30 Nisan 2011 Cumartesi

RE: (MADENCİYİZTR) kıymet takdiri?

Selamlar, gayrimenkul yani taşınmaz takdirlerini gayrimenkul eksperleri yapar. ancak onların çoğu tarımsal nitelikli taşınmaz kapsamındaki gayrimenkulleri değerlendirir. ben aynı zamanda gayrimenkul eksperliği yapan bir maden mühendisi olarak şöyle söyleyebilirim ki; bölgenizdeki kıymet takdiri 2 yöntem ile gerçekleşir. 1 bahse konu taşınmazın tarımsal niteliği, 2 bahse konu taşınmazın rezerv niteliği. sanırım sizin önemsediğiniz 2. si bu konuda yardımcı görüşüm şu dur, rezerv tespiti için mevcut karot sondajlarınızdan görünür muhtemel ve mümkün rezevlerinizi tespit ediniz. 3 rezervinde aritmetik ortalamasını alarak sonuç rezerviniz için kağıt üzerinde bir proje ve yıllık üretim (amortisman ve giderleriniz kapsayan) simülasyonu yapın. özet ile 1 yıl içerisinde (işletme aşamasında) ocak başı satış bedelinizi ve kazancınızı tespit edin. Gayrimenkuller 15 ile 20 yıl arasında geri dönüş sağlar. yani yıllık satış bedelinizi 15-20 arası bir katsayı ile çarpın ve satışa sunun. size basit anlamda gayrimenkul üzerinden örnek vericeğim.
 
örneğin bir taşınmazın aylık kira (gelir) bedeli 300 tl olsun. 1 yıllık getirisi 300x12 ay=3.600 tl bu bedeli amortisman olan 15-20 yıl arasında bir bedel seçin mesela 20 yıl olsun
 
3.600x20 =72.000 TL satış bedelini bulursunuz.(+/- %10 yıpranma insiyatifinizdedir) maden ocağına uygulaması ise 1 yıllık simülatif gelirin 15-20 yıl arası her hangi bir katsayı örneğin 17 yıl veya 19 yıl ile çarpın ve ocağınızın bedelini bulun...
 
kolay gelsin....
 

Date: Fri, 29 Apr 2011 14:35:00 -0700
From: ilgun2003@yahoo.com
Subject: (MADENCİYİZTR) kıymet takdiri?
To: madenciyiztr@googlegroups.com

 

  • BAKİR BİR SAHANIN İŞLETME RUHSATININ DEVRİ SÖZ KONUSUDUR.

      DEVİR ÖNCESİ KIYMET TAKDİRİ TALEP EDİLMEKTEDİR.

 

  • HENÜZ HERHANGİ BİR TESİS YATIRIMI YAPILMAMIŞ, ÜRETİME YÖNELİK ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ BAHSE KONU SAHADA SADECE MICIR İŞLETME RUHSATI VE İZNİ MEVCUTTUR.

 

  • REZERV TESPİTİ İÇİN KAROT SANDIKLARI (ÖRNEKLERİ) MEVCUTTUR VE EKSİKSİZDİR; REZERV SORUNU GÖRÜLMEMEKTEDİR.

 

  • ANCAK ÜRETİM VE SATIŞ GERÇEKLEŞMEMİŞ, HERHANGİ BİR MAKİNE EKİPMAN YATIRIMI YAPILMAMIŞ SAHANIN KIYMET TAKDİRİ NASIL YAPILABİLİR?

 

  • BÖLGEDEKİ MICIR PİYASASINI VE MICIRIN SATIŞ FİYATLARINI BİLİYORUZ.

 

 

SLM VE SAYGILARIMLA…


--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.