklaşık 25 maden işyerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda pilot uygulamalar gerçekleştirilmesi planlanıyor.”
 
-MADEN İŞYERLERİ SÜREKLİ DENETLENİYOR-
 
176 sayılı ILO sözleşmesinin Türkiye tarafından henüz onaylanmadığını anımsatan Dinçer, ancak Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ile Sondajla Maden Çıkarılan İşletmelerde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’nin sözleşme ile paralellik arz ettiğini kaydetti.
Maden işyerlerinin düzenli olarak Çalışma Bakanlığı iş müfettişlerince iş sağlığı ve güvenliği yönünden denetlendiğini vurgulayan Dinçer, “Ayrıca 2009 yılında planlanarak uygulamaya konulan ‘Yeraltı Kömür Madenlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Teftişi Projesi’ halen yürütülmektedir” dedi.
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.