30 Nisan 2011 Cumartesi

((slayt izle)) Ey Mersin İçel'liler Ey Diyarbakır'lılar Uyanın Çılgın Proje Geliyor!

EY MERSİN İÇEL’LİLER EY DİYARBAKIR’LILAR UYANIN ÇILGIN PROJE GELİYOR!

Dile Gelin hoş gelir ley, ley gümbür ley.

Mersin de diz boyu işsizlik. Emeklinin aldığı emekleme maaşı. Emeklilik yaşı çıkmış bilmem kaçlara. Sokaklar ateş alanına dönmüş. Suç oranında ki patlama ve boşanmalarda ki patlama.

Yarın Deprem olsa bizleri kim kayıra. Esnaf bitmiş. Kredi kartı borçları! Ödenemeyen tüketici kredileri! Ev kredileri altında ezilen bir yığın insan.

Dershanelere taksit yatırmak meselesi! Böylece uzar gider. Çocuklar büyür. Sonrasında Askerlik. Vatani görev. Kan ağlayan analar babalar.

Olmadı. Olmadı. Olmaz. Vur! Vur! Vur! Davula. Güm, güm gümlesin diley. Kız oğlanı sevmiş dünya bana neylesin.

Geliyor. Geliyor. Çılgın Proje geliyor. 100 Milyar Dolara mal oluverir. 15 Milyon nüfustan 30 Milyon nüfusa çıkıverir. Anadolu boşalır. Göç, göç üstüne göç.

Proje şimdi 30 yıl derler sonrasında 50 yılda bitiriverirler. Şimdi 100 Milyar Dolar derler 500 Milyar Dolara işe yaramaz bir iş çıkarıverirler.

Ama olsun. Olsun. Yeter ki olsun. Olsun. Adı Çılgın soyadı Oy almaya yönelik Proje olsun. Olsun. Yeter ki olsun. Olsun.

Mersin İçel’iler uyanın. Sokaklar alev, alev yanmakta. Borç üstüne borç! Güvensiz bir gelecek. Yanan, yanan üstüne!

CHP Lideri içinde insan yok diyor. Diyarbakırlılar bizlere bu zamana kadar yatırım yapılmadı diyor. Yapılmaz. Yapmayacaklar. Yoksa siz yapacaklar mı zannettiniz. Yapmazlar. Göç edin İstanbul’a. Unutun Diyarbakır’ı unutun Mersin İçel’i. Unutun.

Toplumsal Barışmış! Hangi barış. Nasıl barışacağız. Çılgın Projeyle mi? Dün CHP Liderine nerden bulacaksın parayı diyenler, bugün para lafı falan etmemekteler.

Çılgın Proje bir dayatmadır. Dış ve iç Mihrakların dayatmasıdır. Yanmış mıyız? Aç mıyız? Birbirimizi mi öldürmekteyiz. Umurlarında değiller.

Diyarbakır, Mersin İçel uyanın. Kalkın ayağa. Ve görün. Bunların düşüncelerinde Woody Allen KKK Hakkında söylediği bir söz yer almakta. Bakın o söz neymiş. “ Bence onların Yürüme Özgürlüğünü ölümüne savunmalıyız. Ve sonra sokağa çıkıp beysbol sopalarıyla karşılamalıyız”

Bu kabul edilebilir değildir. Ancak ve ancak Voltaire’nin dediği gibi “ Söylediklerini onaylamıyorum, fakat ölümüne de olsa konuşma hakkını savunacağım” düşüncesiyle yola çıkılmalıdır.

Ey Diyarbakır Halkı ey Mersin İçel halkı çılgın projeye gerekli cevabı verin. Verin ki yarın çocuklarınız işsiz olmasın. Verin ki yarın torunlarınız birer ikişer beysbol sopalarıyla karşılanmasın. Mersin İçel Burak CANLI

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin