27 Nisan 2011 Çarşamba

((slayt izle)) Hürriyet, Ancak Halkın Hükümeti Kontrol Ettiği Yerler de Vardır! Mersin İçel Burak Canlı

HÜRRİYET, ANCAK HALKIN HÜKÜMETİ KONTROL ETTİĞİ YERLER DE VARDIR!

Hürriyet, ancak halkın hükümeti kontrol ettiği yerler de vardır! Bu sözü Woodrow Wilson söylemiş. Tanımam. Wilson İlkelerini duymuştum. Ama bilmem.

Bilenler şimdi neredeler acaba? Yani Halkın Hükümeti Kontrol etmesi gerektiğini düşünenlerden bahsetmekteyim. Neredeler?

Bir adet yazı yazdım. Yayınlayamayacağım. Korkutuldum. Ürktüm. Başka bir adet yazayım dedim. Başlığa bir bakın hele. Karşıma ne çıktı.

Sevgili arkadaşlar uzun, uzun anlatmaya evelemeye gevelemeye gerek bulunmamaktadır. Yüz yıllardır vurulan cop aynı coptur. Copu vurduran aynı kuvvet aynı fikir aynı anlayıştır.

Copa, işkenceye, asmaya kesmeye karşı gibi davranıp bunları yapanları alkışlamanın da bir anlam ve manası bulunmamaktadır.

Woody Allen “ Bence onların yürüme özgürlüğünü ölümüne savunmalıyız. Ve Sonra sokağa çıkıp beysbol sopalarıyla karşılamalıyız” demiştir.

Evet. Önce savun. Sonra beysbol sopalarıyla onları karşıla. Savunmak beysbol sopalarıyla karşılayabilmek için yapılmakta. Vur baba. Vur baba. İndir. Alaşağı. Acıma. Değil on bin genç yüz bin genç çıkar.

Kır. Dök. Meydan boş. Durma. Haydi, birlikte ıslanmaya birlikte beysbol sopalarıyla yürümeye devam. Yiğitler. Haydi. Durmayın.

Ah Woody Allen. Ah ki ne ah! Ne yapacaksın. F. Schiller ne demiş “ Böcek olmayı kabullenenler ezilince şikâyet etmemelidir” demiş.

Adamlar Carlye!nin dediği gibi “ En büyük yanlışlık, yanlışlık diye bir şey tanımamaktır” diye söylediği şekil de büyük yanlışlık içerisindeler. Hemencecik tatmin olmaktalar. Adamların işi tatmin olmak!

Voltaire “ Söylediklerini onaylamıyorum, fakat ölümüne de olsa konuşma hakkını savunacağım” demiş. Ama onu dinleyen okuyan adama alan bulunmamakta.

Thomas Paine “İnsanlar Hükümetten korktuğu zaman, zorbalık; hükümet insanlardan korktuğu zaman, özgürlük vardır” demiş. Devamında da bakın kim ne demiş.

Mustafa Kemal Atatürk “ Özgürlük Olmayan bir ülkede ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kuruluşun anası özgürlüktür”.

Sayın ve Sevgili Atamızın adını milyonda bir zikretsem milyonda bir yazmış olsam da sen büyüksün Atam. Mersin İçel Burak Canlı

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin