25 Nisan 2011 Pazartesi

((slayt izle)) NATOPERESTLER - Yalakalık İrsidir


 

NATOPERESTLER - Yalakalık İrsidir

Bülent ESİNOĞLU

 

CIA’nın örtülü operasyonları, yayın organları tarafından, Türk halkının üzerine masum bir haber ve yorummuş gibi boca edilir.

Haber ve yorummuş gibi boca edilme işinde, Cumhuriyet Gazetesi hep öne çıkar. Solcu gibi görünmesi, halk nezdinde güven sağlıyor gibi görünmesi, bu tür haberlerin bu gazeteye sızdırılmasında önemli rol oynar.

Cumhuriyet Gazetesinin Dış Haberler Servisi, İsrail ve Amerika ile haberler yapar. İsrail ve Amerika’nın İslam ülkelerinde yaptığı mezalim, laiklik penceresinden Türk halkına çok doğru uygulamalar gibi aktarılır.

Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, “Türkiye’de NATO’yu sevdirme Kampanyası” başlıklı bir makale yazmış.

Dikkatle okudum, Çakırözer bu sevdirme kampanyasının ne tarafında diye…

Son yıllarda, Türk halkının NATO’ya güvenini yitirdiğinden söz ediyor. NATO’nun Türk halkı nezdinde yeniden güven kazanması için NATO, gençlik üzerinde çalışma yapacakmış. Yazı bir makaleden ve yorumdan çok haber niteliğinde.

Yani medya kanalı ile NATO öyle bir imaj tazeleme çalışması yapacak ki, bize medya kanalı ile “NATO’yu sevin” diyecekler, bizde seveceğiz.

Çakırözer’in verdiği haberden sonra, şu cümlesine bakın, Cumhuriyet Gazetesinin en öndeki kişisinin, Amerika’yı bize sevdirmek için ne kadar uğraştığına siz karar verin.

“Veto gücüne sahip olduğumuz ve bölgesel-küresel barışı sağlamak için önemli görevler üstlendiğimiz NATO’nun, Türk halkı nezdinde imajının düzeltilmesi Türkiye’nin kendi ulusal çıkarları açısından önemlidir.”

Amerika’nın çıkarları ancak bu kadar ince bir teknikle savunulur. Bu cümledeki Türkiye kelimesini kaldırın yerine Amerika koyun daha iyi.

Yani Çakırözer’e göre, NATO’nun Afganistan'da Müslümanların canına kıyması bir modernizasyon ve demokrasi hareketi, NATO’nun Libya saldırısı demokrasi hareketi oluyor.

Türk halkı bu beyleri solcu sanıyor. Cumhuriyet Gazetesini de solcu sanıyor.

Emperyalizmi bize küreselleşme ve demokrasi diye anlatanlar solcu olamazlar.

Çakırözer’in şunu bildiğinden eminim.

NATO bir savunma örgütü değildir.

NATO Batının saldırı aygıtıdır.

NATO savunmaz böler.

Emperyalizmin Türk halkı nezdinde imajını düzeltmeye Cumhuriyet Gazetesinin gücü yetmez.

Emperyalizme, emperyalizm denir. Başka bir şey denmez. Emperyalizmi, uluslararası ilişkiymiş gibi Türk halkına kakalamanın artık modası geçmiştir.

Cumhuriyet Gazetesinin sürekli tiraj kaybetmesi de bundandır.

Emperyalizme karşı olmadan solcu olunamaz. Anti emperyalizmin kendini ifade ettiği tek gazetenin Aydınlık olacağı görünmektedir.

22.4.2011, bulentesinoglu@gmail.com

 


--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin