27 Eylül 2011 Salı

((slayt izle)) HER TARAFI POPÜLİZM YANİ HALK YARDAKÇILIĞI Mersin İçel Burak Canlı

HER TARAFI POPÜLİZM YANİ HALK YARDAKÇILIĞI

Birisi çıkmış ben halk yardakçılığı yapmamaktayım demekte. Ben tükendim. Bittim. Yorgunum. Dedim ya bizimkisi faydasız bir yazı. Birisi görecekte tıklayacakta okuyacak. Kim okur. Okusa ne olur. İliz yona devam. Popülizme devam.

Peki, halk yardakçılığı nedir? Sabırla okuyun. Gıdıklayın ve görün.

Coğrafyamızda ki Siyasal Popülizm de demokrasi halk referandumları gibi reformlarla siyasi katılımcılığın arttırılmasını savunmak gibi oyunlar oynanmaktadır.

Popülizm de, toplumda ki yüksek bir tabaka tarafından halkın çıkarlarının önüne geçildiği savunulur. Devlet organlarının bu yüksek tabakanın himayesinden kurtarılıp halkın yararına kullanılması gerektiği savunulur.

Dolayısıyla Popülist siyasetçi konuşma ve söylemlerini sokaktaki insanın ekonomik ve sosyal gereksinimlerine göre hazırlar.

Bu tip siyasetçiler yozlaşmış yüksek tabakayı temizleyeceklerini ve halk eksenli hareket edeceklerini dile getirirler. Rejim karşıtı bir siyaseti içerir. Biz ezileniz bizi ezen aha bunlar artık bunlar bizleri ezmesin biz onları ortadan kaldıralım gibi…

Kullanmış oldukları söylem genellikle ikilik yaratma üzerine kuruludur. Fakir zengin. Kürt Türk gibi düşünmek mümkün olabilir.

Statüko denen bir kavrama karşı gelişlerle halkı arkasına almak niyetiyle söylemlerini gittikçe artan oranda artırırlar.

O veya bu önümüze sunulan gerçek politikadır. Birbirimizi mi öldürmüşüz. Yaşamış mıyız? Ölmüş müyüz kimin umurun da.

İlgili kişiler Popülist Politika yapmadığını ve Popülist politikaya ihtiyacı olmadıklarını söylemekteler. Öncelikle biliniz ki yapılan ister Popülist Politika olsun isterse de olmasın adamlar politika yapmakta. Ve yaptıkları Politika sonucunda da Ülkenin gideceği sonu veya yaşayacaklarını düşünmemekteler.

Gerçekte Statüko yoktur. Statüko denen şey koca bir yalandır. Statükoya karşı gelmek yerine onu yenilemek tazelemek ve kavgasız bir şekil de ona ivme kazandırmak gerekmektedir.

Üretim emek ihracat ve ithalata karşı çıkmak tüketim yerine üretim. Tüm bunları savunan uygulayan ırk mezhep siyaseti yapmayan kavgacı siyaset yerine yapıcı onarıcı siyaseti umut etmek boşu boşuna hayal kurmaktan öteye geçmez.

Çünkü insanlar esmeyi, gürlemeyi sevmekte. İşte bu yüzden insanlık tarihinden beri birbirimizi kesip biçmekteyiz. Ve de bu böyle devam edip gidecek. Terör bitsin. Bitse ne olacak. Rahat mı olacaksın. Hayır. Yeni ve yeni şeyler. İkilem yaratanlar utansın. Netice de halk yardakçısı siyasete devam. Devam ki sandık oyla dolsun. Dolsun ki bir oraya bir buraya saldırmaya ortamı germeye devam… Mersin İçel Burak Canlı

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin