20 Eylül 2011 Salı

((slayt izle)) Her Tutuklanma Mahkümiyetle Sonuçlansa Dahi! BAŞLIK DÜZELTİLMİŞ HALİ Mersin İçel Burak Canlı

HER TUTUKLANMA MAHKÛMİYETLE SONUÇLANSA DAHİ!

Her daim inatla belirttim. Neslim okuma yazma bilmezken benim ilkokul mezunu olduğum nasıl söylensin. Yani ben Hukuktan falan anlamam. İstatistik bilmem.

Çamurda doğan ben okumaya çalıştığım kitaplarımı dahi yol kenarlarına konan lambalar, istasyon otogar ışıklarında okudum desem… Banklarda pineklerken çöplüklerde ki balık atıklarıyla neşelendim desem.

Neyse gerçek veya gerçek dışı biz konumuza gelelim. İnsanlar tutuklanır. Peki, tutuklanan insan neden veya hangi gerekçeyle tutuklanır. Tüm bunlardan habersizim. Haberli olduğum şey ise Yargılamaların tıkanmış olduğudur.

Söz konusu tıkanma az sayıda Mahkeme az sayıda Hâkim ve Savcı olmasından mı kaynaklanmaktadır. Yoksa bunun gibi diğer bazı sebeplerden mi? Bilmiyor olmam bilmek istememem anlamına mı gelmektedir.

Netice itibariyle haklı veya haksız tutuklama nedir? Yani tutuklanan birisinin yargılama sonucunda mahkûm olması ve hatta mahkûmiyet kararının kesinleşmesi ile biten Yargılama sürecinin sonucu daha başta yapılan tutuklamanın haklı olmasına delalet midir?

Bence hayır. Hem de koca bir hayır. Yani kişi suçlu tutuklanmış mahkûm olmuş ve karar kesinleşmiş. Bu olay dahi tutuklama kararının haklı olmasını sağlamaz.

Lüzumsuz yere yapılan her tutuklama koca bir baş ağrısıdır. Neden? Peki neden? Bu olaylarda herhangi bir değişiklik yapılmamakta?

Gerçek şu ki Gözaltı ile başlayan tutuklama sistemi bir tek ve yalnız İktidarın işine yarar. Bu önemli bir silahtır. Bu silahtan zarar görecek olan ise toplumdur. Toplum tek bir ses tek bir yürek olarak kimin adamı olurlarsa olsunlar kim kimin düdüğünü çalıyorsa çalsın haksız olabilecek tüm tutuklamalara karşı çıkmalıdır.

Özellikle Siyasi nitelikli olabileceği düşünülen tutuklamalar. Veya Siyasi kişiliklere herhangi bir olaydan dolayı yapılacak tutuklanmalara kuşkuyla bakmak yerinde ve doğru bir davranış olacaktır.

Özelliksiz sevgili halk kitlesi biliniz ki, siyasi yönü bulunan kişiler tutulursa bizleri kimler tutmaz. Yani yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Zira gece sokakta yürürken birden bire size göre hiç yok yere ayağınıza pranga vurulabilir. Saatlerce alıkoyulabilirsiniz. Bu demek değildir ki her tutuklama veya gözaltı haksızdır.

Haklı olmak ile haksız olmak arasında ki farkı kaçırmamak gerekmektedir. Yani bir adam suç işlemiş olsa dahi bu suç gerçekten de apar topar bir şekil de onun tutuklanmasını gerektirir bir suç mudur? İşte bu konunun analizini yapmak neye? Kime göre? Gibi olaylarda zamanında, işaret ettiği duruma göre değişiklik arz eder.

Biliniz ki üzerimde yoğun bir baskı bulunmaktadır. Yoğun baskı başıma gelebilecek tehlikelerin ağırlığından daha çok benim bu tehlikelere karşı haklı bir şekil de karşı koyamayacak olmamdan kaynaklanmaktadır. Sizin anlayacağınız yalnızsınız. Yalnız. Umarım gümbürtüye gitmezsiniz. Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin