22 Eylül 2010 Çarşamba

Re: Ynt: RE: (MADENCİYİZTR) MADENCİLİKTE YENİ BİR KAVRAM "TEKNİK ELEMAN"

Evet bu tabir benim uzun zamandır dikkatimi çekiyordu ancak odadan bir ses çıkmayınca herhalde maden mühendisi kabul ediliyor sanmıştım. Ancak şu anda anlıyorum ki maden mühendisinin elindeki ve zaten sıkıntılı olan tek mali geliri de kanun yoluyla uçup gitmek üzere. Odamızdan ricam haklarımızın korunması için ciddi bir kamuoyu yaratması aksi taktirde yakında odada var oluş sebebini yitirecektir. 

Ozan UYANIK
Maden Müh.

2010/9/21 umut vural <vural_umut@hotmail.com>

Baran AYDIN beye katılıyorum. kesinlikle bizden gidiyor.biz neden bu yönetmeliklere giremiyoruz. Çokmu pasifisizzzzzzzzzzzzz   Nereye kadar böyle sürecek anlamış değilim...............
                                                                                           


 
Benim anlamadığım konu jeoloji ve jeofizikçiler zemin etüdü ve jeotermal sorumlu müdürlüğü için yaptığı yönerge çalışmalarına maden müh. odası veya madenci örgütleri ne kadar katılım sağlayabildiler ki? katılım sağlandıysa neden bu konularda bizimde söz hakkımız yok bizim çalışmalarıızda lobi faaliyetleri yürütüyorlar da acaba bayındırlığın yönetmeliklerinde bizim lobi faaliyeti yapmamıza ne kadar tahammülleri var.5 yıldır serbest çalışıayorum.bayındırlığa defalarca gittim zemin etüdü için birçok jeologdan daha ii bildiğim halde jeoloji müh olmadığım için etüd yapmama izin verilmedi.Jeotermalde de jeolog jeofizikçi den başkasının sorumlu müdürlüğü veya tetkik,rapor formlarında onlardan başkasının yetkisi kabul edilmiyor.Ne kadar paylaşımcıyız?çok fazla diye düşünüyorum.ama hep giden bizden oluyor nedense.
 
Baran AYDIN

Arkadaslar ben acıkcası jeoloji ve jeofizikçilerin bizle aynı kulvarda olmasına karsıyım.Hem iş kazalarının önüne gecmek için onlarca kanun sartname kanun geliyor ondan sonrada teknik eleman olarak jeoloji ve jeofizikçileri sokuyorlar.Bu iş acemilerle dahada tehlikeli olur kanaatindeyim.Ben bir acık ocak işletmecisi olarak bu olayı madencilikte geri adım kabul ediyorum.Çok sevdigim bir söz vardır ''Ekmek isini ekmekciye vereceksin bi ekmekte fazla vereceksin''.Tüm meslektaslarıma saygılar.
 

Date: Sun, 19 Sep 2010 12:59:57 +0300
Subject: Re: (MADENCİYİZTR) MADENCİLİKTE YENİ BİR KAVRAM "TEKNİK ELEMAN"
From: aakozel@gmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com

HAKKI BEY O KADAR SİNSİCE YERLEŞTİRİLMİŞKİ BEN AÇIKÇASI TEKNİK ELEMAN KELİMESİYLE TEKNİK VE DAİMİ NEZARETÇİLERİ KASTETTİKLERİNİ ANLAMIŞTIM...

19 Eylül 2010 12:48 tarihinde Hakk elbir <h_elbir@yahoo.com> yazdı:

   Abdullah Bey, 5995 Sayılı Kanunla değişik 3213 Sayılı Maden Kanununa Teknik Eleman tabiri girmiş malesef..Madde 31, birinci paragraf...

Hakkı ELBİR




BEN GÖREVİMİ YAPTIM..YÖNETMELİK YAYINLANMADAN UYARDIM..TEKNİK ELEMAN KAVRAMI ÇOK SAÇMA YÖNETMELİKTEN ÇIKARILMALIDIR.MADEN KANUNUNDA YOKTUR..EĞER YÖNETMELİK ÇIKARSA DAVA AÇIP BU MADDE İPTAL EDİLMELİDİR..MESAJIMI VERMİŞ OLAYIM BARİ..
 
 

 
18 Eylül 2010 11:34 tarihinde ergin senol <eruchan1@hotmail.com> yazdı:
abdullah bey şu durum dikkatimi çekti
teknik eleman şartları sağlaması durumunda daimi nezaretçilikte yapabilir diyor.Peki teknik nezaretçilik yapan bir kişi budurumda teknik eleman olarak çalışamayacakmı ki.
Ergin ŞENOL
Maden Mühendisi.


From: oksuz79@hotmail.com
To: madenciyiztr@googlegroups.com
Subject: Re: (MADENCİYİZTR) MADENCİLİKTE YENİ BİR KAVRAM "TEKNİK ELEMAN"
Date: Fri, 17 Sep 2010 18:01:57 +0300


ANLAŞILMAYACAK BİR ŞEY YOK BENCE ABDULLAH BEY ; BU KAVRAMLA BİZİMLE  AYNI İŞİ , JEOLOJİ VE JEOFİZİK MÜHENDİSLERİNİN DE YAPMASI SAĞLANMIŞ.
 
MUSTAFA ÖKSÜZ
MADEN MÜHENDİSİ

Sent: Friday, September 17, 2010 4:54 PM
Subject: (MADENCİYİZTR) MADENCİLİKTE YENİ BİR KAVRAM "TEKNİK ELEMAN"

 
MADEN KANUNU YÖNETMELİĞİ YAYINLANMAK ÜZERE DAHA YAYINLANMADI ENSON HALİ ELİME GEÇİNCE  İLGİMİ ÇEKEN BİR HUSUSU PAYLAŞMAK İSTEDİM.YENİ BİR KAVRAM GETİRİLİYOR.TEKNİK NEZARETÇİ OLACAK DAİMİ NEZARETÇİ OLACAK BİRDE TEKNİK ELEMAN KAVRAMI OLUŞTURULMUŞ AŞAĞIDA O MADDE İLE İLGİLİ BÖLÜMÜ AKTARDIM..NE GEREK VARDI BU KAVRAMA ONU DA ANLAMIŞ DEĞİLİM...SLM KOLAY GELSİN.
 
 
 
Teknik Elemanın Görevi ve istihdam edilmesi


Teknik Elemanın Görevleri

MADDE 137- (1) Teknik eleman, 3213 sayılı Maden Kanunu ve Yönetmeliklerinde yer alan hükümler gereği görevlerini yerine getirmekle yükümlüdür.


Teknik eleman istihdam edilmesi

MADDE 138 – (1) Teknik elemanın istihdam edilmesi için ruhsat sahibince veya Hammadde üretim izin sahibi kamu kurum ve kuruluşunca;

a) Teknik eleman istihdam edilmesi bildirimi (Ek Form-26),

b) Diploma veya çıkış belgesi,

c) Oda sicil belgesi,

d) İstihdam belgesinde adı geçenlere ait imza sirküleri,

ile Genel Müdürlüğe müracaat edilir. Genel Müdürlükçe istihdam işleminin kabul edilmesine engel bir durumun tespit edilmemesi halinde müracaat tarihi esas alınmak kaydıyla istihdam gerçekleşmiş olur.

(2) Ruhsat sahasında birden fazla işletmeci var ise şartların oluşması durumunda her işletmeye ayrı ayrı teknik eleman istihdam edilir.


Teknik elemanın nitelikleri

MADDE 139 – (1) Ruhsat sahasına teknik eleman istihdamı için aşağıdaki şartlar aranır:

  1. Maden, jeoloji, jeofizik mühendisi,

  2. Yeraltı işletmeleri için 65 yaş ve üzerindeki yaşlar için tam teşekküllü Devlet hastanesinden her iki yılda bir yeraltında çalışabileceğine dair heyet raporlu olmak,



Zorunlu olarak teknik eleman çalıştırılacak ruhsat sahaları

MADDE 140– (1) Teknik eleman istihdam edileceği durumlar şunlardır:

a) Tesislerde çalışanlar hariç madencilik faaliyeti kapsamında en az 15 işçi çalıştıran işletmeler,

b) Yeraltı üretim yöntemiyle çalışan işletmeler,
c) Vardiyeli olarak çalışan işletmelerde her varideyede teknik eleman istihdam edilmesi zorunludur.


