9 Nisan 2010 Cuma

(MADENCİYİZTR) Yozgatlı firma, Afrika'da altın çıkarmaya hazırlanıyor

Yozgatlı firma, Afrika'da altın çıkarmaya hazırlanıyor
Yozgatlı Irmak Grup, Batı Afrika'nın değerli madenleri ile ünlü ülkesi Mali'de altın madeni işletmek için gün sayıyor.
09 Nisan 2010 / 08:29160 kilometrekarelik alanda altın çıkarmak için izin alan Irmak Grup, Amerikalı ortağı ile birlikte 2011 yılında altın üretmeye hazırlanıyor.
 
Firma bu yatırımı ile, dünya işlenmiş altın ihracatında 2. sırada olan Türk altın sektörünün vizyonunu ve vitrinini değiştirmeyi hedefliyor. Zaman'a konuşan Irmak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 1974 yılından beri altın sektörünün içinde aktif olarak yer aldıklarını, İstanbul Kapalıçarşı'da temelleri atılan grubun bugün Idagold markasıyla hem iç piyasaya hem de yurtdışına kendi tasarımı olan ürünleri pazarladığını söyledi. Akgül, firma olarak altın ihracatında Türkiye'nin ilk 100 firması arasında yer aldıklarını, ürettikleri ürünün yüzde 70'ini başta Ortadoğu, Afrika olmak üzere AB ülkelerine gönderdiklerini belirtti.
 
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Afrika'ya giden bir Türk şirketi vasıtası ile Mali'deki altın madeni işletme işine soyundukları bilgisini veren Akgül, "Mali'deki Türk okulu yöneticilerinin çok büyük desteğini gördük. 160 kilometrekarelik alan altın çıkarmak üzere bize tahsis edildi. Mali'deki altın madenlerinin verimliliği çok yüksek. Mali, pırlanta, zümrüt ve elmas gibi değerli madenleri ile ünlü bir ülke. Bize tahsis edilen araziye komşu madenlerde şu anda ABD, İngiliz ve Angolalılar altın üretiyor. 2006 yılında biz bu işe girdik. 2010 yılında maden işletme ve arazi tahsisi için izinleri aldık. Altın rezervi ile ilgili çalışmalarımız da olumlu neticelendi." dedi. Altın çıkarma işi için ABD'li bir şirketle 3 aydır görüştüklerini anlatan Yüksel Akgül, partnerleri ABD'li firmanın Mali'ye, 150 milyon dolarlık makine parkuru kuracağını ve 2011 yılının başında Mali'de altın çıkarmaya başlayacaklarını söyledi. Şu anda kendileri dışında altın çıkarmak için Afrika'da çalışma yapan başka Türk firmalarının da olduğunu belirten Akgül, "Fakat halihazırda altın çıkaran yok. İnşallah yurtdışında altın çıkarma işinde ilk biz olacağız." diye konuştu.
 
ZAMAN
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.