28 Nisan 2011 Perşembe

(MADENCİYİZTR) FEKE'DE MADEN OCAĞINDAKİ PATLAMA 1 ölü

FEKE'DE MADEN OCAĞINDAKİ PATLAMA
2011-04-28 

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Tortolu köyündeki barit maden ocağında 1 kişinin ölümü, 1'i ağır 2 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaya patlatıldığı sanılan dinamitlerin neden olduğu öğrenildi. ...

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Tortolu köyündeki barit maden ocağında 1 kişinin ölümü,1'i ağır 2 kişinin yaralanmasına neden olan patlamaya patlatıldığı sanılan dinamitlerin neden olduğu öğrenildi. 
Edinilen bilgiye göre,Tortolu köyündeki barit maden ocağında saat 11.15 sıralarında kimyasal yabancı maddelerin birleştirilmesi ile patlama ve ardından göçük meydana geldi.Patlamada 1 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi de yaralandı.Yaralı işçilerden iki eli kopan ve bacağı kırılan Nusret Durmuş (39) 112 Hızır Acil Servis'e bağlı ambulans helikopterle Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilirken, yaralı Hüseyin Topuz (39) da Feke ilçesinden gelen 112 ambulansı ile Kozan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.Topuz,burada yapılan ilk tedavisinin ardından Adana'ya sevk edildi.Olay yerine gelen savcı inceleme yaparken, patlamada hayatını kaybeden Karaisalı nüfusuna kayıtlı Samet Fırtına'nın (20) cesedi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Maden ocağına gelen Feke Kaymakamı Bünyamin Kuş, jandarma ve köy muhtarı Nimet Topak'tan bilgi aldı. 
10 işçinin çalıştığı maden ocağında ateşçi olarak çalışan Cumali adlı işçi ifadesinde,"Arkadaşlarımın bir gün önce patlattık zannettikleri dinamitlerin patlamaması neticesinde bugün de istenmeyen bu olay yaşandı" dedi.Yerin 35. metresinde gerçekleşen patlama ile ilgili savcılık soruşturma başlattı.

--
Bilgi, paylaştıkça çoğalır.
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
İş Sağ ve Güv.Uzmanı
İşyeri hekimi ve İş Güvenliği uzman  Eğitimcisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.