(2) Yeraltı işletmelerinde işletmede birden fazla işletmeci var ise ve üretim farklı işletmeciler tarafından gerçekleştiriliyorsa her işletme için ayrı ayrı teknik eleman görevlendirilir.

(3) Teknik eleman istihdam edilmesi şartının oluştuğu işletmelerde şartların oluşması durumunda her vardiya için çalışan işçi sayısına göre vardiya başına en az bir teknik eleman görevlendirilir.

(4) Teknik eleman istihdam şartının oluştuğu ancak teknik eleman istihdam edilmediğinin tespiti halinde ruhsat sahası için teknik eleman istihdamı için on beş gün süre verilir. Bu sürede teknik eleman istihdamı yapılmayan sahalarda üretim faaliyetleri durdurulur.

(5) Açık işletmelerde, teknik eleman istihdam şartının oluştuğu durumlarda ve bir ruhsat sahasında birden fazla işletmeci olması halinde sadece bir işletmeye ait alanda istihdam edilebilir. Aynı kişi, diğer işletme veya işletmelerde istihdam edilemez.

(6) Zorunlu olarak istihdam edilen teknik eleman şartları sağlaması durumunda daimi nezaretçilik görevi üstlenebilir.


Görevin sona ermesi;

MADDE 141 – (1) Teknik elemanın görevi; işveren ile yapılan sözleşmenin feshedilerek ruhsat sahibinin azil etmesi, ruhsatların iptali, terki, intikali, tescili (ruhsat sahibi ünvan değişikliklerinin sicil kayıtlarına tescili hariç), ruhsatın birleştirilmesi, teknik elemanın istifası veya ölümü halinde sona erer. Bu gibi durumlarda ruhsat sahibi tarafından en geç on beş gün içerisinde yeni bir teknik eleman istihdam edilmesi zorunludur.

(2) Teknik elemanın istifa ve azillerinin Genel Müdürlüğe on beş gün içinde bildirilmesi zorunludur.


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Teknik ve Daimi Nezaretçiler ile Teknik Elemanlar İçin

Ortak Hükümler


Teknik ve Daimi Nezaretçiler ile Teknik Elemanlar olmadan üretim yapılması

MADDE 142- 1)Teknik ve/veya daimi nezaretçi ile teknik eleman olmadan maden işletme faaliyetinin yapılması halinde ruhsat teminatı irat kaydedilerek faaliyet durdurulur. Maden mühendisi ve teknik eleman istihdamı/nezareti sağlanması ile faaliyete izin verilir. Ancak, bu hükümlere göre yapı ve inşaat hammaddeleri üretimi için izin alan kamu kurum ve kuruluşlarının sadece faaliyetleri durdurulur.

2) Teknik ve/veya daimi nezaretçi ile teknik elemana yapılacak tebligatlar için yazışma adresi, teknik nezaretçi atama ve/veya daimi nezaretçi ve teknik eleman görevlendirme işlemi esnasında Genel Müdürlüğe bildirilen adrestir. Adres değişikliği bildirilmediği taktirde mevcut adrese yapılan tebligatlar teknik ve/veya daimi nezaretçi ve/veya teknik elemana tebliğ edilmiş sayılır.





--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com
Madencilerin internette buluşma noktası
www.madenciforum.com
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


__________ ESET NOD32 Antivirus Akıllı Güvenlik tarafından sağlanan bilgiler, virüs imza veritabanı sürümü: 5458 (20100917) __________

İleti ESET NOD32 Antivirus Akıllı Güvenlik tarafından denetlendi.

part000.txt - saglam
part001.htm - saglam

http://www.nod32.com.tr

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.



--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com
Madencilerin internette buluşma noktası
www.madenciforum.com
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.



--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
www.madenilan.com
Madencilerin internette buluşma noktası
www.madenciforum.com
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.



--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.