15 Ekim 2016 Cumartesi

((slayt izle)) Küfrün ve kâfirliğin farklı değerlendirilmesi

Küfrün ve kâfirliğin farklı değerlendirilmesi

Allah'ı Kutsak kitapları ve Peygamberleri inkar eden bir yazışma arkadaşına yazdığım cevabi bir yazıya verdiği cevapta. Ona göre olmayan onun gerçeklerini inkar ederek benim kafir olduğumu ve küfrün gerçeği inkar olmasına bağladığı yazısına verdiğim cevap.

Oraj Bey

İlahi din olan ve insanın başlangıcından beri gönderilen bütün dinler ilahi dinlerdir.

Bu dinleri Getiren Peygamberler ile kutsal kitapların insanlara getirdiği ilahi bilgilerde de esasta değişiklik yoktur.

Allah ilahiyatı nasıl Peygamberlerine nasıl öğretti ise kaç asır ara ile gelmiş olurlarsa olsunlar ilahi öğreti aynıdır.

Sadece geldiği zamanlarda ki uygulanacak şeriatlarda Allah'ın takdiri ile zaman ve zemine uygun şartlara göre bazı farklılıklar olmuştur. 

İnsanlar içinden o ilahi dinleri ve gönderen tek İlahı inkâr ile kafir olanlar olmuştur. Yalan söz zaten bir küfürdür.

Bilerek ve ısrar ile ilahi kaynakları inkâr edenlere de kafir denilir. Bilim ile ilim farklıdır. Bilim insandaki beş duyu ile idrak edilebilen algılanan alanların derinliğine doğru yapılan araştırmaların yoldaki rastladığı bilim konuları ile belli alanlar ile sınırlıdır. 

Hâlbuki ilim kalp ve ya gönül olarak ifade ettiğimiz sonsuz boyutlara açılan  Keşifleri yaşamak hali ile ulaşılan ve bu dünyada kelimeler ile ancak aynı ilimlere sahip olanlar ile anlaşa bileceğimiz ama buna dahi ihtiyaç kalmadan da anlaşabileceğimiz alanlardır. Bu ilim alanlarından kalbe gelen ilmi âlemlerdeki verilerin bu âlemde karşılığı olabilecek hiç bir nesne yoktur ki o nesnenin bir de bu âlemde adı da olsun ki şuna benzer diye diye her hangi birisi size anlata bilsin. Anlatamaz çünkü siz farkına varmadan kendinizde bu boyutlara açılan kalp kapılarını kapatmışsınız ki, beş duyunuzun da sadece bu alem frekansına açık tarafı kalmış ve sizi zaman zaman yoklaması gereken acaba ben mi yanılıyorum düşüncelerine olumlu tepki vermek yerine ben bildiğimi okurun. Allah varsa bile bana bir şey yapamaz havalarındasınız.

Bu yüzden sizin ile Kalp Gönül frekanslarında iletişim kurabilmemiz nerede ise imkânsızdır. Ama belki bu gibi sözlerimin ileri ki yıllarda başka bir yaşam kırıntısı ile size açılması da mümkün olabilir. Bu durumda Kâfirin tarifinin içinde onların gözleri vardır ama görmezler, Kulakları vardır duymazlar. Sen görmeyene gösteremezsin arkasını dönüp gidene de duyuramazsın ayetlerinde geçen, kişi inatla inkâr ettiği şeye kalbini kapatmak ile diğer azalarını da kapatmış olur. Bu sözlerin Kuranda geçen ayetlerden alınmış özetlerdir. İncillerde ise İsa As. Şöyle der. Tanrının melekûtuhu ne yerdedir ne göktedir. O sizin içinizdedir.  

Baba (Tanrı) bendedir. Bende ondayım. Ben sizdeyim, siz de bendesiniz. Bunlar size saçma şeyler gibi görünebilir.

Aslında aralarında Allah Hakkında tanrı baba gibi belki tercüme hatalarından da kaynaklana bilen farklı isimler kullanılsa da, doğru sözlerdir. Ancak sizin bu sözlerin manasını anlayabilmeniz için bilim dünyasının belki daha asırlarca çalışması gerekmektedir ki, buna da ömür yetmez. O zamanın kâfirleri de bunu bilmeyecek ne var. Zaten her şey bir şeyin, bir şeyde her şeyin içindedir, diyerek tasavvuf ehlinin bu sözler ile açıkladıkları cümleyi materyalist dünyanın materyallerinin gittikçe madde olmaktan tamamen uzaklaşacağını sadece sonsuz sayıda frekanslardan bir dalga boyunda sıkışmışlıklarını anlayacaklardır. Bunları Cami hocaları içinde ararsanız önce pek sık bulun mayan mutasavvıflar konusunda bilgi sahiplerine ya da Mutasavvıf Şeyh bulursanız ona danışmanız lazımdır. Artık pek bulunmasa da bu yedi milyarlık nüfusu aşmış dünyada, mutlaka bir yerlerde bir iki tane vardır.

Bana Gelince Bilim dünyasında gelişen hiç bir buluşu inkâr etmiyorum ki sizin benim alanımda kafir olduğunuz gibi bende sizin alanınızda kafir olayım.

Bunu söyleye bilmeniz için benimde sizin kendinizi sınırlandırıp, içine hapis olduğunuz kendinize göre algılayıp başkalarını da kendinizin ilim alanına kör ve sağır olduğunuz gibi benim gibileri de kendinizin olduğunu zannettiğiniz.

Hâlbuki çoğumuzun ilgi ile takip ettiğimiz bilim alanındaki konularda yeni ve ya eski buluşları inkâr ile bilim kâfir olayım.

Sanırım benden biraz daha genç-ce yaşlardasınız. Ömrünüzde sana yeni yıllarca ömür verir ise belki bu sözlerimi hatırlayacak zamanlara da ulaşırsınız..

Batı dünyası bilmem ne galaksisini köpeğin boynundaki madalyonun içinde ki atomlar evreninin içinde ararken, o galaksiye ulaşabilirler ise, mikro kozmosta da, makro kozmos da, da bulunan. Aynı galaksiye mikro kozmos kısa yolu ile internet hızında anında dönebilmeye çalışmakla aslında Felsefe ve Tasavvuf alanlarındaki bazı konuları bilimsellik ile sınırlı köreltilmiş bilim insanlarına da bilim yolu ile de henüz bulamadıkları ve belki de hiç bulamayacakları alanlardan haberdar etmeye çalışmaktadırlar.  

Bir yandan da Matrix filmleri yazıp çeviriyorlar. Dünya Robenson'un adası değil ki orada çocukları olsa idi sonsuza kadar aynı adanın deniz kıyısında kumla oynasınlar. Sözü Nasrettin Hocanın âleme verdiği şöyle bir ders ile özetleyeyim.

O zamanların sokak lambaları pek bulunmayan gecenin zifiri karanlığından sokak lambası olan bir lambanın altında aranmaya başlar.

Görenler hayrola hoca bir şey mi düşürdün de böyle acele, acele yerlere bakarak arayıp duruyorsun diye sorarlar. Hoca evet para kesemi düşürdüm der.

Diğerleri de biraz aradıktan sonra burada yok başka bir yerde düşürmüşsündür deyince. Evet arka sokaklardan birinde zifiri karanlık bir yerde düşürdüm der. Hoca öyle ise neden burada arayıp duruyorsun diye sorarlar. Hoca: Bu aydınlıkta bulunmayan şey o karanlıkta bulunur mu diye cevap verir.

İçinizdeki ortalığı aydınlatacak fişi bulup açmadan bu dünya frenkasının aydınlık sandığınız karanlığında ne aradığınızı bilemeyeceksiniz ki içerinizdeki aydınlığı yapacak lambanın fişini arayasınız.

Size hayırlı ve aydınlık günler dilerim.

Sağlıcakla kalınız.

Ahmet Doğan Şimşek

 

--
Bu mesajı şu gruba üye olduğunuz için aldınız:
Google Grupları "pınarslayt" grubu.
İlginc buldugunuz POWER-POİNT (SLAYT-PPS) yayinlandigi gruptur. Sizinde paylasacaginiz slaytlar varsa gonderin. mutlaka eki slayt olsun
*Herkese açık web sitesi*
http://groups.google.com/group/pnarslayt
*E-posta*
pnarslayt@googlegroups.com
 
 
 
kaliteli slayt grubu
 
 
 
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/pnarslayt?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
---
Bu iletiyi Google Grupları'ndaki "pınarslayt" grubuna abone olduğunuz için aldınız.
Bu grubun aboneliğinden çıkmak ve bu gruptan artık e-posta almamak için pnarslayt+unsubscribe@googlegroups.com adresine e-posta gönderin.
Daha fazla seçenek için https://groups.google.com/d/optout adresini ziyaret edin.