15 Nisan 2010 Perşembe

((slayt izle)) Önüm Sağım Solum Sobe Saklanmayan Ebe ve İktidar yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

ÖNÜM SAĞIM SOLUM SOBE SAKLANMAYAN EBE VE İKTİDAR yazan: Mersin İçel İlinden Burak CANLI

 

Çocukluk yıllarımı iyi geçirebildiğimi söylemem zor. Şimdiler de hasret kaldığım bir takım şeyleri alıyor ve yapıyorum. Lakin benimkisi boşa nefes tüketmek gibi. Çünkü bana vermesi gereken beklediğim sevinci tattırmıyor.

 

Önüm sağım solum ebe saklanmayan ebe. Hangi çocuk oynamamıştır. Temel oyun. Zevkin ve paylaşımın doruğa çıktığı oyunlar. Ta ki geçen güne kadar ben hiç oynamamıştım. Ama artık bu oyun benim kaderim. Yumrukların havada uçuştuğu bir sistem! Suikasta mı gidersin. Yoksa Silivri’ye mi. Seç bakalım. Senin için hangisi hayırlı.

 

Şimdiler de siyaset yapanlar için oynanan bir oyun bu. Saklanmayan kimse kalmayana dek! Sobelenecek ve ebe yapılacak her bir kimseyi alıyorlar. Ortalıkta kimsecikler kalmadı. Kalmayacak. Ya sobelenmeyeceksin. Ya da sobelenmeyecek. Yoksa ebe sen olursun. Oyunda bulunan 70 milyon insan bulunmakta. Ama ebe olacaklar öne çıkanlar gibi görünse de iş öyle değildir.

 

Sıranı bekleyeceksin. Ebe olmak için sıranı bekleyeceksin. Öncelikle ortalıkla avazı çıktığı kadar bağıranları alırlar. Sonrası da yavaş, yavaş sıra sana gelir. Son aşamada da en dip köşelere saklananları bulurlar.

 

Süvarilerin yardıma koşmasını beklemeye gerek bulunmamakta. Çünkü tüm süvariler ebelenmiş bulunmakta. Artık tek başınasın. Doğrunla yanlışınla teksin.

 

Demokrasi anlayışını geliştirmek gerekmekte! Bunun için fabrikalara bunun için NASA’ya ihtiyaç bulunmamakta. Gerçi her bir şey birlikte gelişir. Takip eden bir hızla ama gene de bu anlayışın gelişebilmesi için düşünen yazan ve bunları da konuşan insanlara ihtiyacımız bulunmaktadır.

 

Ne var ki tüm bunlar bezdirilmiş durumdadırlar. Ezilmeyenleri Silivrilerde, Ezilmeyenleri Şehir mezarlıklarında yatmaktadır. Olmadı bir kaçı da ülkeye dönüş yapamamaktadırlar.

 

Bulunduğunuz konumdan bu yazıyı okurken burnunuzu oynatıp da bana ne ya diyebilirsiniz. Diyin de. Zaten bana ne diyebilen olduğunuz için rahatsınız. Ama rahatınız şimdilik. Ömrünüzün sonuna kadar rahat olmayı başarsanız dahi bir gün çocuklarınız bir gün torunlarınız rahat olmayacaklar.

 

Bilesiniz ki İktidar kurduğu otoritesini insanları korkutmadan sevgiyle ve şefkatle sürdürür. Her bir fikre açık olur. Yıkıcı değil yapıcı olur. Sever, kollar, bakar. İşi insan açısından ele alır. Unutmayın marifet bugünler de sevilmek değildir. Asıl olan hüner elden gücün elden Silivri’nin elden yumrukların gittiği günlerde de sevilebilmeyi başarabilmektedir.

 

Beni babam sevmemiş. Ben anamı sevmemişim. Ama isterim ki anamda, babamda, bende seveyim iktidarı. Yoksa anam ağlar. Tüm milletin anasının ağladığı gibi. Yoksa babam gider. Tüm milletin faturaları ödemekten hacze düşen babaları gibi. Yoksa ben de yazarım. Diğer tüm köşe yazarları gibi!

 

                         YARINI OLMAYAN ADAM MERSİN İÇEL İLİNDEN BURAK CANLI

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin