21 Eylül 2011 Çarşamba

(MADENCİYİZTR) GÜMÜŞHANE DE GERGİNLİK

Arkadaşlar Gümüşhane de madencilere karşı topyekün bir savaş başlatıldı gibi aşağıda iki haber yayınlıyorum..sizde anlayacaksınız ..neden böyle oldu anlayamıyorum..Gümüşhane madencilik için önemli bir şehir orada çalışan şirketler veya arkadaşlarımız sivil yönetimlere kendilerini anlatmalılar madencilere karşı bu önyargı hiç hoş değil ve ancak konuşularak çözülür.Tahminim yıldız madencilikte yaşanan gerginliğin yayılması ..slm




ÇED toplantısında tartışma!


DHA

GÜMÜŞHANE’de altın madeninde kapasite artırımı için halkı bilgilendirme amacıyla düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, firma yetkilileri ile vatandaşlar arasında tartışma çıkınca yarıda kaldı.
Demirkapı Köyü’ndeki Mastra Altın Madeni’nde kapasite artırımı için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Halkı Bilgilendirme toplantısı, Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 14.00’da başladı. Koza Altın İşletmeleri’ne ait Mastra Altın Maden yetkilileri ile vatandaşların katılımıyla başlayan toplantı sırasında, madenin yakınlarındaki Dibekli Köyü’nde evi olduğu öğrenilen Selim Kaya adındaki bir kişi, bağırmaya başladı, bahçesinden getirdiği meyveleri ve fidanları salona döktü. Siyanür havuzlarının çevreye zarar vermediği iddialarının yalan olduğunu söyleyen Kaya, "Zararı yok diyorsunuz, ağaçlarımız iki yıldır meyve vermiyor" diye bağırdıktan sonra da yere attığı meyveleri ve fidanları toplayıp elindeki kutuya koydu. Kısa süre sessiz kalan Selim Kaya elindeki kutuyu, daha sonra konuşma yapan Mastra Altın Madeni İşletme Müdürü Hasan Giray’a doğru attı. Bunun üzerine salonda taraflar arasında itiş kakış yaşandı. Salondaki vatandaşlar, Selim Kaya’nın üzerine yürüyen güvenlikcilere tepki gösterdi, müdahalede bulundu. Arbedenin büyümesi üzerine toplantı sonlandırıldı. Polisin müdahalesi ile salonda ve salon dışında taraflar arasında yaşanan tartışma sona erdi.




Akçay, Maden Firmalarına Yüklendi

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, ilde faaliyet gösteren maden firmalarını eleştirerek, “İlimize kalıcı devamlılığı olan yatırımlar yapmalarını bekliyor ve talep ediyoruz” dedi.

20.09.2011 14:17

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, ilde faaliyet gösteren maden firmalarını eleştirerek, “İlimize kalıcı devamlılığı olan yatırımlar yapmalarını bekliyor ve talep ediyoruz” dedi.

Son günlerde il merkezinde yaşanan yurt ve barınma sorunun ardından, Gümüşsu fabrikasının Koza altın işletmeleri tarafından alınması konusuyla had safhaya ulaşan “maden işletmelerinin şehre katkısı” noktasında GÜSİAD Şube Başkanı Murat Akçay bir dizi eleştirilerde bulundu.

Açıklamasında, GÜSİAD olarak en büyük hedefleri ve amaçlarının Gümüşhane’de planlı ve programlı, ileriye dönük devamlılığı olan yatırımların arttırılması ve buna bağlı olarak ta reel sanayileşmenin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu dile getiren Akçay, Gümüşhane’de ki maden yataklarının zenginliğinin bu yönde ki yatırımların çoğalmasına zemin hazırladığını ve bu sektörde yatırımlar yapıldığını, yapılmaya devamedeceğini söyledi.

Madencilik yatırımlarının süre olarak rezerv miktarı ile orantılı olduğunu hatırlatan Akçay, maden üretimi boyunca firmaların il ekonomisine katkı sağlamalarının maden firmalarının bulundukları bölgeye bakış açılarıyla da önemli paralellik gösterdiğini söyledi. Maden rezervi tükendiğinde firmanın o bölgeyle işi kalmayacağının altını çizen Akçay, “Tabi, geride bıraktıkları atıkları saymazsak” dedi.

Bu bağlamda ilde faaliyet gösteren maden firmalarından Gümüşhane’yekalıcı eserler ve yatırımlar bırakmalarını talep eden Akçay, “Halen üretim yapan Koza Altın firmasına ilimize kalıcı yatırımlar yapması konusunda dileklerimizi iletmemize rağmen bugüne kadar bu konuda duyarsız kaldıklarını üzülerek izlemekteyiz. Ayrıca firma ihtiyaç duyulan dış alımlarını mümkün olduğunca ilimizi tercih etmeleri konusunda yetkililerle görüşlerimizi iletmemize rağmen ısrarla alımlarının çok büyük bir kısmını il dışından temin etmekte ısrarlı davrandıkları gözlemlerimiz ve tespitlerimiz içindedir” diye konuştu.

Ceremesini Gümüşhane’de yaşayanların çektiği, semeresini Gümüşhane dışındakilerin görmesini tasvip etmediklerini beyan eden Akçay, Koza Altın’a çok ağır eleştirilerde bulunarak “5-10 öğrenciye burs vererek, ufak tefek yardımlarla buzdağının görünmeyen kısmını saklamak mümkün olamaz. Çok açık ve net olarak ilimizde faaliyet gösteren ve gösterecek olan maden firmalarının kalıcı ve devamlılık arz eden yatırımlara yönelmelerini bekliyor ve talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de İş Yavaşlatan İşçiler İşten Çıkartıldı Tesis Kapatıldı

Gümüşhane'de çalıştıkları maden şirketinde aylıklarını alamadıkları için eylem yaparak işi yavaşlatan 640 işçi işten çıkartıldı, işletme kapatıldı.

Gümüşhane'de çalıştıkları maden şirketinde aylıklarını alamadıkları için eylem yaparak işi yavaşlatan 640 işçi işten çıkartıldı, işletme kapatıldı. 

Karamustafa Köyü'nde bulunan Yıldız Bakır Madencilik'e ait maden tesisinde çalışan 640 işçinin, 50 günden bu yana ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle dün yaptıkları işi yavaşlatma eyleminin ardından tesis bugün kapatıldı, tüm çalışanların işine son verildi. Bu sabah iş akitlerinin feshedildiğini öğrenenen işçilerden yaklaşık 100 kişi, gelişme üzerine saat 10.00 sıralarında Gümüşhane Valiliği önünde toplandı. İşçilerden bir heyet, Vali Yusuf Mayda ile görüştü. İşçiler daha sonra valilik önüne gelen AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen'e de dertlerini anlattılar, yardım istediler. 

Madende çalışan 640 işçiyi kapıya koyan, madeni de kapatan Yıldız Bakır Madencilik yetkilileri ise, konuhakkında öğleden sonra bir açıklama yapacaklarını söylediler.



--
Bilgi, paylaştıkça çoğalır.
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
İş Sağ ve Güv.Uzmanı
İşyeri hekimi ve İş Güvenliği uzman  Eğitimcisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Sektörü iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.