13 Nisan 2010 Salı

(MADENCİYİZTR) 40 Günlük Yaşam Savaşını Kazandı

40 Günlük Yaşam Savaşını Kazandı
 
 
BALIKESİR'in Dursunbey İlçesi'ndeki maden ocağında 24 Şubat tarihinde meydana gelen grizu patlamasında vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle ağır yaralanan Ahmet Karaca (32), tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi Yanık ünitesi´nde 40 gün sonra yaşam mücadelesini kazandı.
Dursunbey İlçesi'ndeki kömür madeninde çalışan, evli ve 1 çocuk babası Ahmet Karaca, 24 Şubat tarihinde meydana gelen grizu patlamasında madenin yaklaşık 500 metre altından ağır yaralı olarak çıkarılıp kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde hayata tutundu. Vücudunun yüzde 70'inin yanık ve ciğerlerinin de ciddi ölçüde zarar görmüş olması nedeniyle 40 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kalan Ahmet Karaca, kendine gelmeye başlayınca da 8 gün önce servise alındı. Yoğun bakımdaki 10 gününün solunum destek cihazına bağlı geçtiğini aktaran Karaca, ''Madenin 500 metre altında çalışıyordum. Aniden patlama oldu. Alevler bir anda her yeri sardı. Kaçmaya çalıştım ancak alevlerden kurtulamadım. En son hatırladığım şey alevleri gördüğümde 'kaçın' dediğim oldu. Patlama nedeniyle tozdan hiç bir şey göremedim. Daha sonra beni çıkarmışlar ve hastaneye getirmişler, doktorlar ve hemşireler benimle çok ilgilendi. Burada beni sürekli uyuttular, ölümden döndüm. Herkese teşekkür ederim' dedi.
 
''KURTULMASI MUCİZE'
 
Denizli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sami Cebelli ise maden işçisi Ahmet Karaca´nın kurtulmasının mucize olduğunu belirterek, ''Hastamız ilk geldiğinde yüzde 70 yanık ayrıca ciğerlerinde de hasar vardı. 40 gün yoğun bakımda kaldı. 10 gün de solunum cihazıyla yaşadı. çok endişelenmiştik. Ancak hastamızın yaşama direnci ve Yanık ünitesi´ndeki çalışanların gayretiyle atlattı. Hastanın atlattığı tablo çok ağır, yaşaması mucize denebilir. Şimdi fizik tedaviye başladık. 1 ay sonra taburcu olabilecek duruma gelecek' diye konuştu.
 
Ramazan çETİN/DENİZLİ, (DHA) 13.04.2010 16:38 [2004060]  
 
 
--
Aracısız ve ücretsiz ilan portalı
(Maden Müh iş ilanları+Madencilikle ilgili tüm ilanlar)
Madencilerin internette buluşma noktası
Abdullah AKÖZEL
Maden Yük.Mühendisi
0506 427 42 22   aakozel@gmail.com
 

--
www.madenilan.com (Aracısız ve ücretsiz madencilik ilan portalı)
Grubun sahibiyle iletişim:Maden Yük.Müh. Abdullah AKÖZEL. aakozel@gmail.com 0506 427 42 22
Bu mesajı Google Grupları "MADENCİYİZTR" grubu.na üye olduğunuzdan aldınız.
Bu gruba posta göndermek için , mail atın : madenciyiztr@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin:
madenciyiztr+unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için,
http://groups.google.com.tr/group/madenciyiztr?hl=tr adresinde bu grubu
ziyaret ediniz.