28 Nisan 2011 Perşembe

(MADENCİYİZTR) EKSİ 400 METREDE BASIN TOPLANTISI

EKSİ 400 METREDE BASIN TOPLANTISI 
Bookmark and Share 
28.04.2011 16:38
BARTIN (İHA) - Batı Karadeniz'in enerji üssü yapılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. 
Bartın'ın Amasra ilçesinde, Hema Endüstri A.Ş. tarafından yürütülen Batı Karadeniz Enerji Üssü Projesi kapsamında Hema -1 kuyusunda eksi (-) 400 metrede basın toplantısı düzenlendi. Bartın ve Zonguldak'tan gelen gazeteciler eksi 400 metreye indi. Eksi 400 metredeki çalışmaları görüntüleyen gazetecilere, Hema Endüstri A.Ş. İşletme Müdürü Maden Mühendisi Mustafa Suvar çalışmalar hakkında bilgi verdi. Eksi 400 metredeki basın toplantısına, Hattat Holding Yeni Projeler Direktörü Tolga Tonguç, Nedim Özturan,
Kurumsal İletişim Departmanı ve gazeteciler katıldı. Yılda ilk etapta 5 milyon ton kömürü çıkarıp ülke ekonomisine kazandırmak istediklerini belirten Mustafa Suvar, "Burada kömürün ucu bucağı yok. Kömür rezervi her tarafa yayılıyor. İşletme ömrümüz bu sayede uzayacak. Gerekli yatırımları sağlarsak, çalışmalarımız her yıl üreteceğimiz miktarı artıracak şekilde olacaktır. Dört bölgede kömür araştırması yaptık ve her bölgede 35'er milyon ton kömür rezervi var. Bu 4 bölümden yaklaşık 105 milyon ton kömürümüz
bulunmaktadır. Kömür hesaplamaları yapılırken atlanmış bir sürü bölge var. Yeraltındaki serveti çıkarıp ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca ikinci etaba da bu rezervi 10 milyon tona çıkaracağımıza inanıyoruz" dedi. 
İşletme Müdürü Maden Mühendisi Mustafa Suvar, ocaklarda metan gazı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Grizu var. Dünyanın bir çok ülkesi ile metan gazı konusunda ortak görüşmeler yapıyoruz. Artık metan gazı emme çalışmaları ile birlikte ocakları da güvenli hale getireceğiz. Ayrıca, ocaklarımız en son teknolojik çalışmalarla güvenli haldedir. Yakın zamanda bu projemizi de kamuoyuna açıklayacağız. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, Hema'nın ocaklarında metan gazı patlaması ve metan gazından zehirlenme olmayacak.
Bu çalışmamız bir çok maden ocağında kullanılacaktır." 
Hema Endüstri A.Ş. Kazpınar köyünde bulunan Hema 3 kuyusunun olduğu alana kömür yıkama tesisi kuracak. İşletme Müdürü Mustafa Suvar, şunları söyledi: "Buraya kuracağımız laver yıkama tesisi ile birlikte yıllık 5 milyon tonluk kömürün yıkanacağı tesisi kuruyoruz. Bu tesisin hiç bir çevreye zararı olmayacak. Buradaki tesiste depolama imkanımız olacak. Burada yıkanan kömürün tozu, pisliği veya herhangi bir zararı ne denize ne de çevreye bırakılacaktır. Depolama alanları ile bunları gömeceğiz." 
MADEN OCAKLARINDA BİN 150 İŞÇİ ÇALIŞIYOR 
Hema Endüstri A.Ş. İşletme Müdürü Mustafa Suvar, gazetecilerin "Çinli işçiler nerede?" sorusu üzerine işyerinde toplam bin 150 işçi çalıştırdıklarını belirtti. Suvar, maden mühendisi, jeoloji mühendisi ve diğer mühendis ve teknisyenlerin sayısının 70 olduğunu anlatarak sözlerine şöyle devam etti: "İşçi sayımız ise bin 150'dir. Toplam işyerimizde bin 220 kişi çalışmaktadır. Bu ilk etapta söylediğimiz rakamdır. Bu bölgenin çalışanlarını işe alıyoruz. Kuyu açma çalışmalarında Çinli işçiler çalıştı. Çünkü,
kuyu açma çalışmaları için Türkiye'de bunu yapan firma yok. Bundan sonra da şirketimizde yabancı işçiler çalışabilir. Bu normal. Ama şu an bir kaç Çinli dışında çalışan yabancı işçi yok. Biz bundan sonra da özellikle Bartın ve köylerinden işçi alıp çalıştıracağız." 
Hema Endüstri A.Ş. İşletme Müdürü Mustafa Suvar, gazeteciler tarafından yöneltilen soruları da yanıtladı. 
Hema Endüstri A.Ş. tarafından yapılan kuyu açma çalışmaları sırasında "Metan gazı emme" çalışmaları devreye giriyor. Birçok maden kazasının maden ocaklarındaki metan gazının patlaması sonucu meydana gelmesi üzerine Hema tarafından yapılan çalışmalar Türkiye'deki maden ocaklarında örnek teşkil edeceği belirtildi. Daha sonra gazeteciler kuyulardan çıkan karotlar ve karot bankası, kömür numuneleri, kömür üretim alanları, vinç odası, kömür galerileri, kuyular ve Hema'nın tesislerini gezdi.

--
Bilgi, paylaştıkça çoğalır.
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
İş Sağ ve Güv.Uzmanı
İşyeri hekimi ve İş Güvenliği uzman  Eğitimcisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.