28 Eylül 2010 Salı

((slayt izle)) Barış değil, iç çatışma ve kaosa zemin hazırlanıyor!



 

28 Eylül 2010

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey:

UYARIYORUZ!

Sözde Müzakere Süreci Barışa Değil

İç Çatışmalara ve Kaosa Zemin Hazırlıyor

 

 

·        Görüşmeler ABD’nin ve bölücü örgütün dayatmalarıyla, onların istediği çerçevede ve istikamette yapılıyor, Türkiye’nin inisiyatifi ile değil.

·        Kürt Sorununa başta ABD olmak üzere dış güçlerin müdahalesi derinleşiyor. Yakında yabancı askeri güç müdahaleleri de gündeme getirilecektir.

·        Bölücü örgüte meşruiyet, daha fazla taban ve otorite kazandırılıyor.

·        Ayrışma derinleştiriliyor, çözüm için hayatın içinden çıkan ve uygulanabilir hiçbir hedef gözetilmiyor.

·        Ne yazık ki, ABD işbirlikçisi AKP iktidarı eliyle Türkiye barışa doğru yol almıyor. Daha derin ayrışma ve çatışmaların taşları döşeniyor.

Kürt sorununa çözüm; emperyalistlerin sürecin dışına çıkarılması, anti-emperyalizm zemininde bütün milletimizin birleştirilmesi, feodalizmin tasfiyesi ile halkın özgürleştirilmesi, demokratik hak ve özgürlüklerin yasal güvence altına alınarak gönüllü birlikteliğin sağlanması, Büyük Millet perspektifi ile etnik kökeni ne olursa olsun bütün yurttaşlarımızın kucaklanması ve kaynaştırılması, kamu yatırımlarıyla işsizliğe ve yoksulluğa son verilmesi,  Batı Asya Birliği ile bölgemizde refah ve ilerlemenin yolunun açılmasıyla mümkündür.

 

İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, 28 Eylül 2010 Salı günü yazılı bir basın açıklaması yaparak, AKP ile PKK arasında sürdürülen görüşmeleri değerlendirdi. Özbey’in açıklaması şöyle:

 

Son günlerde Ankara-ABD-Kuzey Irak hattında yoğun bir trafik yaşanıyor.

 

MARTTİ AHTİSAARİ’NİN ZİYARETİYLE HIZLANAN SÜREÇ

Daha önce Yugoslavya ve Endonezya’nın parçalanmasında görevler üstlenen Martti Ahtisaari Türkiye’ye geldi. Aynı günlerde Hakkâri’de 10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırı gerçekleştirildi. Ankara’da Güvenlik Zirvesi toplandı.

Toplantıya MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmadı. Çünkü Müsteşar ABD’ye gitmişti. Fidan’ın CIA Başkanı ile görüştüğü belirtiliyor. Ertelenen Hükümet-BDP görüşmesi geçen hafta gerçekleşti ve Anayasa tartışmaları yeniden gündeme getirildi. 

 

ÇOK TARAFLI İŞBÖLÜMÜ

Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, alelacele Erbil’e gitti. 3 saatlik görüşmede PKK konusunun konuşulduğu belirtildi. Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de, 2 gün önce Mesut Barzani ile görüşmüştü. Bugün de ABD’nin Irak’taki Amerikan güçlerinin komuta heyeti Türkiye’ye geldi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da önümüzdeki haftalarda Erbil’e giderek Barzani ile görüşmesi bekleniyor.

 

REFERANDUM ÖNCESİNDEKİ ANLAŞMA UYGULANIYOR

Görüşmelerin referandum öncesindeki anlaşma temelinde sürdüğü görülüyor. Demokratik Toplum Kongresi tarafından referandum öncesinde açıklanan talepler ise bir bir uygulanmaya başlandı:

1.      “Öcalan muhatap alınsın.” Alınıyor.

2.      “Yüzde 10 seçim barajı indirilsin.” Hazırlığı yapılıyor.

3.      “KCK tutukluları serbest bırakılsın.”  Kolay. Eli kulağındadır

4.      “Demokratik özerklik.” Isıtılıyor, zemini hazırlanıyor.

Referandumun hemen öncesinde başlayan, yeni Anayasa tartışması da bu nedenle gündeme getirildi.

 

KUKLA DEVLET TÜRKİYE’YE DOĞRU GENİŞLETİLİYOR

Asıl talep ise ABD’den. AKP, “Muhatap Barzani” diyenlere teslim oldu ve Barzani’yle görüşme süreci başladı. Sözde “PKK’nın tasfiyesi” görüntüsüyle Kukla Devlet’in Türkiye’ye doğru genişletilmesi projesi doludizgin uygulamaya kondu.

 

İNİSİYATİF ABD’DE

Bütün bu görüşmelerde BDP’nin, Barzani’nin, Öcalan’ın talepleri söz konusu ediliyor. Türkiye’nin istekleri ve hedefleri değil. PKK, Abdullah Öcalan’dan başlayarak Türkiye’deki siyasal sistemin bir parçası haline getiriliyor. Barzani, Türkiye’deki iç gelişmelerde belirleyici aktörlerden biri olarak Türkiye siyasetine müdahil bir güç yapılıyor.

Bütün bunlar, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında en kilit konu olan Kukla Devlet’in Türkiye’ye doğru genişletilmesi planının uygulamalarıdır.

 

TÜRKİYE İÇ ÇATIŞMALARA VE KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Sözde müzakere ve görüşmeler süreciyle, Türkiye ne yazık ki barışa ve Kürt sorununun çözümüne doğru değil, daha derin ayrışmalar, çatışmalar ortamına sürükleniyor.

Özetle durum ve yöneliş şöyledir:

1)       Görüşmeler ABD’nin ve bölücü örgütün dayatmalarıyla, onların istediği zamanda, çerçevede ve istikamette yapılıyor, Türkiye’nin inisiyatifi ile Türkiye’nin öngördüğü zamanda ve Türkiye’nin hedefi doğrultusunda değil. Süreçte BOP Eşbaşkanı Erdoğan’ın hiçbir ön alması ve ağırlığı yoktur.

2)       Kürt sorununa başta ABD olmak üzere dış güçlerin müdahalesi derinleşiyor. Emperyalistler boylu boyunca olayın içine dalıyor. Yakında yabancı askeri güç müdahaleleri de gündeme getirilecektir.

3)       Bölücü örgüte meşruiyet, daha fazla taban ve otorite kazandırılıyor.

4)       Ayrışma derinleştiriliyor, çözüm için hayatın içinden çıkan ve uygulanabilir hiçbir hedef gözetilmiyor.

5)       Toprak reformu ile Kürt halk kitlelerinin feodal yapının denetiminden kurtarılması, işsizliğin ve yoksulluğun giderilmesi, demokratik hakların yasal güvenceye kavuşturulması, dış güçlerin soruna müdahale girişimlerinin önlenmesi gibi gerçek çözüm yollarının adı bile anılmıyor.

6)       Ne yazık ki, Türkiye ABD işbirlikçisi AKP iktidarı eliyle barışa doğru yol almıyor. Daha derin ayrışma ve çatışmaların taşları döşeniyor.

 

MİLLETİMİZİ UYARIYORUZ

Türkiye, bağımsız olarak, kendi çıkarları doğrultusunda ve elbette Kürt kökenli yurttaşlarını muhatap alarak, ama aynı zamanda Türkiye’nin bütün siyasal güçlerinin katılımıyla sorunu çözmek için çalışacaktır. Ancak AKP’nin yaptıkları buna hizmet etmiyor.

Yürütülmekte olan süreçte, Amerika, Avrupa Birliği, Kuzey Irak’taki kukla yönetim, AKP ve nihayet bunların yörüngesine girmiş olan PKK vardır, ama Kürt halkı yoktur, Türk milleti yoktur.

Bu süreç Türkiye’nin Yugoslavyalılaştırılması, Iraklılaştırılması sürecidir.

Çözüm her şeyden önce emperyalistlerin bu sürecin dışına çıkarılmasındadır. Elbette emperyalist projelerin eşbaşkanları ve kukla devlet yöneticilerinin de devre dışı bırakılması ile gerçek çözüm söz konusu olacaktır.

İşçi Partisi olarak, Kürt sorununa çözüm programımızın esasının; anti-emperyalizm zemininde bütün milletimizin birleştirilmesi, feodalizmin tasfiyesi ile halkın özgürleştirilmesi, demokratik hak ve özgürlüklerin yasal güvence altına alınarak gönüllü birlikteliğin sağlanması, Büyük Millet perspektifi ile etnik kökeni ne olursa olsun bütün yurttaşlarımızın kucaklanması ve kaynaştırılması, kamu yatırımlarıyla işsizliğe ve yoksulluğa son verilmesi, Batı Asya Birliği ile Bölgemizde refah ve ilerlemenin yolunun açılmasından oluştuğunu bir kez daha ilan ediyoruz.

Milletimizi, emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin kurdukları tuzak konusunda uyarıyoruz.



--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin